Voorbeschouwing NSC - Jodan Boys

09-09-2014 20:47

Komende zaterdag staat de tweede competitiewedstrijd in de Hoofdklasse A op het programma. Jodan Boys gaat dan op bezoek bij NSC uit Nijkerk. Deze club speelde eerder twee keer in de Hoofdklasse en promoveerde voor de derde achtereenvolgende keer via de nacompetitie vanuit de eerste klasse.

In de districtsbeker is NSC inmiddels uitgeschakeld na nederlagen tegen Eemdijk (3-2) en Jos/Watergraafsmeer (0-2) en winst op SDO (4-2) en ook de eerste competitiewedstrijd tegen Achilles Veen (2-0) ging verloren. Toch moet een tegenstander als NSC niet onderschat worden. De nieuwe trainer Jürgen Schefczyk (eerder trainer bij DETO, fc Utrecht vrouwen, AGOVV, DVS '33 en CSV Apeldoorn) beschikt over een sterke selectie met spelers als Gerrit Bartels (eerder Go Ahead Eagles en Dayton Dutch Lions), Walter Koelewijn (fc Utrecht), Dennis Kroonenburg (fc Volendam en fc Omniworld) en Desmond Sturing (Vitesse, de Graafschap en AGOVV). Daarnaast zijn er nog diverse spelers die in het verleden uitkwamen voor clubs als Sparta Nijkerk en IJsselmeervogels.

 

Jodan Boys begon redelijk aan de competitie. Tegen een sterk spelend VVA '71 werd uiteindelijk een punt uit het vuur gesleept, waar misschien ook nog meer in gezeten had. Toch mag Jodan Boys daarbij ook wel van een beetje geluk spreken. De bezoekers begonnen vorige week sterk en hoewel een snelle voorsprong ook weer snel ongedaan gemaakt werd door Jeroen Borsboom, had menig supporter geen vertrouwen in een goede afloop.

Voor Jodan Boys is het zaak om deze ontmoeting goed af te sluiten om niet al direct achterop te raken.

 

De wedstrijd begint komende zaterdag om 14:30 en staat onder leiding van R.C.L. v/d Wielen.