Voorbeschouwing Neptunus Schiebroek - Jodan Boys

23-01-2012 17:43

Morgenavond neemt Jodan Boys het in de derde ronde van de RTV Rijnmond Cup op tegen zondag eersteklasser Neptunus Schiebroek uit Rotterdam.
Jodan Boys zal na het debacle in Voorschoten afgelopen zaterdag gebrand zijn op een goed resultaat. De ploeg van Patrick Akerboom heeft nog wat recht te zetten na zaterdag en zal zich als titelverdediger niet willen neerleggen bij de derde ronde als eindstation.
Tegenstander Neptunus Schiebroek komt uit in de eerste klasse van het zondagvoetbal. Momenteel bezetten zij de zevende plaats in de eerste klasse B. Ook Neptunus verloor afgelopen weekend. In de uitwedstrijd bij UVS werd het 2-1 voor de Leidse club. In de voorbereiding op de tweede seizoenshelft deed Neptunus goede zaken. Het won van tweedeklasser Wilhelmus (3-1) en speelde gelijk tegen zaterdag eersteklasser Stedeco (2-2). Wel waren dit geen officiele wedstrijden. De wedstrijden duurden beide 1 uur.
Neptunus is een onbekende tegenstander voor Jodan Boy. De club speelt zoals gezegd op zondag en heeft vanaf dit seizoen een zaterdagelftal dat in de derde klasse uitkomt.
In de eerste ronde van de RTV Rijnmond Cup won Neptunus na een 2-2 gelijke stand met penalty's van JHR. In de tweede ronde werd Nieuwerkerk verslagen met 1-0. Deze laatste uitslag was zoete wraak voor het toernooi van vorig jaar waarin Neptunus strandde in de tweede ronde van de RTV Rijnmond Cup. Nieuwerkerk won toen in Rotterdam met 1-4.

Behalve de wedstrijd Neptunus - Jodan Boys staan er in regio 1 nog 7 wedstrijden op het programma. Na de derde ronde komen regio 1 en 2 overigens bij elkaar in de 1/8 finales.
De wedstrijd Neptunus Schiebroek - Jodan Boys begint morgen om 20:00 aan de Hazelaarweg 40 in Rotterdam.