Voorbeschouwing SteDoCo - Jodan Boys

18-03-2014 20:47

Komende zaterdag gaat Jodan Boys op bezoek bij tweedejaars Hoofdklasser SteDoCo uit Hoornaar. SteDoCo bezet momenteel een nette tweede plaats in de Hoofdklasse B. De ploeg draait een goed seizoen, nadat het zich vorig seizoen met een tiende plaats precies veilig wist te spelen.

 

Zoals gezegd doet SteDoCo het een stuk beter dan vorig seizoen. Ook een stuk beter dan Jodan Boys, dat tot nu toe een achtste plaats bezet, zelfs twee plaatsen lager dan vlak voor de thuis ontmoeting. Toch is het verschil tussen beide ploegen niet heel erg groot. SteDoCo heeft 36 punten uit 20 wedstrijden, waar Jodan Boys er 30 heeft. Kortom een belangrijke ontmoeting, waarin Jodan Boys het verschil terug kan dringen tot drie punten met de nummer 2. Als de concurrenten ook nog eens punten laten liggen, dan wordt het wel heel spannend bovenin. Koploper Hoek zal overigens wel heel veel punten moeten laten liggen wil Jodan Boys nog een serieuze bedreiging vormen. Toch kan Jodan Boys nog een serieuze gooi doen naar de derde periodetitel, waarin het momenteel de derde plaats bezet.

 

Jodan Boys is momenteel bezig met een goede reeks. Na het verlies tegen Smitshoek op eigen veld (4-0) werd er niet meer verloren in competitieverband, maar ook in andere wedstrijden niet. Alleen tegen Zwaluwen (0-0) en ASWH (1-1) werd gelijkgespeeld. SteDoCo is ook bezig met een goede reeks, hoewel deze iets minder is dan die van Jodan Boys. Zo won SteDoCo na de winterstop in competitieverband van Heinenoord (2-4), Oranje Wit (4-0), Zwaluwen (2-3) en Achilles Veen (4-1). Verloren werd werd er van fc 's-Gravenzande (3-1) en Hoek (1-0). Verder werd er nog gelijk gespeeld tegen RVVH (0-0).

Bij Jodan Boys zijn Bram van Loon en Diego Liefden na een schorsing weer beschikbaar. Verder zijn er vorige week geen gele kaarten gevallen voor Jodan Boys, waardoor er geen nieuwe schorsingen zijn.

 

De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark Groenweg staat onder leiding van Gerd Keijl uit Heerde. Keijl floot eerder dit seizoen vier wedstrijden in de zaterdag Hoofdklasse, waaronder de wedstrijd Deltasport - Jodan Boys (0-2). Verder floot Keijl in andere zaterdag Hoofdklassen. Keijl had in deze vier wedstrijden 14 gele en 1 rode kaart nodig om de orde te handhaven.

Uiteraard is de wedstrijd van zaterdag weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. het gebruik van #jstejod kun je meepraten over de wedstrijd.

 

Historie

SteDoCo is opgericht in 1946 en speelde tot het seizoen 2007/2008 voornamelijk in de vierde en vijfde klasse van het zaterdagvoetbal. Na 1953 zakte de club af naar de onderbond van de KNVB om pas in 1997 weer terug te keren op KNVB niveau.

Jodan Boys en SteDoCo speelden in competitieverband slechts 1 keer eerder tegen elkaar en dat was dit seizoen. Toen won Jodan Boys thuis met 3-0.