Voorbeschouwing Montfoort - Jodan Boys

09-12-2014 19:28

Aankomende zaterdag speelt Jodan Boys de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Jodan Boys gaat in de dertiende speelronde op bezoek bij regiogenoot Montfoort.

 

Montfoort bezet momenteel de 12e plaats in de Hoofdklasse A, net boven NSC, dat ook 10 punten heeft maar een slechter doelsaldo. Afgelopen weekend werd er nog verdienstelijk gelijk gepseeld tegen koploper VVA '71 en de twee wedstrijden daarvoor gingen beide nipt verloren (1-0). Toch loopt het niet helemaal lekker bij de ploeg, die drie seizoenen geleden nog in de Topklasse acteerde. Zo werd er de week daarvoor nog verloren van Volendam (2-4). Maar lichtpuntjes zijn er ook. Zo werd er bij SteDoCo met 0-1 gewonnen.

Sven van Vuuren is topscorer namens Montfoort in de competitie met 4 treffers.

 

Bij Jodan Boys liep het niet lekker aan het begin van de competitie maar inmiddels loopt het een stuk beter bij de ploeg van trainer van den IJssel. In de laatste vier competitiewedstrijden werd er niet verloren. Jodan Boys hartkte die vier wedstrijden, die precies in de tweede periode vallen, liefst 10 punten bij elkaar. Hierdoor gaat de ploeg nog steeds alleen aan kop in deze periode waarin nog 5 wedstrijden gespeeld worden. Zaterdag wacht dus Montfoort en na de winterstop volgen NSC (thuis), SDC Putten (uit), Bennekom (thuis) en Achilles Veen (thuis).

Jodan Boys zal in ieder geval komende zaterdag moeten winnen in Montfoort. Het moet dat wel doen zonder Mo Bellahcen (geschorst), Mark Veerman (geschorst), Mitchel Heerkens (geschorst), Bram van Loon (blessure) en vermoedelijk Tim Roggeveen (blessure).

 

De wedstrijd op sportpark Hofland begint komende zaterdag om 14:30 en staat onder leiding van Alex van Kraay uit Puiflijk. Van Kraay floot eerder dit seizoen 5 wedstrijden in de zaterdag Hoofdklassen. Hij deelde 14 gele en 1 rode kaart uit, waarvan het merendeel in de wedstrijd RVVH - Katwijk (9 geel, 1 rood).

 

Historie

Jodan Boys en Montfoort zijn geen onbekenden van elkaar. Vooral de laatste jaren kwamen beide ploegen elkaar met enige regelmaat tegen. In competitieverband gebeurde dit slechts in één seizoen, waarbij Montfoort niet verloor van Jodan Boys. Maar ook een grote nederlaag (8-0) moest de regiogenoot ooit incasseren tegen Jodan Boys.

Vv Montfoort werd opgericht in 1946 en speelt sinds het seizoen 1971/1972 op KNVB niveau. De club verbleef dus lang in de onderbond en werd in 1971 kampioen onder leiding van voormalig profspeler Henk van Laatum (Sittardia en Elinkwijk). Toen mocht de club voor het eerst op KNVB niveau gaan spelen en twee jaar later werd het al kampioen in de vierde klasse. In 1974 was de ploeg nog dicht bij promotie naar de tweede klasse (zelfde niveau als Jodan Boys destijds), maar Montfoort kwam twee punten te kort. Het jaar daarop degradeerde Montfoort naar de vierde klasse en in 1980 zelfs weer naar de onderbond.

Pas in 1994 kwam Montfoort weer terecht in de vierde klasse van de KNVB om binnen twee jaar al de eerste klasse te bereiken. Vanaf 1996 verbleef de club op twee seizoenen na in de eerste klasse om in 2010 te promoveren naar de Hoofdklasse en het jaar erop via de nacompetitie naar de Topklasse.

 

Statistieken uit:

10-08-13: Montfoort - Jodan Boys  0-2  oefen

06-08-11: Montfoort - Jodan Boys  3-1  oefen

14-02-04: Montfoort - Jodan Boys  2-2  2e klasse C  [ H12345]

 

Statistieken thuis:

13-08-08: Jodan Boys - Montfoort  8-0  oefen

08-04-08: Jodan Boys - Montfoort  2-0  AD Groene Hart Cup

11-10-03: Jodan Boys - Montfoort  1-4  2e klasse C  [ H12345]