Voorbeschouwing Smitshoek - Jodan Boys

12-04-2017 20:49

Jodan Boys kan aankomende zaterdag goede zaken doen om directe handhaving te bewerkstelligen. In Barendrecht treft de ploeg van trainer van den IJssel de nummer dertien op de ranglijst, Smitshoek. Smitshoek is samen met Sliedrecht de voornaamste kandidaat om deel te nemen aan de nacompetitie, tenzij deze ploegen bezig blijven met punten sprokkelen. Enkele weken geleden was de voorsprong op Smitshoek namelijk nog vijftien punten voor Jodan Boys, maar inmiddels is dit geslonken tot acht. Met nog vier wedstrijden te gaan voor Jodan Boys en nog vijf voor Smitshoek, zou het nog mis kunnen gaan.

Maar misschien moeten we niet te negatief denken en gewoon vertrouwen op de mannen van trainer van den IJssel. Directe degradatie is inmiddels niet meer mogelijk en ook RVVH, Argon en Zwaluwen kunnen nog op een play-off plaats terecht komen. Jodan Boys heeft dan wel aardig wat verliespartijen geleden na de winterstop, maar het spel was zeker niet altijd slecht. Vaak was het misschien ook wel pech dat er geen punt gepakt werd in wedstrijden die verloren werden aangezien er vaak wel meer in zat.

Voor veel spelers van Jodan Boys is het in ieder geval alvast een ontmoeting met twee nieuwe collega's voor volgend seizoen. Verdediger Patrick Fonseca en aanvaller Gilliomar Leona zijn nu nog vaste krachten bij de tegenstander van zaterdag, maar zullen ongetwijfeld hopen dat volgend seizoen voor Jodan Boys te zijn. Maar of beide heren hun nieuwe werkgever een handje zullen helpen aankomende zaterdag zal te betwijfelen zijn.

Smitshoek (30) heeft na Breukelen (20) de minste goals gemaakt, maar heeft heeft na de winterstop dire wedstrijden gewonnen, drie gelijk gespeeld en drie verloren en dus wel 12 van de 21 wedstrijden binnen weten te hengelen. Gelukkig voor Jodan Boys wist Sliedrecht onlangs nog van Smitshoek te winnen, waardoor het niet nog dichterbij gekomen was. Jodan Boys zal zaterdag vooral op moeten passen voor de snelle Leona, die pas nog de winnende tegen Spijkenisse (1-0) maakte. Sean Verburg is de clubtopscorer met 7 goals in de Hoofdklasse A.

Bij Jodan Boys zullen wel weer wat wijzigingen in het team zijn. Marvin Straver komt dit seizoen niet meer in actie en de afgelopen weken waren er ook al een aantal spelers om uiteenlopende redenen afwezig. De clubtopscorers namens Jodan Boys, Fanny Waandels en Levi Marengo (beiden 8 goals) kwamen afgelopen zaterdag gewoon in actie en zullen zaterdag ook gewoon hun opwachting maken.

 

De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark Smitshoek begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter A.L. van de Ketterij.

 

Verder staan de volgende wedstrijd komend weekend op het programma:

Zaterdag 15 april:

Achilles Veen - Argon

DFS - Sliedrecht

fc Breukelen - RVVH

Spijkenisse - Ter Leede

Zwaluwen - Ajax

Noordwijk vrij

 

Maandag 17 april:

Zwaluwen - Achilles Veen