Voorbeschouwing Noordwijk - Jodan Boys

23-08-2012 19:25

Komende zaterdag neemt Jodan Boys het in de tweede speelronde van de Topklasse op tegen Noordwijk. Jodan Boys zal de nare smaak van woensdagavond graag willen wegspelen met een overwinning op de tweedejaars Topklasser. Afgelopen woensdag moest Jodan Boys na penalty's het landelijke KNVB bekertoernooi in de eerste ronde al verlaten. Topklasser Noordwijk won overigens met 4-1 van zondag tweedeklasser Sittard en gaat eind september op bezoek bij SWZ BOSO Sneek, de tegenstander waarvan Jodan Boys dus verloor in de eerste ronde.

 

Noordwijk startte matig in de Topklasse. Op bezoek bij fc Lisse werd met 1-1 gelijk gespeeld, nadat Noordwijk al binnen vijf minuten op voorsprong kwam. In de hitte van ruim 30 graden werd uiteindelijk niet meer gescoord tot in de slotfase. Toen maakte fc Lisse aanwinst Edwin de Graaf met nog vijf minuten op de klok de 1-1.

Noordwijk debuteerde vorig seizoen dus in de Topklasse en leverde een prachtige prestatie door op de vierde plaats te eindigen. Nummer drie, Katwijk, had evenveel punten, maar een beter doelsaldo.

De vraag is of Noordwijk dit seizoen zoveel doelpunten kan maken als vorig seizoen. Topscorers Mohammed Faouzi (18) en Stefano Goncalves (7) vertrokken naar IJsselmeervogels en ook Joost Leonard (11) vertrok. Hij ging naar Katwijk. Van de 66 gemaakte doelpunten waren zij dus voor 36 doelpunten verantwoordelijk. Wel stond er tegenover het vertrek van dit drietal een groe lijst met nieuwkomers. Zo kwamen Kees Tol (fc Volendam), Diederick Hoogerwaard (ADO Den Haag), Michael van der Laan (fc Lisse) en Jon-Joost Cornelissens (Feyenoord) de Noordwijkers versterken.

 

Hopelijk kan Patrick Akerboom zaterdag weer beschikken over Jesse Kok, Osvaldo de Pina en Thomas Verheijdt. Dit drietal moest woensdag nodeloos toezien dat Jodan Boys in de eerste ronde van de KNVB beker strandde. Verder is het nog maar de vraag in hoeverre Peter Graafland, Gino Mulder en Mitchel Heerkens al kunnen aansluiten. Voor het tweetal Liefden en van der Kaa komt ook dit duel te vroeg. Kees Graafland, die vrijdag gaat trouwen zal ook niet aanwezig zijn.

 

Jodan Boys en Noordwijk speelden twee seizoenen geleden nog tegen elkaar in de Hoofdklasse A. Toen won Noordwijk uit en thuis. Eerder kwamen beide ploegen elkaar twee seizoenen eerder tegen in competitieverband. Dit was in 55/56 en 72/73. Van de ontmoetingen in de competitie werden er drie gewonnen (waarvan één beslissingswedstrijd), werd er één keer gelijk gespeeld en werd er drie keer verloren.

 

Na de eerste winst in de competitie op eigen veld, zal Jodan Boys ongetwijfeld de goede start willen voortzetten in een tweede competitiewinst. De vraag is of de ploeg ook komende zaterdag Noordwijk te verrassen om met de volle winst huiswaarts te keren.

De wedstrijd op sportpark Duinwetering begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Barry van der Lip uit Hazerswoude. De wedstrijd is uiteraard weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ). Door middel van het gebruik van #noojod kun je meepraten over de wedstrijd.

 

 

Statistieken uit:

16-04-11: Noordwijk - Jodan Boys  2-1  Hoofdklasse A [TH1234 ]

04-11-72: Noordwijk - Jodan Boys  0-0  1e klasse A   [  1234 ]

28-01-56: Noordwijk - Jodan Boys  1-2  4e klasse B   [    34 ]

 

Statistieken thuis:

13-11-10: Jodan Boys - Noordwijk 1-3  Hoofdklasse A  [TH1234 ]

17-03-73: Jodan Boys - Noordwijk 1-2  1e klasse A    [  1234 ]

09-06-56: Jodan Boys - Noordwijk 3-0  4e klasse B    [    34 ]*

08-10-55: Jodan Boys - Noordwijk 3-2  4e klasse B    [    34 ]

26-03-49: Jodan Boys - Noordwijk 5-4  Poulefase KNVB bek. zat.

* Beslissingswedstrijd (nacompetitie)