Voorbeschouwing VELO - Jodan Boys

24-08-2013 20:05

Jodan Boys heeft vandaag de eerste wedstrijd in de poulefase van de districtsbeker gewonnen. Na een 1-1 ruststand via Marvin van der Pluijm en Mike van Gool, trokken Jorn van Lunteren en Mo Bellahcen de stand in de eerste tien minuten na rust naar 3-1.

 

De tegenstander van komende dinsdang won ook. Zondag eersteklasser VELO won bij Haaglandia/Sir Winston met 2-3. Na een 0-2 ruststand won de ploeg uiteindelijk met 2-3. De doelpunten werden aan de kant van VELO gemaakt door Jeffrey Beukenholdt (2x, waarvan 1 penalty) en Sven Verbeek.

Jodan Boys en VELO wonnen dus beide hun eerste wedstrijd en staan dus bovenaan in de poule.

 

VELO is opgericht in 1930 en speelt voor het derde achtereenvolgende seizoen in de eerste klasse. De ploeg speelde overigens al eerder op dit niveau, halverwege de jaren '90. Toen was de eerste klasse overigens nog het tweede niveau achter de Hoofdklasse. De ploeg staat onder leiding van Cees Tempelaar. De 56-jarige Tempelaar, in zijn voetballoopbaan negen seizoenen actief voor fc Den Haag ('76 - '85) en later nog voor amateurclub Quick. Bij Quick was Tempelaar ook nog zeven seizoenen hoofdtrainer en later nog bij Quick Boys en Schevenigen. Tempelaar startte twee jaar geleden met VELO in de eerste klasse en behaalde een nette derde plaats als debutant. De ploeg verloor uiteindelijk nipt in de nacompetitie van VVIJ en bleef dus eerste klasser.

 

Jodan Boys begint het seizoen 2013/2014 tot nu toe goed met de vijfde overwinning op rij. Iets wat de ploeg van Patrick Akerboom vertrouwen zal geven voor de komende wedstrijd tegen de ploeg uit Wateringen. Tenslotte zal een tweede overwinning zo goed als zeker een plek in de tweede ronde betekenen. In ieder gaval zal Jan Willem Schep dinsdag weer van de partij zijn. Hij zat vandaag nog een schorsing uit.

 

De wedstrijd van komende dinsdag op sportcomplex VELO begint om 20:00.