Voorbeschouwing Montfoort - Jodan Boys

03-08-2011 22:16

Komende zaterdag staat voor Jodan Boys de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Jodan Boys zal de komende weken vier oefenwedstrijden afwerken voordat er wordt begonnen aan de poulefase van de KNVB beker en vervolgens de competitie.
De eerste oefenwedstrijd is tegen de regiogenoot vv Montfoort uit het gelijknamige stadje gelegen tussen Gouda en Utrecht. Montfoort maakte de afgelopen jaren een grote groei door. Twee seizoenen geleden speelde de club nog in de eerste klasse. Het werd daar kampioen, promoveerde naar de Hoofdklasse en wist zich als outsider via de nacompetitie te plaatsen voor de Topklasse.
Kortom een waardige tegenstander om de krachten te meten voor Jodan Boys.
Ondanks het feit dat beide clubs niet ver van elkaar verwijderd zijn kwamen Jodan Boys en Montfoort elkaar in competitieverband weinig tegen. De laatste competitiewedstrijd 'Montfoort - Jodan Boys' was op 14 februari 2004. Toen werd het 2-2. Eerder dat seizoen in de thuiswedstrijd voor Jodan Boys was Montfoort met een 1-4 overwinning naar huis gegaan. Jodan Boys won eerder in de 2e ronde van de AD Groene Hart cup in het seizoen 2007/2008 nog met 2-0 van de Montfoorters en in de eerste oefenwedstrijd voor het seizoen 2008/2009 werd het op sportpark Oosterwei maarliefst 8-0 voor de toenmalig kersverse Hoofdklasser.

De wedstrijd Montfoort - Jodan Boys begint om 14:30 op sportpark Hofland, Bovenkerkweg 83 in Montfoort.
Sportpark Hofland is makkelijk te bereiken per auto. Vanaf Gouda via de N228 tot in Montfoort doorrijden. Bij de eerste kruizing met stoplichten rechtsaf, vervolgens eerste links (Parklaan). Na 500 meter is rechts de Bovenkerkseweg.
Per bus (180) vanaf Gouda centraal. Uitstappen bij halte Kasteelplein, door het park lopen linksaf de Parklaan op. Na 100 meter rechts is de Bovenkerkweg.