Voorbeschouwing SWZ BOSO Sneek - Jodan Boys

20-08-2012 22:27

Komende woensdag neemt Jodan Boys het in de eerste ronde van de KNVB beker op tegen zondag Topklasser SWZ BOSO Sneek. SWZ is net als Jodan Boys nieuw in de Topklasse. Zij werden vorig seizoen kampioen in de zondag Hoofdklasse C, waar Jodan Boys dat in de zaterdag Hoofdklasse A realiseerde.

SWZ BOSO Sneek had tot dit seizoen de naam Sneek Wit Zwart en speelde van 1974 tot 1990 onder de naam Hubert Sneek. De club speelde maarliefst 26 jaar in de Hoofdklasse sinds de invoering hiervan op de zondag in het seizoen 1974/1975. Ook heeft de club al wat recentere ervaring in de landelijke KNVB beker. In het seizoen 2010/2011 werd er in de eerste ronde nog verloren van Capelle (4-0)

SWZ BOSO Sneek is dus gewend om op hoog niveau te spelen en heeft ook dit seizoen de selectie weer versterkt. Zo kwamen Alseny Bangoura (speelde eerder voor sc Cambuur), Erolind Derguti (eerder Harkemase Boys en sc Cambuur) en Raducio King (speelde als semi-prof in Engeland) de club versterken.

SWZ begon net als Jodan Boys goed aan de competitie. Nadat Jodan Boys op een snikheet sportpark Oosterwei van IJsselmeervogels won, begon SWZ 's-avonds in Rijswijk al aan hun eerste wedstrijd. Een aantal clubs in de zondag Topklasse heeft namelijk de voorkeur om op zaterdagavond te spelen, zo ook Haaglandia/Sir Winston. Hoewel op papier de winst misschien wel al aan de Rijswijkers was toegeschreven liepen zij ook tegen dezelfde lamp als IJsselmeervogels. Hoewel in Rijswijk de thuisploeg nog snel op voorsprong kwam (5e minuut), trok SWZ uiteindelijk aan het langste eind dankzij de winnende treffer 10 minuten voor tijd.

Jodan Boys zal na de goede partij van zaterdag deze lijn uiteraard willen doorzetten. Na de uitschakeling in het landelijke bekertoernooi in augustus 1978 (0-10 tegen fc Amsterdam), zal de ploeg van Patrick Akerboom graag na 34 jaar de tweede ronde wel eens willen halen. Mogelijk kan Patrick Akerboom woensdag over een aantal spelers beschikken die afgelopen zaterdag nog met het tweede elftal meespeelden. In ieder geval zullen Diego Liefden en Mick van der Kaa niet inzetbaar zijn.

De wedstrijd komende woensdag begint om 20:00 op sportpark vv SWZ BOSO Sneek, Molenkritte 132 te Sneek. Uiteraard is de wedstrijd weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800). Door middel van het gebruik van #swzjod kun je meepraten over de wedstrijd.

Mocht Jodan Boys deze wedstrijd weten te winnen, dan zal de tegenstander in de volgende ronde Sittard of Noordwijk worden op het eigen sportpark Oosterwei.