Voorbeschouwing Scheveningen - Jodan Boys

10-01-2012 19:31

Aankomende zaterdag staat de tweede (oefen)wedstrijd van 2012 op het programma. Na het nipte verlies (0-1) tegen Topklasser Noordwijk, staat nu een bezoekje aan Scheveningen op het programma. Scheveningen staat momenteel aan kop in de zaterdag Hoofdklasse B. Afgelopen weekend speelde ook Scheveningen een oefenwedstrijd.
Scheveningen was de afgelopen dagen op Gran Canaria en oefende daar tegen zondag eersteklasser GDA uit Den Haag. Voor rust scoorde Nick Brouwer en na rust Marvin Nieuwlaat waardoor de Scheveningers met 0-2 zegevierden.
Scheveningen draait een goed seizoen en staat momenteel, net als Jodan Boys, aan kop in de zaterdag Hoofdklasse. Scheveningen doet dit, zoals gezegd, in de Hoofdklasse B en staat twee punten voor op nummer 2, RVVH. Het enige smetje voor de Scheveningers dit seizoen was misschien wel de 4-0 nederlaag bij XerxesDZB in de vierde speelronde. Verder speelde de ploeg een zeer goede reeks, waardoor het slechts 8 verliespunten heeft in de competitie.
Scheveningen beschikt over een sterke selectie en heeft onder andere de oud profs Sjaak Polak (ADO Den Haag, fc Twente, Excelsior, Sparta, Veendam en RBC Roosendaal), Nick Brouwer (ADO Den Haag), John Nieuwenburg (Ajax, fc Dordrecht, Helmond Sport en HFC Haarlem) en Joel Tillema (Ajax en ADO Den Haag) in de selectie.

Jodan Boys en Scheveningen zijn geen onbekenden van elkaar. Vorig jaar speelde beide clubs in de Hoofdklasse A tegen elkaar. Beide wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Daarvoor kwamen beide clubs elkaar in één seizoen nog twee keer tegen in de KNVB beker in district West II. Verder eindigde Jodan Boys in 2007/2008 in de eerste klasse B als tweede, net achter Scheveningen.
Daarvoor kwamen beide clubs elkaar niet vaak tegen. De laatste competitie ontmoetingen voor 2007 dateren uit 1969, 1970 en 1971. In dat laatste jaar werd Jodan Boys overigens kampioen in de derde klasse en degradeerde Scheveningen naar de vierde klasse.

Jodan Boys kan de ontmoeting zaterdag met vertrouwen tegemoet zien. De Gouwenaren verloren welliswaar van Noordwijk, maar van de Topklasser werd met slechts 0-1 verloren. Ook in de competitie doet Jodan Boys het goed en vooral in uitwedstrijden zijn we succesvol. Enige punt is wel dat Jodan Boys de minst goede reeks in oefenwedstrijden heeft neergezet. Hier werden tot nu toe vier wedstrijden gewonnen en vier verloren.

De wedstrijd op sportpark Houtrust begint zaterdag om 14:30.


Statistieken uit:
22-01-11: Scheveningen - Jodan Boys 1- 1 Hoofdklasse A
02-03-10: Scheveningen - Jodan Boys 1- 1* KNVB beker West II
25-08-09: Scheveningen - Jodan Boys 2- 4 KNVB beker West II
01-03-08: Scheveningen - Jodan Boys 1- 1 Eerste klasse B

* Jodan Boys verliest na strafschoppen.

Statistieken thuis:
04-09-10: Jodan Boys - Scheveningen 1- 1 Hoofdklasse A
06-10-07: Jodan Boys - Scheveningen 1- 2 Eerste klasse B