Voorbeschouwing Jodan Boys - Smithoek

28-01-2013 06:14

Dinsdagavond speelt Jodan Boys weer een oefenwedstrijd, ditmaal is de tegenstander Smitshoek uit Barendrecht. De wedstrijd, die eigenlijk vorige week al zou gespeeld worden in Barendrecht, wordt nu gespeeld op sportpark Oosterwei.

Smitshoek is de afgelopen jaren flink gegroeid, mede door de bouw van de Vinex wijken Carnisselande (Barendrecht) en Portland (Rhoon). Sinds halverwege jaren '80 kwam de club uit in de vierde klasse van de KNVB. Uiteindelijk wist Smitshoek een aantal keren de tweede klasse te bereiken, maar dit was meestal van korte duur. Met de bouw van beide Vinex locaties en de aanwas bij de club, wist Smitshoek uiteindelijk in 2004 de tweede klasse weer te bereiken. In de vijf seizoenen waarin Smitshoek in de tweede klasse uitkwam, eindigde de club twee keer als tweede, twee keer als derde en één keer als achtste. Vervolgens werd in 2009 via de nacompetitie de eerste klasse bereikt en en afgelopen seizoen werd Smitshoek kampioen in de eerste klasse B. Ook sleepte Smitshoek in 2012 de RTV Rijnmond Cup (tegenwoordig Voetbal Rotterdam Cup) binnen.

Smitshoek heeft dus net als Jodan Boys een goed seizoen achter de rug. Ook dit seizoen doet Smitshoek aardig mee in de 'Rotterdamse' Hoofdklasse B. De ploeg staat momenteel op een verdienstelijke vijfde plaats met 22 punten uit 13 wedstrijden. Smitshoek heeft de selectie vorig seizoen al aardig versterkt, maar ook dit seizoen zijn er een aantal spelers uit de regio aangetrokken, waaronder Martijn Baan (Barendrecht), Rafiek Casteleins (Alexandria '66), Derk-Jan Dupon (Westlandia), Jurien Gaari (SBV Excelsior), en Brian Zalmijn (Excelsior Maassluis). Ook heeft de ploeg een aantal spelers met betaald voetbal ervaring zoals Joren van der Linden (Willem II en fc Utrecht) en Etienne Shew-Atjon (Feyenoord, fc Utrecht en fc Dordrecht). De Jodan Boys verdediging zal vooral op moeten passen voor Ricardo Merrelaar en Rafiek Casteleins, die respectievelijk 9 en 6 competitietreffers maakten.

Anderhalve week geleden oefende Smitshoek overigens nog tegen Quick Boys, dat momenteel zevende staat in de Hoofdklasse A. De Katwijkers zegevierden in Barendrecht met 2-6.

 

Voor Jodan Boys zal ook deze wedstrijd er weer één zijn om het wedstrijdritme op peil te houden. Na de winterstop is er één comeptitiewedstrijd gespeeld en één oefenwedstrijd in Heinenoord. Verder zijn er twee competitiewedstrijden, één wedstrijd voor de Voetbal Rotterdam Cup en twee oefenwedstrijden afgelast de afgelopen weken. In ieder geval zullen Kees Graafland, Thomas Verheijdt en Mick van der Kaa niet inzetbaar zijn. Laatstgenoemde is inmiddels begonnen met een shockwave therapie om de klachten aan zijn knie te verhelpen. Bij Diego Liefden heeft dit gewerkt, hij maakte tegen het Spaanse CD Tahiche zijn debuut namens Jodan Boys 1.

De wedstrijd van komende dinsdag begint om 20:15 op sportpark Oosterwei in Gouda. De wedstrijd is ook te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v het gebruik van #jodsmi kun je meepraten over de wedstrijd.

 

Jodan Boys en Smitshoek zijn geen onbekenden voor elkaar. Hoewel beide clubs elkaar de afgelopen jaren niet tegenkwamen in competitie-, beker- of oefenwedstrijden, hebben beide clubs elkaar wel twee seizoenen in competitieverband ontmoet. Dit gebeurde halverwege de jaren '90 in de derde en tweede klasse. Jodan Boys won de thuiswedstrijden, maar uit kon Jodan Boys niet winnen. De laatste ontmoeting eindigde zelfs in een ruime overwinning voor Smitshoek (5-1).

 

 

Statistieken thuis:

21-09-96: Jodan Boys - Smitshoek  3-0  2e klasse D  [ H12345]

16-09-95: Jodan Boys - Smitshoek  1-0  3e klasse B  [  1234 ]

 

Statistieken uit:

14-12-96: Smitshoek - Jodan Boys  5-1  2e klasse D  [ H12345]

23-03-96: Smitshoek - Jodan Boys  0-0  3e klasse B  [  1234 ]