Voorbeschouwing Olympia - Jodan Boys

27-08-2015 20:29

Aankomende zaterdag speelt Jodan Boys de laatste wedstrijd in de poulefase van de districtsbeker. Eerder op die middag zullen Nieuw Lekkerland en Montfoort gaan uitmaken wie er ook naar de volgende ronde gaat. De wedstrijd tegen Olympia is voor Jodan Boys niet meer dan het behalen van het maximale resultaat in de poule en voor Olympia staat er al niets meer op het spel.

 

Jodan Boys won in de poulefase al eerder van Nieuw Lekkerland (1-3) en afgelopen dinsdag van Montfoort (2-0). Olympia verloor eerder van Montfoort (4-0) en had nog een beetje hoop tegen Nieuw Lekkerland, dat vlak voor tijd de 2-3 maakte en dus won. Het zal weer een treffen tussen een groot aantal bekenden worden. Jesse Branderhorst en Jeroen Camfferman vertrokken aan het einde van vorig seizoen richting de Bodegraafse straatweg in Gouda-Noord. Ook enkele spelers van Jodan Boys hebben een Olympia verleden. Mo Bellahcen, Leroy Brank en Peter Ernst zijn een aantal spelers die eerder uitkwamen voor Olympia.

Olympia wist vorig seizoen het vege lijf te redden in de zondag eerste klasse. De club speelde daar weer voor het eerst sinds tien jaar weer. Olympia was lange tijd de hoogst presterende club van Gouda. Vooral nadat clubs als sv Gouda (zo), ONA en GSV afzakten vanuit Hoofdklasse en eerste klasse.

 

Bij Jodan Boys zijn er nog wat twijfelgevallen voor zaterdag. Jorn van Lunteren, Mo Bellahcen en Marvin Straver waren nog aandachtig toeschouwer afgelopen dinsdag. Enzo Huntink is in principe geschorst, maar Jodan Boys heeft bezwaar aangetekend tegen deze straf. Of Huntink zal/kan spelen is niet bekend.

De wedstrijd begint komende zaterdag om 17:00 en staat onder leiding van scheidsrechter A. Westenbroek.

 

Historie

Olympia en Jodan Boys hebben beide een andere speeldag, waardoor beide club nooit in competitieverband tegen elkaar uitkwamen. De oudste en jongste voetbalclub uit de stad kwamen elkaar in het verleden wel vaker tegen. Bekendste ontmoeting van de afgelopen jaren is misschien wel de finale van de AD Groene Hart Cup in 2009 bij Be Fair. Jodan Boys won toen in blessuretijd dankzij een treffer van Willem Graafland met 2-1. Eerder deze maand speelden beide teams in het kader van de nieuw opgezette derby day al tegen elkaar. Op sportpark Oosterwei was Jodan Boys toen met 4-1 te sterk. Een aantal jaar daarvoor won Jodan Boys ook al in de AD Groene Hart Cup van Olympia. Toen was Jodan Boys in de 1/4 finale met 5-0 te sterk. Verder speelden beide teams ook in de districtsbeker eerder tegen elkaar. In 2008 won Jodan Boys met 1-7 aan de Bodegraafsestraatweg.


Zoals gezegd is Olympia de oudste Goudse voetbalclub, maar ook 1 van de oudste in Nederland. Vroeger speelde het nog in competitie met clubs die later zouden uitkomen in de eerste divisie en eredivisie zoals Sparta en Xerxes. Lees hier meer over de historie van de club.