Voorbeschouwing Quick Boys - Jodan Boys

07-12-2011 20:24

Komende zaterdag speelt Jodan Boys de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. De Gouwenaren gaan op bezoek bij Quick Boys in Katwijk.
Zowel Quick Boys als Jodan Boys speelden afgelopen week gelijk en kwamen terug van een achterstand die zij met hetzelfde aantal doelpunten teniet deden.
Quick Boys begon de competitie slecht, zeker voor een club die de ambitie heeft om volgend jaar in de Topklasse te spelen. Aan het einde van de eerste periode, waarbij Jodan Boys net naast de periodetitel greep, stond Quick Boys op de 8e plaats.
De laatste weken maakt de ploeg een ware opmars richting de bovenste plaatsen in de Hoofdklasse A, waarbij al enkele weken het doel is Jodan Boys in te halen. Jodan Boys blijft, ondanks het feit dat het af en toe een klein steekje laat vallen, voor op de Katwijkse club.

Jodan Boys en Quick Boys kwamen in het verleden niet veel in contact met elkaar. In competitieverband is dit het derde seizoen dat beide ploegen elkaar tegen komen. Verder speelde Jodan Boys twee jaar geleden nog op sportpark Oosterwei tegen Quick Boys in het kader van de KNVB beker West II. Toen trok Jodan Boys na een 2-2 eindstand aan het langste eind door met strafschoppen te winnen.
Vorig seizoen verloor Jodan Boys beide ontmoetingen.

Jodan Boys kan bij een stuntje in Katwijk komende zaterdag eventueel de koppositie weer overnemen van Huizen. Huizen krijgt de nummer 4, Bennekom op bezoek. Patrick Akerboom kan in ieder geval beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Hij moet alleen Sander van Gool missen wegens een schorsing.
De aftrap van de wedstrijd Quick Boys - Jodan Boys is om 15:00 op sportpark Nieuw Zuid.


Statistieken uit:
05-02-11: Quick Boys - Jodan Boys 3-0 Hoofdklasse A
24-03-73: Quick Boys - Jodan Boys 3-0 Eerste klasse A

Statistieken thuis:

18-09-10: Jodan Boys - Quick Boys 1-3 Hoofdklasse A
21-10-09: Jodan Boys* - Quick Boys 2-2 KNVB beker West II
21-10-72: Jodan Boys - Quick Boys 1-0 Eerste klasse A
* wint na strafschoppen