Voorbeschouwing ODIN '59 - Jodan Boys

22-02-2012 12:36
Komende zaterdag staat de zeventiende speelronde in de Hoofdklasse A op het programma. Jodan Boys zal in deze wedstrijd alles op alles moeten zetten om nog een kans op de tweede periodetitel te maken. Deze periodetitel kan echter alleen behaald worden bij het verlies van Huizen op eigen veld tegen laagvlieger Young Boys, verlies of gelijkspel van Quick Boys bij Ter Leede en winst van Jodan Boys, waarbij ook nog een doelsaldo verschil van 5 moet worden weggewerkt. Kortom een lastige opgave!
Uiteraard kan winst van Jodan Boys in Heemskerk wel bijdragen aan een eventueel kampioenschap in de Hoofdklasse A en ODIN ’59 verder in de problemen brengen. Mocht de ploeg uit Heemskerk namelijk op één van de onderste drie plaatsen eindigen aan het einde van het seizoen, dan gaat de eerste periodetitel alsnog richting Gouda.
 
Laten we eerst maar eens kijken naar de beide teams in de wedstrijd van zaterdag en als eerste ODIN ’59.
De club uit Heemskerk is opgericht in 1959 en speelde tot het seizoen 1999/2000 in de vierde en derde klasse. De club liet twee jaar eerder dan Jodan Boys de derde klasse voorgoed achter zich om te beginnen aan de opmars richting de Hoofdklasse.
Bij ODIN liep dit anders dan bij Jodan Boys. ODIN verbleef 2 jaar in de tweede klasse en deed vervolgens 8 seizoenen lang mee in de top van de eerste klasse. Jodan Boys speelde in de 2 jaar dat ODIN in de tweede klasse actief was nog in de derde klasse en speelde 6 jaar in de tweede klasse, waarbij met zelfs voor lijfsbehoud moest vechten.
ODIN ’59 speelt nu voor het derde jaar in de Hoofdklasse en speelde in al deze seizoenen tegen Jodan Boys.
De club beschikt over een sterke selectie en heeft met topscorer Rik Stals een pareltje in huis. Stals is momenteel topscorer in de Hoofdklasse A met 9 doelpunten, één meer dan Kees Graafland en nog een aantal andere spelers die op 8 staan.
In de beginfase van de competitie deed ODIN goede zaken door de eerste periodetitel binnen te slepen. Nadien zakte de ploeg terug tot de tiende plaats waar men nu staat. Hierbij moet wel gezegd worden dat de ploeg nog een wedstrijd moet inhalen bij Voorschoten ’97, maar deze is ook nog niet zo makkelijk gewonnen. Het lijkt er op dat de ploeg uit Heemskerk sinds het aangekondigd vertrek van trainer Rowdy Baker de controle een beetje kwijt is.
Wel kunnen we er vanuit gaan dat de ploeg kosten wat kost een goed resultaat zal willen behalen om uit de gevarenzone te blijven.
 
Jodan Boys draait nog steeds een stabiel seizoen. De Goudse hoofdmacht laat af en toe wel een steekje vallen, maar doet niet onder ten opzichte van de andere kampioenskandidaten Huizen en Quick Boys. De ploeg van trainer Akerboom kan zeker nog groeien, en heeft de afgelopen twee wedstrijden (Alphense Boys 4-0 en SDC Putten 3-0) laten zien dat het die weg wil inslaan.
Topscorer Kees Graafland kan, nadat hij afgelopen week met de 3-0 het 150e competitiedoelpunt voor Jodan Boys in de Hoofdklasse maakte, zijn persoonlijke teller in de Hoofdklasse op 40 zetten. Tevens is het te hopen dat Sander van Gool begint met het inlossen van zijn belofte om meer doelpunten te maken in de tweede seizoenshelft.
 
Zoals eerder al gezegd zijn beide teams geen onbekenden van elkaar. De afgelopen twee seizoen speelden beide teams tegen elkaar in de Hoofdklasse B en A, waarbij ODIN ’59 de meeste keren winnend het veld verliet. Zo won Jodan Boys in de Hoofdklasse B beide duels (uit en thuis) en won ODIN de tot nu toe gespeelde duels in de Hoofdklasse A.
 
De wedstrijd komende zaterdag begint om 14:30 op het sprookjesachtige sportpark Assumburg te Heemskerk.
Overigens kun je de wedstrijd volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en mee discussiëren door het gebruik van #odijod .
 
Statistieken uit:
25-09-10: ODIN '59 - Jodan Boys 1-0 (Hoofdklasse A)
14-11-09: ODIN '59 - Jodan Boys 0-1 (Hoofdklasse B)
 
Statistieken thuis:
24-09-11: Jodan Boys - ODIN ’59 0-2 (Hoofdklasse A)
12-02-11: Jodan Boys - ODIN '59 1-3 (Hoofdklasse A)
17-04-10: Jodan Boys - ODIN '59 6-4 (Hoofdklasse B)