Voorbeschouwing Sliedrecht - Jodan Boys

23-02-2017 20:35

De komende twee weekenden zijn gereserveerd voor inhaalwedstrijden. Jodan Boys moet door afgelastingen nog twee duels op andere velden afwerken, waardoor er drie uitwedstrijden in de Hoofdklasse A op het programma staan in de komende drie weken.

 

Zaterdag is in de Hoofdklasse A Sliedrecht de tegenstander van Jodan Boys. De ploeg van trainer Michel Langerak bezet momenteel de veertiende plaats in de Hoofdklasse A en gelijk in punten met Smitshoek, dat dus net als bij deze eindklassering net als Sliedrecht nacompetitie zal moeten spelen. Fc Breukelen, dat de vijftiende en enige degradatieplaats bezet, staat vier punten achter op Sliedrecht, kortom niet al te grote marges onderin.

Sliedrecht leek de competitie aardig te beginnen in september 2016. Het ging in Gouda op bezoek bij Jodan Boys en toen in de 71e minuut de 0-3 viel voor de Sliedrechters, leek vooral Jodan Boys een dramatische start te gaan maken. Niets was echter minder waar, want vanaf de 82e minuut rechtte Jodan Boys de rug en gaf het een lesje voetbal in de Hoofdklasse aan de ploeg van Langerak. Een 0-3 achterstand werd omgebogen in een 5-3 overwinning.

Sliedrecht verloor vervolgens van Argon (1-3), speelde gelijk tegen Hoek (1-1), maar verloor vervolgens weer van Ajax (1-3). De overwinning bij DFS (3-1) was vervolgens knap, maar daarna werden er geen hoge ogen meer gegooid. Sliedrecht wist vervolgens nog wel de punten bij Smitshoek (1-2) en fc Breukelen (0-1) mee te nemen. Toch is Sliedrecht nimmer weggespeeld in een wedstrijd en de grootste nederlagen waren allen met twee doelpunten verschil.

Arif Irilmazbilik (8) en Sjoerd van der Waal (7) zijn clubtopscorers namens Sliedrecht in de competitie. Zij zijn samen verantwoordelijk voor meer dan de helft van de 26 goals die de ploeg maakte in 18 wedstrijden.

 

Jodan Boys draait tot nu toe een redelijk seizoen in de Hoofdklasse A, maar ongetwijfeld zullen de mannen van trainer van den IJssel meer willen dan plaats negen. In de tweede competitiehelft werd nog niet gewonnen. De eerste vier wedstrijden leverden drie punten op, telkens uit een 1-1 gelijkspel. Noordwijk won nipt in Gouda van Jodan Boys met 1-2.

Jodan Boys heeft inmiddels de ambitie uitgesproken om binnen drie jaar in de derde divisie te spelen, maar de kans op promotie lijkt onmogelijk dit seizoen. Hoek is met de twee inhaalwedstrijden nog wel in te halen, maar ook de ploegen daarboven moeten inhalen en hebben nu al minimaal acht punten voorsprong en sommigen moeten zelfs nog een wedstrijd extra inhalen.

Gelukkig heeft Jodan Boys aan het midweekse treffen met stadsgenoot Olympia een goed gevoel overgehouden. De 6-0 overwinning in de derde ronde van de Voetbal Rijnmond Cup in 80 minuten was netjes te noemen. Elliot Pattinama en Mitchel Heerkens waren twee keer belangrijk en ook Fanny Waandels scoorde weer eens.

 

De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark Lockhorst begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter Ruud Bossen. Verder staan de volgende competitiewedstrijden op het programma:

DFS          - fc Breukelen

Hoek         - Ter Leede

Smitshoek    - Noordwijk

Spijkenisse  - Zwaluwen