Voorbeschouwing Scheveningen - Jodan Boys

02-10-2012 17:51

Komende zaterdag staat de negende speelronde in de Topklasse op het programma. Voor Jodan Boys wordt dit een reisje naar Scheveningen, waar de kampioen van de Hoofdklasse B van vorig seizoen de volgende horde is. Een belangrijke wedstrijd, want na twee verliespartijen is het aansluiten bij de subtop of afdalen na beneden en de aansluiting kwijtraken.

 

De tegenstander van komend weekend, Scheveningen, heeft net als Jodan Boys wisselende resultaten geboekt. Hoewel Jodan Boys goed begon en steeds hoog meedeed, had Scheveningen na twee wedstrijden nog 0 punten. Uiteindelijk kwam hier verandering in na de winst op sc Genemuiden (4-2) en later ook nog de winst op Rijnsburgse Boys (3-1) en DETO (1-2). Net als Jodan Boys verloor Scheveningen de afgelopen twee wedstrijden van respectievelijk Noordwijk (1-4) en GVVV (3-0). Zij deden dit echter met ruimere cijfers. Beide teams zullen dus gebrand zijn op een goed resultaat om zo de aansluiting met de subtop niet te verliezen. Jodan Boys kan bij winst de voorsprong op Scheveningen, dat twaalfde staat, vergroten tot 6 punten.

Scheveningen versterkte zich dit seizoen onder andere met Enzo Huntingk (fc Emmen), Tim Peters (IJsselmeervogels, RBC, fc Oss, RKC Waalwijk en de Graafschap) en Frank van der Zwan (Go Ahead Eagles, fc Utrecht en hfc Haarlem). Daartegenover stond het vertrek van Sjaak Polak (speelde eerder voor oa Sparta, ADO Den Haag en fc Twente) en nog enkele spelers. Gelukkig bleven topscorers Mehmet Aldogan (11), Nick Brouwer (10), Joel Tillema (8) en Marvin Nieuwlaat (7). Hiervan zijn overigens Nieuwlaat en Aldogan dit seizoen slechts zeker voor een gezamelijk totaal van 3 treffers.

 

Bij Jodan Boys is de selectie vorige week al weer aangevuld met Osvaldo de Pina, die in de verloren wedstrijd tegen Katwijk inviel na weken blessureleed. Verder lijkt Patrick Akerboom over een fitte selectie te beschikken, hoewel Mo Bellahcen en Tim Roggeveen nog lichte klachten hebben.

 

Jodan Boys en Scheveningen zijn geen onbekenden van elkaar. Hoewel Scheveningen sinds het seizoen 1991/1992, op vier seizoenen na, op het hoogste niveau actief is, kwamen beide teams elkaar vier seizoenen lang in competitieverband tegen en de afgelopen jaren nog eens drie keer in oefen- en/of bekerwedstrijden. De laatste oefenwedstrijd, in januari van dit jaar, eindigde nog in een 2-2 gelijkspel. Toen waren het de koplopers in de Hoofdklasse B en A die het tegen elkaar opnamen. Beiden werden uiteindelijk ook kampioen in A en B. Verder won Jodan Boys in 2010 nog in de poulefase van de districtsbeker met 2-4 van de Scheveningers om vervolgens in de 1/8 finale na een 1-1 eindstand met penalty's te verliezen. In competitieverband won Scheveningen slechts één keer. Dat was in het seizoen 2007/2008 op sportpark Oosterwei. Verder won Jodan Boys vier van de acht onderlinge ontmoetingen en werd er drie keer gelijkgespeeld.

 

De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark Houtrust begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter Mike van der Roest uit Alkmaar. Hij floot eerder drie wedstrijden in de zaterdag Topklasse, waarvan geen wedstrijd voor Scheveningen of Jodan Boys. Van der Roest deelde in deze drie wedstrijden in totaal vier gele kaarten uit.

De wedstrijd is komende zaterdag weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. het gebruik van #schjod kun je meepraten over de wedstrijd. Uiteraard hopen we dat er wederom veel Jodan Boys supporters de reis naar Scheveningen maken en zich in de traditionele Jodan Boys kleuren hullen.

Klik hier voor het programma van komend weekend in de Topklasse, de stand, eerder uitslagen van Jodan Boys en de rest van het programma.

 

Statistieken uit:
22-01-11: Scheveningen - Jodan Boys  1-1  Hoofdklasse A [TH1234 ]
01-03-08: Scheveningen - Jodan Boys  2-2  1e klasse B   [ H12345]
27-02-71: Scheveningen - Jodan Boys  0-3  3e klasse B   [  1234 ]
27-09-69: Scheveningen - Jodan Boys  0-2  3e klasse B   [   234 ]


Statistieken thuis:
04-09-10: Jodan Boys - Scheveningen  1-1  Hoofdklasse A [TH1234 ]
06-10-07: Jodan Boys - Scheveningen  1-2  1e klasse B   [ H12345]
19-09-70: Jodan Boys - Scheveningen  2-1  3e klasse B   [  1234 ]
21-03-70: Jodan Boys - Scheveningen  2-1  3e klasse B   [   234 ]