Voorbeschouwing VVA '71 - Jodan Boys

22-04-2015 20:22

Komende zaterdag start Jodan Boys aan de alles beslissende eindfase in de competitie. Een ware beproeving voor de mannen van trainer van den IJssel. aangezien het de gehele top 3 betreft waar Jodan Boys nog tegen speelt.

VVA '71 bezet momenteel de derde plaats en heeft nog zicht op de derde periodetitel, maar ook de derde plaats zal vermoedelijk nog een plekje in de nacompetitie opleveren. Kortom de ploeg zal er nog wel even vol voor willen gaan. Maar ook Jodan Boys zal zich de kaas niet van het brood willen laten eten. Jodan Boys heeft directe handhaving in eigen hand en een overwinning bij VVA zal deze kansen aanzienlijk vergroten. Zeker als Huizen en Bennekom niet weten de winnen is die kans heel groot na een overwinning aankomende zaterdag.

Een moeilijke opgave zal het zeker worden. Jodan Boys pakte in uitwedstrijden dit seizoen slechts 10 punten van de 28. Slechts twee wedstrijden werden gewonnen. Maar gelukkig boden de laatste twee wedstrijden voor Jodan Boys weer een goed perspectief. Eerst werd de overwinning tegen Montfoort behaald, een overwinning die 'gewoon' moest en gisteren won de ploeg eenvoudig van zondag eersteklasser Poortugaal (5-2) in de 1/4 finale van de Voetbal Rijnmond Cup.

Een speler die daarin goed presteerde zullen we in ieder geval niet zien aankomende zaterdag. Dat is Jorn van Lunteren. Hij moet na zijn gele kaart vorige week tegen Montfoort een weekje brommen. Verder is er nog niet bekend of de selectie helemaal compleet is. Mark Veerman speelde afgelopen dinsdag niet mee en verliet afgelopen zaterdag geblesseerd het veld.

Jodan Boys en VVA '71 stonden slechts 1 keer eerder tegenover elkaar. In de openingswedstrijd dit seizoen ontving Jodan Boys de ploeg uit Achterberg op sportpark Oosterwei. Toen eindigde de wedstrijd in 2-2.

 

De wedstrijd van komende zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter Andries Dijkstra uit Oosterwolde. Hij floot eerder dit seizoen zes wedstrijden in de zaterdag hoofdklassen. Hierin was Dijkstra vrijgevig met gele kaarten. Maarliefst 26 gele kaarten vielen er, waarvan er 1 leidde tot een rode kaart. Kortom voor een aantal spelers bij Jodan Boys oppassen geblazen. Maarliefst 6 spelers staan op scherp om de week erop een schorsing te krijgen.

De volgende wedstrijden staan komende zaterdag ook op het programma in de Hoofdklasse A:

Breukelen - DOVO

Montfoort - Huizen

NSC - Achilles Veen

ODIN '59 - DFS

SDC Putten - Bennekom

SteDoCo - Volendam