Voorbeschouwing Oranje Wit - Jodan Boys

13-02-2014 10:48

Komende zaterdag speelt Jodan Boys een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Oranje Wit uit Dordrecht. Oranje Wit behaalde tot nu toe 6 punten in 15 wedstrijden. De ploeg heeft nog 1 inhaalwedstrijd te goed tegen Zwaluwen. Voor Jodan Boys is het zaak om deze wedstrijd te winnen en zo afstand te nemen van de onderste plaatsen en aan te haken met de (sub)top.

 

De tegenstander van komende zaterdag debuteerd dit seizoen in de Hoofdklasse. Trainer Pippi Pruijmboom, voor het vierde seizoen hoofdtrainer, zag zijn selectie aan het begin van het seizoen versterkt worden met twee spelers van fc Dordrecht. Zo staken Hakan Tokul en Bjorn Vlasblom de spoorlijn over om vanaf de Krommedijk naar sportcomplex Stadspolders te verkassen. Ook Ferhad Kemalder, die ook een verleden bij fc Dordrecht heeft, kwam over van Kozakken Boys en Nick de Jong (speelde eerder voor RBC Roosendaal) kwam over van Unitas. Verder een handjevol spelers Oranje Wit.

Ondanks deze versterkingen kan Oranje Wit nog weinig van zich laten horen in de Hoofdklasse B. Opvallend zijn wel de resultaten tegen RVVH. In Ridderderk wist de ploeg aan het begin van het seizoen een knappe 0-0 uit het vuur te slepen en onlangs werd er op eigen veld zelfs gewonnen van RVVV (1-0). Verder speelde de ploeg gelijk tegen SteDoCo (2-2) en Deltasport (0-0).

 

Jodan Boys zal komende zaterdag dus op zoek gaan naar de aansluiting met de (sub)top. Dit zal in ieder geval zonder Jan Willem Schep gebeuren. Verder kan Jodan Boys met vertrouwen naar de ontmoeting uitkijken. Vorige week werd nog ruim gewonnen van Hoofdklasser Sportlust'46 (1-5). Remco de Rijk (2), Kees Graafland (2) en Jeroen Borsboom scoorden toen namens Jodan Boys. Ook Gino Mulder maakte weer eens speelminuten. Behalve op Gran Canaria tegen Scheveningen, speelde hij voor het laatst op 14 december in de verloren wedstrijd tegen RVVH (0-3).

 

De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark Stadspolders begint om 15:00 en staat onder leiding van scheidsrechter Paul van der Burg uit Voorburg. Van der Burg floot eerder een wedstrijd in de zaterdag Hoofdklasse A tussen Sportlust '46 en Bennekom (2-0).  Van der Burg deelde in deze wedstrijd twee gele kaarten uit. De wedstrijd is uiteraard weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. het gebruik van #orajod kun je meepraten over de wedstrijd.

 

Programma zaterdag 15 februari:

Deltasport    - ASWH

Kloetinge     - Hoek

Smitshoek     - fc 's_gravenzande

SteDoCo       - RVVH

Heinenoord    - Zwaluwen

XerxesDZB     - Achilles Veen

 

Historie

Oranje Wit is opgericht in 1925 en speelt sinds halverwege de jaren '40 op KNVB niveau. Lang speelde de ploeg in de vierde en derde klasse, tot de ploeg in 1977 kampioen werd in de derde klasse. Daarna speelde de ploeg voornamelijk in de tweede en derde klasse, met uitzondering van het seizoen 1988/1989. Toen speelde de Dortenaren 1 seizoen lang op het hoogste zaterdag niveau, toen nog de eerste klasse. Een succes werd dit niet aangezien de ploeg direct weer degradeerde. In 2010 leidde toenmalig trainer Barry Schipper de ploeg weer naar de eerste klasse. Toen nam trainer Pippi Bruijnings het roer over en stoomde de ploeg in vier seizoenen klaar voor de Hoofdklasse.

Jodan Boys en Oranje WIt zijn geen onbekenden van elkaar. Dit seizoen speelden beide ploegen al tegen elkaar in Gouda. Toen won Jodan Boys met 4-0. Daarvoor was het al weer enige tijd geleden dat beide ploegen elkaar tegen kwamen. De voorlaatste ontmoeting in competitieverband was in 1996. Van de totaal vijf competitieontmoetingen, won Jodan Boys er 3, werd er 1 keer gelijk gespeeld en werd er 1 keer verloren.

 

Statistieken uit

30-03-96: Oranje Wit - Jodan Boys  1-3  3e klasse B    [  1234 ]

19-09-64: Oranje Wit - Jodan Boys  0-0  4e klasse C    [   234 ]

 

Statistieken thuis

27-09-13: Jodan Boys - Oranje Wit  4-0  Hoofdklasse B  [TH1234 ]

14-10-95: Jodan Boys - Oranje Wit  8-4  3e klasse B    [  1234 ]

28-11-64: Jodan Boys - Oranje Wit  0-2  4e klasse C    [   234 ]