Voorbeschouwing Sparta Nijkerk - Jodan Boys

10-04-2012 18:24
Na een weekendje rust, staat er zaterdag weer een volledig programma in de Hoofdklasse A op de rol. Na het midweekse debacle tegen PFC in de RTV Rijnmond Cup vorige week dinsdag (1-0 verlies), zal Jodan Boys weer alle zeilen moeten bijzetten om koploper in de Hoofdklasse A te blijven.
Afgelopen zaterdag kwamen alleen Voorschoten ’97 en ODIN ’59 in actie. Deze wedstrijd was voor Jodan Boys niet echt van belang aangezien beide teams in de grote middenmoot verblijven. Wel is Voorschoten door het thuisverlies iets achterop geraakt in de strijd om de derde periode.
Jodan Boys en Sparta Nijkerk kwamen elkaar in de Hoofdklasse al vaker tegen. Jodan Boys wist echter nog nooit een duel van de Nijkerkers te winnen. Thuis eindigden de drie gespeelde edities eerder allemaal in een gelijkspel. Uit werd het één keer gelijk en werd er met 5-2 verloren. Kan Jodan Boys zaterdag de eerste winst op Sparta Nijkerk gaan realiseren?
 
Sparta Nijkerk draait een wisselvallig seizoen. Na de degradatie uit de Topklasse, vorig seizoen, dacht de club mee te kunnen draaien in de top van de Hoofdklasse.
Momenteel staat de club op een teleurstellende negende plaats en moet het nog oppassen dat het aan het einde van het seizoen toch niet op de nacompetitieplaats komt te staan. Na het vertrek van Philip de Haan in november vorig jaar, is de ploeg nog niet veel opgeschoten. Hoewel het na het aanstellen van Simon Ouaali iets beter leek te gaan, zijn de Nijkerkers nog niet uit de zorgen.
Dat Sparta Nijkerk een wisselend seizoen draait kunnen we uit de diverse uitslagen na de winterstop wel concluderen. Twee weken geleden werd er met 2-2 gelijk gespeeld tegen Voorschoten ’97 en de week daarvoor werd het tegen Quick Boys ook 2-2. Eerder won Zwaluwen ’30 met 1-0 van de Nijkerkers, maar verslikte DOVO zich en ging met 3-0 de bietenberg op.
Toch heeft Sparta Nijkerk een degelijke en ervaren ploeg met spelers als Dwight Eind (fc Omniworld), Geoffrey Galata (Telstar, fc Oss), Joris van Rooijen (fc Utrecht, sc Cambuur, fc Volendam). Maar behalve de spelers met betaald voetbal ervaring, zal de Jodan Boys verdediging voornamelijk rekening moeten gaan houden met Maurice van der Wilt. De spits is momenteel met 12 treffers topscorer bij Sparta Nijkerk.
Kortom Sparta Nijkerk is een tegenstander die niet onderschat moet worden. De ploeg kan van iedereen winnen, maar ook verliezen.
 
Jodan Boys is nog steeds aardig op dreef en kan nog steeds het kampioenschap in de Hoofdklasse A binnenhalen. Jodan Boys speelt nog drie finales, waarin het na Sparta Nijkerk nog op bezoek moet bij degradatiekandidaat Zwaluwen ’30 (5 mei) en als laatst staat de grote finale Jodan Boys - Quick Boys op het programma op zaterdag 12 mei.
Patrick Akerboom kan zaterdag weer beschikken over Sander van Gool, Maarten Cieremans en Ahmed Ali die terug komen van een schorsing. Verder zijn alle spelers tot nu toe fit genoeg om te spelen.
 
Verder staan er zaterdag nog een aantal belangrijke ontmoetingen op het programma. Zo speelt Huizen thuis tegen ODIN ’59 en gaat Quick Boys op bezoek bij Zwaluwen ‘30. Voor Jodan Boys is het dus zaak om zelf een goed resultaat neer te zetten en tevens hopen op misstappen van de concurrentie.
 
De wedstrijd op sportpark de Ebbenhorst begint komende zaterdag om 15:00. De wedstrijd staat onder leiding van Peter de Waard uit Amsterdam. De Waard floot eerder in de Hoofdklasse A de wedstrijden ODIN ’59 – Volendam. In deze wedstrijd die door Volendam met 2-3 gewonnen werd trok de Waard maarliefst 7 gele kaarten, waarvan 5 voor ODIN ‘59. Met een gemiddelde van 6 gele kaarten per wedstrijd is het voor Jodan Boys oppassen voor gele kaarten die tot een schorsing kunnen leiden.
De wedstrijd Sparta Nijkerk - Jodan Boys is aankomende zaterdag te volgen via Twitter: @JBsupporter2800. Je kunt dan ook meepraten d.m.v. het gebruik van #spajod. Ook is de wedstrijd te volgen via Radio Gouwestad op 106.2 FM (97.7 FM via de kabel).
 
Statistieken ontmoetingen uit
31-10-09: Sparta Nijkerk – Jodan Boys  5-2  Hoofdklasse B [ H1234 ]
02-05-09: Sparta Nijkerk – Jodan Boys  1-1  Hoofdklasse B [ H12345]
 
Statistieken ontmoetingen thuis
12-11-11: Jodan Boys – Sparta Nijkerk  1-1  Hoofdklasse A [TH1234 ]
27-03-10: Jodan Boys – Sparta Nijkerk  1-1  Hoofdklasse B [ H1234 ]
06-12-08: Jodan Boys – Sparta Nijkerk  0-0  Hoofdklasse B [ H12345]