Voorbeschouwing RVVH - Jodan Boys

06-05-2014 19:27

Komende zaterdag speelt Jodan Boys de laatste competitiewedstrijd voor dit seizoen. De ploeg heeft zich vorige week definitief veilig weten te spelen en meer dan een hogere eindklassering zit er voor het team van Dennis van der IJssel niet in.

 

De tegenstander van komende zaterdag, RVVH, speelt weldegelijk nog ergens om. De ploeg is nog in de race voor een plaats in de nacompetitie voor promotie naar de Topklasse. Kortom Jodan Boys zal komende zaterdag aan de bak moeten om het seizoen af te sluiten met een overwinning.

RVVH won vorige week nog bij kampioen Hoek (0-1), maar daarvoor speelde het drie keer achter elkaar gelijk. De Ridderkerkers zijn misschien wel aan hun beste seizoen in de Hoofdklasse bezig. De afgelopen twee seizoenen eindigde de ploeg nog als vierde, iets wat ook dit seizoen de laagst mogelijke klassering kan worden. In 2009 promoveerde de ploeg naar de Hoofdklasse en doet nu dus al drie jaar in de top mee. Toch kan de ploeg maar moeilijk scoren dit seizoen. Na Oranje Wit heeft de ploeg de minste doelpunten gemaakt in de Hoofdklasse B (26). Samen met Oranje Wit (19) de enige ploeg die minder dan 30 doelpunten wist te maken. Bij RVVH is Ali Yilmaz de topscorer namens de club in de Hoofdklasse B met 6 doelpunten.

 

Jodan Boys moet zoals gezegd nog even aan de bak in de laatste competitiewedstrijd. Ondanks het feit dat de ploeg veilig is en ook volgend jaar in de Hoofdklasse speelt, kan terug gekeken worden op een matig seizoen. Zeker als je weet dat Jodan Boys vorig seizoen nog redelijk presteerde in de Topklasse. Het degradeerde welliswaar, maar pas op de laatste speeldag. Toch mag Jodan Boys ook blij zijn dat het niet in het zelfde schuitje belandde als ARC vorig seizoen. Zij degradeerden uit de Topklasse en konden zich ook in de Hoofdklasse niet handhaven. Via de nacompetitie degradeerden zij. Overigens lijkt het er op dat DETO Twenterand, competitiegenoot van Jodan Boys vorig seizoen en eindigend als laatste, direct zal degraderen. Dit leed bleef Jodan Boys in ieder geval bespaard.

Jodan Boys kan bij een overwinning nog een 7e plaats behalen. Dan moet Achilles Veen verliezen van Oranje Wit, fc 's-Gravenzande van Heinenoord en XerxesDZB van Smitshoek. Iets wat dus wel heel onwaarschijnlijk lijkt. Trainer van den IJssel kan beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Kees Graafland is misschien nog een twijfelgeval.

 

De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark RVVH begint om 14:30 en staat onder leiding van Jos Huis in 't Veld uit Elburg. Huis in 't Veld floot eerder 4 wedstrijden in de zaterdag Hoofdklasse, maar nog geen wedstrijd in de Hoofdklasse B. In deze vier wedstrijden had hij 16 gele kaarten nodig om de orde te handhaven..

De wedstrijd van komende zaterdag is te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. #rvvjod kun je meepraten over de wedstrijd.

Klik hier voor de stand in de Hoofdklasse B, alsmede de statistieken en eerdere uitslagen van Jodan Boys.

 

Historie

RVVH is opgericht in 1918 en speelt net als Jodan Boys sinds het seizoen 1949/1950 op KNVB niveau. RVVH promoveerde al snel naar de derde klasse in 1951, destijds het hoogste zaterdagniveau. In 1966/1967 werd de ploeg zelfs algeheel zaterdagkampioen nadat het al kampioen geworden was in de tweede klasse A (destijds het hoogste niveau). Na de invoering van de eerste klasse in 1970, eindigde de ploeg als tweede en vierde in de tweede klasse, waarna het in 1973 kampioen werd en promoveerde naar de eerste klasse. Tot de invoering van de zaterdag Hoofdklasse, in 1996, speelde RVVH voornamelijk in de eerste en tweede klasse, daarna duurde het nog een aantal jaren voordat de ploeg naar de Hoofdklasse kon promoveren. In 2009 eindigde RVVH als zesde in de eerste klasse, maar via de nacompetitie werd de Hoofdklasse bereikt. In het eerste seizoen wist de ploeg zich ternauwernood te handhaven, maar daarna eindigde de ploeg als zevende en twee keer als vierde.

 

Jodan Boys en RVVH speelden eerder op KNVB niveau twee seizoenen in competitieverband tegen elkaar. Jodan Boys won 2 keer en RVVH won ook twee keer. Dit seizoen verloor Jodan Boys op eigen veld met 0-3 van de Ridderkerkers. Ook speelde Jodan Boys de afgelopen jaren nog in een oefenwedstrijd en voor de RTV Rijnmond Cup tegen de Ridderkerkers. Ook hier wonnen beide ploegen een keer.

 

Statistieken thuis:

14-12-13: Jodan Boys - RVVH   0-3   Hoofdklasse B [TH1234 ]

27-11-71: Jodan Boys - RVVH   2-0   2e klasse A   [  1234 ]

13-04-63: Jodan Boys - RVVH   2-4   3e klasse A   [   234 ]

 

Statistieken uit:

24-05-11: RVVH - Jodan Boys   1-2   Rijnmond Cup

27-11-10: RVVH - Jodan Boys   1-0   Oefenwedstrijd

04-09-71: RVVH - Jodan Boys   3-0   2e klasse A   [  1234 ]

20-10-62: RVVH - Jodan Boys   0-3   3e klasse A   [   234 ]