Voorbeschouwing Swift - Jodan Boys

25-01-2017 20:21

Aankomende zaterdag staat er weer een uitwedstrijd in de Hoofdklasse A op het programma voor Jodan Boys. De ploeg van trainer van den IJssel gaat dan op bezoek bij Swift. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat beide ploegen tegenover elkaar staan. Twee oefenwedstrijden, een KNVB bekerwedstrijd en dus nu het tweede onderlinge competitieduel maken het vijfluik van dit seizoen compleet.

Swift bezet momenteel een nette vierde plaats in de Hoofdklasse A met 28 punten uit 16 wedstrijden. De ploegen boven en onder Swift hebben net als Jodan Boys een wedstrijd minder gespeeld, waardoor er enigszins een vertekend beeld is ontstaan direct na de winterstop.

Voor Swift ongetwijfeld een ontmoeting waarbij men Jodan Boys niet met een punt naar Gouda wil laten gaan. Swift zal namelijk niet vergeten zijn dat Jodan Boys de ploeg al in de eerste ronde van de landelijke KNVB beker uitschakelde na penalties, een zuur verlies voor de Amsterdammers. Ook zal men bij Swift graag zo hoog mogelijk willen eindigen en is er misschien wel de hoop om mee te doen om te titel.

Swift is na de winterstop niet slecht begonnen. Afgelopen weekend werd er gewonnen van Achilles Veen, maar de week ervoor kwam men niet verder dan 1-1 tegen laagvlieger Smitshoek.

 

Jodan Boys is na de winterstop redelijk begonnen. Tegen RVVH leek het er in de eerste helft lang op dat er geen punt in Gouda zou blijven, maar in de tweede helft nam Jodan Boys het initiatief. Enzo Huntink zette Jodan Boys uit een penalty op voorsprong, maar in blessuretijd ging het fout. Zo deelden beide clubs de punten en door de afgelaste wedstrijd tegen Sliedrecht heeft Jodan Boys dus nog maar 1 punt gesprokkeld.

Voor Jodan Boys zaak om de wedstrijd in Amsterdam te winnen om zo het gat met de subtop te verkleinen en misschien nog een rol te spelen in het behalen van een nacompetitieplaats.

 

De wedstrijd van komende zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter A.W.G. van Kraay en begint om 14:30.

 

Verder staan de volgende wedstrijden op het programma:

DFS - Ajax

fc Breukelen - Ter Leede

Noordwijk - Argon

Sliedrecht - Hoek

Smitshoek - Spijkenisse

Zwaluwen - Achilles Veen

RVVH vrij