Voorbeschouwing UD San Pedro - Jodan Boys

15-01-2016 13:29

Vanmiddag speelt Jodan Boys, dat momenteel op trainingskamp in Torremolinos is, een oefenwedstrijd tegen het Spaanse UD San Pedro.

De club komt uit in de Tercera Division, dit is het vierde niveau in Spanje, een niveau waarop een groot aantal voetbalclubs uitkomen (360). UD San Pedro speelt in groep 9 (oost Andalucia) en eindigde vorig seizoen knap op de derde plaats in deze competitie. UD San Pedro werkt haar wedstrijden af in het Estadio Municipal in San Pedro de Alcantar (26.500 inwoners) een plaats zo'n 60 kilometer ten westen van Torremolinos.

Estadio Municipal, San Pedro de Alcántara

Estadio Municipal in San Pedro heeft een capaciteit van 5000 toeschouwers.

 

Dit seizoen staat de ploeg na 20 speelronden met 28 punten op de 11e plaats (van de 20 teams). In de laatste vijf wedstrijden werd er 2 keer gewonnen, 2 keer gelijk gespeeld en 1 keer verloren. Komende zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij de nummer 19, River Malilla. Afgelopen zondag speelde de ploeg met 1-1 gelijk tegen directe concurrent Martos, dat met 2 punten voorsprong een plaatsje boven UD San Pedro Staat.

Wedstrijdbeeld uit de wedstrijd UD San Pedro - Martos van afgelopen zondag.

 

Voor Jodan Boys wordt dit de tweede oefenwedstrijd deze jaargang. Eerder werd al met 3-0 gewonnen van Hoofdklasse Swift in Gouda en nu is er dus de Spaanse tegenstander.

Jodan Boys vertrok woensdag vanaf sportpark Oosterwei richting Rotterdam airport, vanwaar het naar Malaga vloog. Vandaar vertrok de selectie naar Marconfort Beach Club in Torremolinos. Hier konden de spelers en staf zich na een diner rustig voorbereiden op de training van de volgende dag en even bijkomen van de reis.

Gisteren werd dus de eerste trainingssessie in de ochtend gehouden in de Spaanse zon. Vervolgens werden de doelstellingen voor de tweede seizoenshelft besproken na de luch. Hieruit kwam naar voren dat Jodan Boys dit seizoen zo hoog mogelijk wil eindigen in de Hoofdklasse B. Momenteel staat Jodan Boys vijfde en ziet de nummers 1 en 2, Noordwijk en Quick Boys inmiddels al op geruime voorsprong staan. De derde plaats ligt echter nog binnen bereik en eindigen op de derde plaats of het behalen van een periodetitel (in de laatste periode) zal een kans van 50% opleveren om alsnog te promoveren.

Ook in de districtsbeker wil men men nog minimaal een ronde verder komen en een finaleplaats (en eigenlijk winst) in de Voetbal Rijnmond Cup behoort ook tot de doelstelling.

Verder hadden de spelers gisteren vrijaf en werd er 's-avonds nog een voetbalquiz gespeeld.

Het hotel waar Jodan Boys verblijft; Marconfort Beach Club.

 

Zondag vliegt Jodan Boys overigens weer terug naar Nederland. Dinsdagavond zal de ploeg dan op bezoek gaan bij Antibarbari in Rotterdam. Deze wedstrijd in de tweede ronde van de Voetbal Rijnmond Cup was in december afgelast.