Voorbeschouwing Westlandia - Jodan Boys

27-02-2014 18:53

Komende zaterdag speelt Jodan Boys een oefenwedstrijd tegen het zondag elftal van Westlandia. Westlandia komt uit in de Hoofdklasse A en bezet daar een nette tweede plaats, slechts 1 punt achter koploper Koninklijke HFC. Na een matige competitiestart is de ploeg bezig aan een ijzersterke reeks. De afgelopen 9 wedstrijden leverden de ploeg maarliefst 25 punten op. Alleen koploper Koninklijke HFC wist de ploeg twee punten af te snoepen. In de eerste 9 wedstrijden dit seizoen wist de ploeg slechts 10 punten te vergaren, kortom een goede krachtmeting voor Jodan Boys.

Willem den Besten, oud coach van Jodan Boys, is nog steeds trainer bij de Naaldwijkse Hoofdklasser, die in 2012 voor het laatst tegen zijn oude ploeg speelde. Toen won Westlandia in de KNVB districtsbeker met 2-1 op sportpark Oosterwei en schakelde zo Jodan Boys uit. Het seizoen daarvoor speelde Jodan Boys overigens een sterke wedstrijd in Naalwijk. Toen zegevierde Jodan Boys in Naaldwijk met 3-6.

 

Ook Jodan Boys is bezig aan een goede reeks in competitieverband. Na een matige fase, vlak voor de winterstop en de eerste competitiewedstrijd daarna, lijkt de nieuwe trainer Dennis van den IJssel de ploeg weer op de rails te hebben. In de laatste vier competitiewedstrijden werden 8 punten verdiend en ook in diverse oefenwedstrijden werd er gewonnen. Afgelopen dinsdag won de ploeg in een ietswat matige wedstrijd van zaterdag tweedeklasser sv Lombardijen en verschafde zich daarmee een plaats in de 1/8 finale van de Voetbal Rijnmond Cup.

 

De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark de Hoge Bomen begint om 13:00 en staat onder leiding van scheidsrechter C. van Elsijk. Van Elswijk floot eerder dit seizoen een aantal wedstrijden in de zondag Hoofdklasse. In drie wedstrijden deelde hij 8 gele kaarten uit. De wedstrijd is komende zaterdag ook weer te volgen via Twitter ( @JBsupporter2800 ) en d.m.v. #wesjod kun je meepraten over de wedstrijd.

 

Statistieken uit:

20-08-11: Westlandia - Jodan Boys  3-6  1e ronde districtsbeker

 

Statistieken thuis:

27-11-12: Jodan Boys - Westlandia  1-2  3e ronde districtsbeker