Voorbeschouwing sc Genemuiden - Jodan Boys

30-10-2012 18:30

In de twaalfde speelronde in de Topklasse gaat Jodan Boys komende zaterdag op bezoek bij sc Genemuiden. De ploeg van Patrick Akerboom kan tegen de degradatiekandidaat de benodigde drie punten meenemen en zich zo een grotere afstand tot de directe degradatieplaatsen verschaffen. Dit zal Jodan Boys overigens zonder Thomas Verheijdt moeten doen die minimaal vier maanden aan de kant staat wegens een knieblessure.

 

Sc Genemuiden begon goed aan de competitie met een 0-3 overwinning bij Capelle. Hierna wist Genemuiden alleen nog te winnen bij DETO (2-3) en werd er op eigen veld nog gelijk gespeeld tegen Spakenburg (2-2) en Noordwijk (0-0). Hierdoor heeft de ploeg 8 punten behaald tegenover de 16 die Jodan Boys er inmiddels heeft.

Genemuiden zwaaide aan het eind van vorig seizoen slechts een aantal spelers uit waaronder Freek van den Berg (speelde 14 seizoenen voor de club), Sijmen Jansen (vertrok naar fc Emmen) en Dominique Vos (ging terug naar fc Lienden). Daartegenover stond de komst van Karlo Naberman (ADO Den Haag), Christ Netten (fc Den Bosch) en Julius Wille (AGOVV). De topscorers van vorig seizoen, Martijn Jansen (16 goals) en Willem Janlouw (15 goals), bleven behouden voor de Topklasser waardoor je zou zeggen dat de ploeg ook dit seizoen veel goals zou kunnen maken. Helaas blijkt het tegendeel waar. Van deze twee scoorde alleen Martijn Jansen twee maal, net als drie andere spelers.

 

De tegenstander van zaterdag speelt voor het derde achtereenvolgende seizoen in de Topklasse. In het eerste twee seizoenen eindigde de club op een nette zevende plaats. Dit seizoen gaat het echter allemaal iets moeizamer. De club zal, als het zo doorgaat, direct degraderen. Dit zou de eerste degradatie in ruim dertig jaar betekenen. Iets wat de club koste wat kost wil voorkomen mogen we aannemen.

Sc Genemuiden speelt sinds het seizoen 1982/1983 onafgebroken op het hoogste amateurniveau. Op het hoogste niveau werd de club twee keer kampioen, één keer in de eerste klasse en één keer in de Hoofdklasse.

Jodan Boys en sc Genemuiden kwamen elkaar niet eerder tegen in competitieverband, waardoor dit de eerste onderlinge competitie ontmoeting wordt voor beide teams.

 

Voor Jodan Boys is het zaak om komende zaterdag de drie punten mee naar Gouda te nemen. Hierdoor kunnen de Gouwenaren in het meest gunstige geval de zesde plaats gaan bezetten. Hiervoor zullen Rijnsburgse Boys en Noordwijk gelijk moeten spelen en zal GVVV moeten winnen van Kozakken Boys. Verder zal het komend weekend onderin ook spannend zijn. Vier clubs die momenteel onder Jodan Boys staan komen ook nog eens tegen elkaar in actie.

Patrick Akerboom kan in de wedstrijd tegen de sc Genemuiden dus niet beschikken over Thomas Verheijdt (blessure), Ahmed Ali (geschorst) en de langer geblesseerden Diego Liefden en Mick van der Kaa.

De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark de Wetering begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Bart van der Scheer uit Leeuwarden. Hij floot eerder drie wedstrijden in de zaterdag Topklasse waarin hij totaal tien gele kaarten uitdeelde.

Klik hier voor de rest van het programma in de Topklasse, de stand, eerder uitslagen van Jodan Boys en het restantprogramma.