Voorbeschouwing Noordwijk - Jodan Boys

28-02-2016 11:39

 

Aankomende dinsdag een midweekse ontmoeting met competitiegenoot Noordwijk. Deze wedstrijd telt echter niet mee voor de competitiestand aangezien het hier de 1/2 finale van de districtsbeker betreft.
 
Noordwijk bezet momenteel de tweede plaats in de Hoofdklasse B, net achter Quick Boys. Noordwijk kent tot nu toe een goed seizoen en wil dit seizoen graag bekronen met een plaats in de Topklasse (volgend seizoen derde divisie) en ook wel met een plek in de finale van de districtsbeker.
Noordwijk mocht de poulefase van de districtsbeker overslaan aangezien het in de landelijke beker speelde. In de tweede en derde ronde wist Noordwijk Topklassers fc Lisse en Barendrecht te verslaan. In de 1/8 finale had Noordwijk wederom een Topklasser tegenover zich. Dit keer waren de Noordwijkers te sterk voor Excelsior Maassluis. In de 1/4 finale had Noordwijk meer moeite met zondag tweedeklasser TOGB. Hier wist het nipt van te winnen (2-1).
 
Jodan Boys had een iets langere weg naar de halve finale. In de poulefase werd achtereenvolgens gewonnen van Nieuw-Lekkerland en Montfoort, waarna een gelijkspel tegen stadsgenoot Olympia genoeg was om door te gaan naar de tweede ronde. Daarin werden de reserves van RVVH ruim verslagen (6-1), waarna het sterke sc Feyenoord (zaterdag tweede klasse) met 0-3 verslagen werd. Voorschoten '97 (zo) en Topklasser Katwijk (na penalties) volgden.
 
Bij Noordwijk zal men een sportieve revanche willen nemen op de competitienederlaag eerder dit seizoen in Gouda. Toen was Jodan Boys met 3-2 te sterk voor de ploeg waarin oud Jodan Boys spelers Mark Veerman en Jeroen Borsboom actief zijn. Ahmed el Azzouti en Jorn van Lunteren (2 keer) waren toen trefzeker namens Jodan Boys.
 
De andere halve finale is tussen RVVH en Quick. Mocht Jodan Boys aankomende dinsdag weten te winnen in Noordwijk, dan is de winnaar van dit duel de tegenstander op zaterdag 21 mei in de finale.
De wedstrijd op sportpark Duinwetering begint komende dinsdag om 20:00 en staat onder leiding van scheidsrechter M.A. te Hennepe.
 
Historie
Vv Noordwijk is opgericht in 1933 en speelt sinds 1941 op KNVB niveau. Noordwijk was samen met oa Qucik Boys en ARC een van de eerste clubs die op KNVB niveau op zaterdag uitkwamen. De KNVB startte dat seizoen overigens met twee zaterdag vierde klassen. Noordwijk deed in de beginjaren van de zaterdag competitie al goed mee en speelde regelmatig op het hoogste niveau. Vanaf begin jaren '60 tot nu speelde de club zelfs bijna onafgebroken op het hoogste amateurniveau. Alleen in het seizoen 2010/2011 (het eerste seizoen dat de Topklasse bestond) en dit en vorig seizoen, kwam de club niet uit op het hoogste niveau.
Jodan Boys en Noordwijk kwamen elkaar overigens niet vaak tegen in competitieverband. In slechts vier seizoenen troffen beide ploegen elkaar. Jodan Boys won 5 keer, 1 keer werd er gelijk gespeeld en 3 keer werd er verloren van Noorwijk. Overigens speelde Jodan Boys in het seizoen 1955/1956 drie keer tegen de Noordwijkers, waarvan de laatste wedstrijd een beslissingwedstrijd was voor promotie naar de derde klasse. Vorig seizoen oefende Jodan BOys nog in Noordwijk. Jodan Boys won toen met 1-3 door goals van Mo Bellahcen, Jorn van Lunteren en Leroy Brank.