Voorbeschouwing Quick Boys - Jodan Boys

01-09-2015 19:28

Aankomende zaterdag start de competitie weer. Jodan Boys is dit jaar ingedeeld in de Hoofdklasse B. Dit jaar komen de meeste clubs in deze competitie uit de regio Katwijk. De meeste clubs die niet uit deze regio komen willen meestal graag ingedeeld worden in deze Hoofdklasse aangezien de wedstrijden toch wel het meest in het oog springen. Ook trekken clubs als Quick Boys en Noorwijk, ook dit seizoen competitiegenoot van Jodan Boys, meestal veel toeschouwers aan.

Laat nou uitgerekend het eerste treffen voor Jodan Boys een uitwedstrijd in Katwijk bij Quick Boys zijn. Aan de laatse onderlinge ontmoetingen in competitieverband zal vooral Quick Boys nog een nare herinnering hebben. In het seizoen 2011/2012 won Jodan Boys namelijk de uitwedstrijd met 0-1 en behield vanaf dat moment de voorsprong op de Katwijkers om zo kampioen te worden in de Hoofdklasse A. De laatse competitiewedstrijd in Gouda deed er toen helaas al niet meer toe, maar ook deze won Jodan Boys toen met 2-1.

Maar dit seizoen worden de kaarten opnieuw geschud en is eigenlijk alles anders. De promotie- en degradatieregeling is gewijzigd door de invoering van de 2e divisie volgend seizoen. Er blijven minder Hoofdklassers over en dat heeft zijn effect op de ploegen die nacompetitie spelen. Van de zes clubs die op de 11e en 12e plaats eindigen, zullen er in ieder geval 3 via de nacompetitie gaan degraderen. Op deze plaatsen en lager wil je dus echt niet eindigen. Wil je dit seizoen promoveren, dan kan dit direct door kampioen te worden of via de nacompetitie (9 Hoofdklassers en 1 Topklasser), waarin 5 plaatsen voor de Topklasse te verdelen zijn. (Kijk hier voor het overzicht van de p/d regeling van Voetbal op zaterdag.)

 

Quick Boys kende een goede generale. Alle bekerwedstrijden in de poule werden gewonnen. Tegen zondag Hoofdklasser RKAVV werd het 3-0. Eersteklassers Wateringse veld (0-6) en Valken '68 (1-9) werden met ruimere cijfers verslagen. In de voorbereiding won Qucik Boys eerder van zaterdag eersteklasser Forum Sport (5-0). Daarvoor oefende de clubs alleen tegen Topklassers. Tegen HSC '21 (2-1) werd gewonnen. Verloren werd er van DVS '33 Ermelo (2-1) en Kozakken Boys (0-2). Verder werd er met 2-2 gelijk gespeeld tegen GVVV. In deze acht gespeelde wedstrijden wist Yordi Teijsse al acht keer te scoren. Yuri Guijt deed dit vier keer.

 

Jodan Boys wist in de voorbereiding iets vaker te winnen dan Quick Boys, maar speelde alleen maar tegen 1 club die in de Hoofdklasse speelt, Sportlust '46. Juist van die club werd nipt verloren (2-1). Van de andere wedstrijden werd alleen gelijk gespeeld tegen Olympia (1-1). Verder won Jodan Boys alles. De vraag is of Jodan Boys nu klaar is voor het nieuwe seizoen. Op een aantal vlakken liet Jodan Boys mooie dingen zien. Een aantal spelers viel op in de voorbereiding. Zo waren nieuwkomers Waandels, van Oostrom, Merach en van der Linden onder de positieve uitblinkers. Bram van Loon maakte ook een degelijke indruk na een jaar blessureleed.

In ieder geval waren Jorn van Lunteren en Mo Bellahcen afgelopen zaterdag weer van de partij. Zij speelden de afgelopen weken niet of nauwelijks. Verder lijkt trainer van den IJssel over een grote groep te kunnen beschikken waaruit hij zijn keuze kan maken. Vooral is het de vraag wie er onder de lat zal gaan plaats nemen. Marvin Straver of Tim van der Linden?

 

De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark Nieuw Zuid begint om 15:00 en staat onder leiding van dhr. Gerritsen.

Verder staan de volgende wedstrijden op het programma:

Deltasport - ASHW

Haaglandia - Zwaluwen

Hoek - Ter Leede

Spijkenisse - Noordwijk

Sportlust '46 - fc Rijnvogels

XerxesDZB - Heinenoord

 

Historie

Quick Boys is opgericht in 1920 en speelde sinds de invoering van het zaterdagvoetbal bij de KNVB in 1941 op het hoogste niveau dat er was. Liefst 19 keer werd Quick Boys kampioen in de afdeling waar zij in speelden. In de eerste 20 seizoen (44/45 uitgezonderd) werd Quick Boys maarliefst 14 keer kampioen. Na de invoering van de Topklasse in 2010 bleef de ploeg echter achter op het tweede amateurniveau. In 2010 eindigde de ploeg zelfs als 12e en in 2011 kaapte Noordwijk, dat met evenveel punten tweede werd, het kampioenschap voor de neus van Quick Boys weg in een beslissingswedstrijd. Vervolgens sneuvelde Quick Boys daarna in de nacompetitie en twee seizoenen daarna werd de nacompetitie niet eens gehaald. De afgelopen twee seizoenen wist Quick Boys de Topklasse ook al niet te bereiken en daar steekt vooral aartsrivaal Katwijk regelmatig de draak mee.

Jodan Boys en Quick Boys kwamen elkaar in competitieverband weinig tegen. Slechts drie seizoenen namen beide ploegen het tegen elkaar op. Drie keer won Quick Boys en drie keer won Jodan Boys, kortom goed in evenwicht.

 

Statistieken competitieontmoetingen uit
10-12-11: Quick Boys – Jodan Boys  0-1  Hoofdklasse A   [TH1234 ]
05-02-11: Quick Boys – Jodan Boys  3-0  Hoofdklasse A   [TH1234 ]
24-03-73: Quick Boys – Jodan Boys  3-0  Eerste klasse A [  1234 ]
 
Statistieken competitieontmoetingen thuis
12-05-12: Jodan Boys - Quick Boys  2-1  Hoofdklasse A   [TH1234 ]
18-09-10: Jodan Boys – Quick Boys  1-3  Hoofdklasse A   [TH1234 ]
21-10-72: Jodan Boys – Quick Boys  1-0  Eerste klasse A [  1234 ]