Voorbeschouwing SteDoCo - Jodan Boys

30-04-2015 19:13

Aankomende zaterdag is het wederom een belangrijke dag voor Jodan Boys. Met een voorsprong van 4 punten op de nacompetitieplaatsen heeft Jodan Boys nog alles in eigen hand. Maar het gaat wel op bezoek bij koploper SteDoCo....

 

SteDoCo bezet dus momenteel de koppositie in de Hoofdklasse A. Bij winst is de ploeg zeker van het kampioenschap en promotie naar de Topklasse en bij elk ander resultaat is het afhankelijk van de uitslag bij ODIN '59 - Bennekom. Laat Bennekom nou weer een ploeg zijn waarvan Jodan Boys hoopt dat ze niet winnen. Zeker als Jodan Boys verliest bij SteDoCo, zou het erg fijn zijn als Bennekom verliest bij ODIN '59. En als DFS dan thuis ook niet weet te winnen van Achilles Veen, dan maakt het resultaat van komende zaterdag al helemaal niet meer uit.

Maar theoretisch is er zelfs nog een kans op het behalen van de derde periode voor Jodan Boys. Het is daarin wel afhankelijk van resultaten van anderen, maar als Jodan Boys nog twee keer wint, kan het nog serieus in aanmerking komen voor de tweede periode. Koploper DOVO moet dan geen wedstrijd meer winnen en Jodan Boys moet dan hopen op puntverlies van Achilles Veen, Bennekom, VVA '71, NSC en fc Breukelen. Kortom die kans is wel erg klein.

Maar ook het behalen van een zesde plaats in het eindklassement is iets wat als een goed resultaat beschouwd mag worden. Zeker door dit wisselvallige seizoen lijkt dit het hoogst haalbare. Maar na het seizoen 2011/2012 toen Jodan Boys kampioen werd in de Hoofdklasse A, is dit dan gelijk de hoogste notering behaald in de Hoofdklasse. Jodan Boys eindigde namelijk alleen in het eerste seizoen in de Hoofdklasse als 9e en daarna altijd als 10e.

 

Jodan Boys heeft in ieder geval weer wat zelfvertrouwen na de overwinningen op Montfoort en VVA '71. Een nieuwe overwinning zal echter wel behaald moeten worden zonder Leroy Brank en Mark Veerman. Beide spelers zijn geschorst voor komende zaterdag. Daar tegenover staat de terugkeer van Jorn van Lunteren en Jeroen Borsboom, die vorige week een schorsing uitzaten.

 

Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting tussen beide teams op sportpark Oosterei in een 0-0 gelijkspel. Maar de meeste spelers zullen geen goed gevoel hebben bij deze wedstrijd. Vorig seizoen ging Jodan Boys er na een 3-0 thuiswinst genadeloos vanaf in Hoornaar. Na een snelle voorsprong door Tim Roggeveen in de 4e minuut wist SteDoCo uiteindelijk met 7-1 te winnen.

 

De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark Groeneweg begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter Maurick van Dijk uit Etten-Leur. Van DIjk floot eerder zes wedstrijden in de zaterdag Hoofdklassen en deelde daarin maarliefst 28 gele kaarten uit. In 1 wedstrijd viel er 2 keer geel voor dezelfde speler, wat dus resulteerde in rood. In de Hoofdklasse A floot van Dijk eerder twee wedstrijden, waaronder de wedstrijd SteDoCo - NSC.