Voorbeschouwing Smitshoek - Jodan Boys

09-02-2017 20:09

Jodan Boys gaat aankomende zaterdag in de Hoofdklasse A op bezoek bij het Barendrechtse Smitshoek. Deze club bezet momenteel de veertiende plaats in de Hoofdklasse A, welke een veroordeling tot de nacompetitie zal opleveren aan het einde van het seizoen.

Smitshoek verzamelde tot nu toe tien punten uit zestien wedstrijden door twee keer te winnen en vier keer gelijk te spelen. Met een doelsaldo van -22 heeft de club wat dat betreft het slechtste resultaat in de Hoofdklasse, zelfs nog slechter dan de nummer vijftien fc Breukelen (-20).

Smitshoek wist tot nu toe 17 keer het doel van de tegenstander te vinden, maar nog gemakkelijker (39) werd het Smithoekse doel gevonden. Jodan Boys is juist de enige ploeg die tot nu toe niet wist te scoren tegen Smitshoek en hield het eerder dit seizoen in Gouda op 0-0.

Aankomende zaterdag zullen de verhoudingen in het veld hopenlijk anders liggen. Jodan Boys is het na de start van de tweede competitiehelft, waarin slechts twee punten vergaard werden, toch wel verplicht aan haar stand om van deze laagvlieger te winnen. Toch is Smitshoek de afgelopen jaren niet altijd een makkelijke tegenstander geweest, zo getuige dus ook het thuisduel eerder dit seizoen.

Het is te hopen dat de voorhoede, waarvan Bradley el Idrissi en Fanny Waandels afgelopen week verlengden, het vizier weer op scherp hebben. De komende weken wachten ontmoetingen met de onderste ploegen op de ranglijst, een slag waarin je als middenmoter je kansen moet pakken om de aansluiting met de subtop te behouden.

Toch kan Jodan Boys ook nog redelijk vrijuit voetballen. Slechts 1 degradatieplaats dit seizoen en plaats 13, de hoogste plaats die nog veroordeling tot de nacompetitie geeft, is al 11 punten van Jodan Boys verwijderd.

 

De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark Smitshoek begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter A.L. v/d Ketterij.

 

Verder staan de volgende wedstrijden op het programma:

Achilles Veen - Argon

DFS - Sliedrecht

fc Breukelen - RVVH

Noordwijk - Hoek

Spijkenisse - Ter Leede

Zwaluwen - Ajax

Swift vrij!