Voorbeschouwing Voorschoten '97 (zo) - Jodan Boys

13-12-2015 16:23

Jodan Boys gaat dinsdagavond op bezoek bij zondag tweedeklasser Voorschoten '97 in het kader van de districtsbeker. Voor Jodan Boys de taak om de eerste seizoenshelft goed af te sluiten en zich te plaatsen voor de 1/4 finale van de districtsbeker.
 
De tegenstander van Jodan Boys speelt dus in de zondag tweede klasse C en bezet daar momenteel de voorlaatste plaats. De ploeg wist tot nu toe tien punten te verzamelen in twaalf wedstrijden. Voorschoten '97 kan volgende week zondag nog zorgen dat het niet op een directe degradatieplaats de winterstop ingaat. Het moet dan wel weten te winnen bij HVV, dat met evenveel punten net boven Voorschoten '97 staat.
Vandaag won Voorschoten '97 bij subtopper Wilhelmus (0-1), een uitslag die de ploeg misschien wel wat vertrouwen zal geven. Toch mag aangenomen worden dat het niveauverschil tussen Jodan Boys en Voorschoten '97 niet in het voordeel van de thuisploeg zal zijn aankomende dinsdag.
Toch is het wel verrassend dat de zondag tweedeklasser zo ver gekomen is in de districtsbeker. Het werd groepswinnaar door twee wedstrijden in de poule te winnen. Nadat er van Groeneweg werd verloren (4-3), werd er van SEV gewonnen (3-1) en van Soccer Boys (2-1). Vervolgens eindigde de ploeg op doelsaldo (+2) net boven SEV, dat ook 6 punten had, maar een minder doelsaldo (+1). Vervolgens won Voorschoten '97 bij competitiegenoot RVC '33 (2-3) in de tweede ronde. In de tussenronde waren ze vervolgens vrijgeloot en nu stuiten ze dus op Jodan Boys in de 1/8 finale.
 
Jodan Boys heeft zich de afgelopen jaren bewezen een ware cupfighter te zijn. Het won vier keer de AD Groene Hart Cup (2006, 2007, 2008 en 2009) en het won twee keer de Rijnmond Cup (2011 en 2015). Toch kan Jodan Boys in de districtsbeker elke keer niet zover komen dat het een plaatsje af kan dwingen in de landelijke KNVB beker. Hiervoor moet je als ploeg minimaal de 1/2 finale bereiken van het districtsbekertoernooi. Het dichtst bij dit resultaat kwam Jodan Boys in 2009. Toen nam Jodan Boys het thuis in de 1/4 finale op tegen HBS, dat destijds net als Jodan Boys als promovendus in de Hoofdklasse speelde. Jodan Boys op zaterdag en HBS op zondag. Jodan Boys verloor uiteindelijk met ruime cijfers (1-4) nadat Aziz el Bouazatti Jodan Boys nog op 1-0 gezet had.
Mocht Jodan Boys dinsdag winnen bij Voorschoten '97 (zo), dan kan het zich gaan opmaken voor de 1/4 finale. Tot nu toe zijn Topklassers Katwijk en RVVH en zondag tweedeklasser TOGB daarin de mogelijke tegenstanders. Noordwijk - Excelsior Maassluis en Quick Boys - Scheveningen staan dinsdag ook op het programma. In het weekend staan de wedstrijden XerxesDZB (za) - RKAVV en Quick - Quick 2 op het programma. Kortom op TOGB na alleen nog maar Hoofd- en Topklassers.
 
De wedstrijd op sportpark Adegeest begint om 20:00 en staat onder leiding van scheidsrechter A.P. Westenbroek.