Voorbeschouwing PFC - Jodan Boys

31-03-2012 10:24
Dinsdagavond staat er voor Jodan Boys een uitwedstrijd tegen PFC op het programma. Om 18:30 trappen beide teams al af in Geervliet.
 
Jodan Boys neemt het in de kwartfinale van de RTV Rijnmond Cup op tegen PFC. De club speelt in de zondag tweede klasse en staat daar momenteel op een verdienstelijke derde plaats. De achterstand op de koploper VOC bedraagt 3 punten, maar VOC heeft een wedstrijd minder gespeeld. Overigens staat er voor PFC ook dit weekend nog een belangrijk duel in de competitie op het programma. Zij nemen het op tegen de nummer twee, Portugaal.
PFC doet het dit jaar goed in de RTV Rijnmond Cup. In de eerste ronde versloeg men zaterdag vierdeklasser Vlotbrug (1-3). In de tweede ronde werd er uit bij zaterdag eersteklasser Heinenoord gewonnen met 1-2 en in de derde rond moest zaterdag tweedeklasser Strijen er aan geloven (0-3). Vervolgens versloeg PFC in de 1/8 finales Schoonhoven (zaterdag derde klasse) met 2-4. In Schoonhoven stond PFC al met een kwartier op een 0-3 voorsprong.
PFC staat nu dus voor de uitdaging om titelverdediger Jodan Boys te verschalken. Dit zal een lastige opgave worden, zeker nu Jodan Boys zo’n goed seizoen draait.
 
Voor Jodan Boys zal het er voornamelijk om gaan om geen gezichtsverlies te lijden. De titelverdediger is aardig op weg richting de finale en zal zich geen loer willen laten draaien door een tweedeklasser.
Dat een tweedeklasser een aardige hobbel kan zijn bewees de club uit Geervliet zelf al in dit toernooi bij Heinenoord, maar ook eerder als eens tegen Jodan Boys. In de vierde ronde van de KNVB districtsbeker speelden beide teams in het seizoen 2009/2010 tegen elkaar. De wedstrijd op sportpark DONK eindigde in een 1-1 gelijkspel. In een matige wedstrijd op een koud en guur sportpark DONK waren Marco van Beek en Aziz el Bouazatti de uiteindelijke matchwinnaars. Bouzatti maakte vlak voor rust de 1-0 en schoot de laatste penalty in. Marco van Beek stopte een penalty en Jodan Boys ging uiteindelijk met hangen en wurgen door.
 
Op papier zou het een eenvoudige wedstrijd moeten worden voor de koploper in de Hoofdklasse A. PFC speelt twee klassen lager en Jodan Boys draait een goed seizoen. Mocht Jodan Boys dinsdag winnen in Geervliet, dan zal op 8 mei (tenzij de datum niet gewijzigd wordt) een thuiswedstrijd in de halve finale gespeeld worden tegen Capelle of Barendrecht.
 
De wedstrijd op sportpark Toldijk begint komende dinsdag om 18:30. De wedstrijd staat onder leiding van Leo Kranendonk uit Barendrecht. Kranendonk floot eerder in de Hoofdklasse A de wedstrijd Quick Boys - DOVO. Een wedstrijd waarin totaal 7 gele kaarten vielen.
De wedstrijd PFC - Jodan Boys is aankomende dinsdag te volgen via Twitter: @JBsupporter2800. Je kunt dan ook meepraten d.m.v. het gebruik van #pfcjod.
 
De overige wedstrijden in de kwartfinales worden op zaterdag 7 en dinsdag 10 april afgewerkt.
 
Statistieken ontmoetingen uit
Geen gegevens bekend
 
Statistieken ontmoetingen thuis
19-01-10: Jodan Boys* – PFC  1-1  KNVB beker West II (4 e ronde)
* wint na penalty’s