Voorbeschouwing VVSB - Jodan Boys

23-07-2012 21:01

Komende zaterdag speelt Jodan Boys de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2012/2013. In Noordwijkerhout zal Jodan Boys het opnemen tegen zondag Topklasser VVSB.

VVSB speelt dit seizoen voor het derde jaar in de Topklasse en eindigde in de eerste twee seizoenen op de elfde plaats, waardoor de ploeg de nacompetitie en degradatie dus wist te ontlopen. De club uit Noordwijkerhout heeft de eerste oefenwedstrijd inmiddels al gespeeld. Kersverse trainer Stefan Roodakkers van VVSB zag de ploeg op eigen sportpark Boekhorst echter met 0-2 verliezen van Scheveningen, dat net als Jodan Boys de zaterdag Topklasse bereikte dankzij het kampioenschap in de Hoofdklasse. In een wedstrijd van drie keer een half uur, maakte Scheveningen na een afgekeurd doelpunt de openingstreffer na 45 minuten en werd het later nog 0-2.

Voor de ploeg van trainer Akerboom is dit de eerste serieuze krachtmeting in de aanloop naar de competitie, die voor Jodan Boys al op 18 augustus begint. De vraag is nu met het vertrek van een aantal spelers en de komst van de nieuwe, hoe de basiself er uit gaat zien. Afgelopen zaterdag is na een korte vakantie de training weer hervat, nadat de ploeg al eerder ronde het Ghana Gouda toernooi in de nieuwe samenstelling trainde. Overigens zou het kunnen dat de meeste spelers die deel uitmaakten van de basisopstelling vorig seizoen daar gewoon ook weer zitten. Immers zitten Michael de Leeuw, Maarten Cieremans, Jesse Kok, Mark Veerman, Ahmed Ali, Osvaldo de Pina, Leroy Brank, Kees Graafland en Mo Bellahcen nog bij de selectie. Zij waren vorig seizoen vrijwel zeker van een basisplaats, waardoor het aantal vacante plaatsen in het elftal momenteel op twee zou liggen. Maar, resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst, dus zal iedereen in de voorbereiding vol aan de bak moeten voor zijn plaats.

Tijdens het Ghana Gouda toernooi maakte een aantal spelers een goede indruk. Roals Heerkens maakte alle doelpunten in de eerste wedstrijd tegen Bodegraven (0-4) en Thomas Verheijdt maakte, ondanks pijnlijke kuiten een sterke indruk in één wedstrijd. Hij raakte de lat en de paal.

Naast Thomas Verheijdt en Roald Heerkens zullen ook Diego Liefden (ADO Den Haag), Jeroen Borsboom (sv DONK), Erwin van der Klis (Montfoort) en de teruggekeerde Peter Graafland hun plekje moeten gaan afdwingen.

 

VVSB en Jodan Boys kwamen elkaar in het verleden weinig tegen. Doordat beide teams op een andere dag spelen, kwamen ze in competitieverband nooit tegen elkaar uit. Wel speelden beide teams vorig seizoen nog tegen elkaar. Toen was VVSB na penalty's te sterk voor Jodan Boys in de eerste ronde van de districtsbeker.

 

Jodan Boys oefent volgende week zaterdag (4 augustus) in Leiderdorp tegen zaterdag eersteklasser RCL. Daarna komt op dinsdag 7 augustus zondag Hoofdklasser Alphense Boys op bezoek in Gouda. De laatste oefenwedstrijd is op zaterdag 11 augustus tegen zaterdag eersteklasser SHO uit Oud-Beijerland.