Voorbeschouwing Young Boys - Jodan Boys

16-11-2011 17:46

Komende zaterdag staat de elfde speelronde in de Hoofdklasse A op het programma. Jodan Boys reist zo'n 60 kilometer richting het noordwesten om het in Haarlem op te nemen tegen het Young Boys van Rinus Israel.
Young Boys is een jonge vereniging die in 2004 is ontstaan uit een fusie tussen HFC Spaarnestad en EHC.
Young Boys begon in het seizoen 2004/2005 in de vijfde klasse en promoveerde elk jaar door kampioen te worden in één keer door naar de eerste klasse. ODIN '59 werd in het seizoen 2008/2009 met één punt meer kampioen in de eerste klasse, waardoor de Haarlemse club nog één jaar moest wachten op promotie. In 2009/2010 werd de club kampioen in de eerste klasse en bij het debuut in de Hoofdklasse A werd de club vorig jaar direct derde en speelde het nacompetitie voor de Topklasse. In de nacompetitie versloeg Young Boys vorig seizoen Scheveningen en Quick Boys. Montfoort bleek in twee wedstrijden echter te sterk waardoor de club wederom in de Hoofdklasse A speelt.

Young Boys heeft een turbulente start gemaakt in de competitie. In de eerste wedstrijden werden veel punten binnen gehaald en Young Boys deed goed mee bovenin. Toen kwam er echter een inval in het clubhuis door de politie en door alle commotie die hier omheen onstond leek het presteren een stukje moeilijker te worden. In de laatste vijf wedstrijden werd slechts één punt behaald in de uitgestelde wedstrijd tegen Sparta Nijkerk. Door deze slechte fase is de club afgezakt naar de tiende plaats.

Jodan Boys speelde afgelopen week gelijk tegen Sparta Nijkerk (1-1) waardoor we nu terug te vinden zijn op de derde plaats, achter Bennekom en Huizen. Mocht Jodan Boys kunnen profiteren van de mindere fase van Young Boys, dan blijven we in ieder geval in de hogere regionen hangen. Bij verlies kan Jodan Boys zomaar weer twee plaatsen zakken op de ranglijst en kunnen de verschillen met de onderste clubs steeds kleiner worden.
Trainer Akerboom kan over een aardig fitte selectie beschikken. Daniel da Cruz zal nog niet meespelen. Verder bleek bij Maarten Cieremans afgelopen week dat hij toch een gebroken neus had.
Doordat Young Boys nog maar kort actief is als voetbalvereniging zijn de ontmoetingen tussen beide clubs schaars. Alleen vorig seizoen kwamen beide ploegen tegen elkaar uit. Beide keren won Young Boys.

De aftrap van de wedstrijd is om 14:30 op sportpark Noord Schalkwijkerweg.


Statistieken uit:
27-03-10: Young Boys - Jodan Boys 3-2 Hoofdklasse A

Statistieken thuis:
27-03-10: Jodan Boys - Young Boys 0-2 Hoofdklasse A