Voorhoofd Brank is goud waard!

23-02-2013 18:38

Jodan Boys heeft wederom een goede zaterdag achter de rug. Op het eigen sportpark Oosterwei werd gewonnen van fc Lisse met 2-1. Net als vorige week wist Jodan Boys van een hoog genoteerde ploeg te winnen en zag zichzelf een plaatsje stijgen op de ranglijst.

Patrick Akerboom begon, net als vorige week, met Osvaldo de Pina in het nummer 10 shirt. Tim Roggeveen was weer terug van een shorsing en speelde op nummer 11.

In de openingsfase waren beide teams gelijkwaardig aan elkaar. Zo mocht fc Lisse in de eerste tien minuten twee keer aanleggen voor een schot op doel, maar beide keren kon Marvin Straver eenvoudig redden. Ook Jodan Boys kreeg nog aardige kansen. Osvaldo de Pina probeerde uit een moeilijke hoek binnen te koppen, maar zag zijn inzet tot corner verwerkt worden. Vanuit deze corner kon Remco de Rijk aanleggen voor een schot, maar deze bal ging hoog over het hek en zelfs het dak van de nieuwbouw over.

1410242

Marvin Straver is op tijd. Veerman en Kok schermen Rik Vermeulen af.

 

Hierna lijkt Jodan Boys het initiatief iets naar zich toe te trekken. Leroy Brank krijgt na ruim een kwartier spelen een goede kans. Remco de Rijk geeft een voorzet vanaf rechts, maar Leroy Brank schiet voorlangs. Toch is het diezelfde Leroy Brank, die Jodan Boys een paar minuten later op voorsprong zet. Mo Bellahcen neemt een vrije trap en vindt Brank. Hij kopt in de rechterhoek en de bal lijkt zelfs naast te gaat. Toch hoeft Tim Roggeveen niet in actie te komen aangezien de bal toch aan de juiste kant van de paal over de achterlijn gaat.

Twee minuten later krijgen de bezoekers een goede kans. Marvin Straver lijkt verslagen, maar het schot gaat ruim voorlangs. De bezoekers lijken helemaal niet in de wedstrijd te zitten aangezien ze na de openingsfase nauwelijks gevaarlijk zijn geworden. Jodan Boys neemt het initiatief en komt na ruim een half uur zelfs op 2-0. Uitgerekend Leroy Brank zet de thuisploeg met een identiek kopballetje op 2-0. De bal stuit van het hoofd ogenschijnlijk langzaam langs de Lisser sluitpost. Het lijkt op een houdbare bal, maar tot groot geluk van de Jodan Boys supporters gaat de bal over de achterlijn tegen de touwen aan.

Jodan Boys moet nu zorgen dat er geen tegentreffer komt, zo vlak voor rust. Mo Bellahcent geeft met acht minuten op de klok nog een goede voorzet af, maar deze kan door de keeper gepakt worden. Toch is het nog even oppassen voor de thuisploeg. Marvin Straver weet met een paar minuten spelen in de eerste helft nog redding te brengen op een inzet van Lisse. Overigens pakt fc Lisse nog een gele kaart in de eerste helft en blijft de stand, ondanks een kansje op slag voor rust op 2-0 staan. Leroy Brank kopt uit een ingooi van Remco de Rijk nog mooi door, maar niemand van Jodan Boys is eerder dan de keeper. Jodan Boys gaat dus met een redelijk comfortabele 2-0 de rust in.

1410250

Remco de Rijk deed aanvallend goed mee, maar wist niet te scoren tegen fc Lisse.

 

 

Na rust komt de eerste wissels aan Jodan Boys zijde het veld in. Bram van Loon blijft achter in de kleedkamer en Mitchel Heerkens komt het veld in. De thuisploeg heeft in de beginfase na rust ook het betere van het spel. Zo krijgt Remco de Rijk na iets minder dan vijf minuten spelen een levensgrote kans. Uit een snelle counter kan zijn schot echter gekeerd worden door de keeper van Lisse.

Met inmiddels een uur op de klok lijkt er weinig aan de hand voor Jodan Boys. Lisse krijgt weinig grote kansen en de verdediging geeft weinig weg. Mark Veerman pakt na iets meer dan 60 minuten spelen de eerste gele kaart namens Jodan Boys. Maar fc Lisse komt toch terug in de wedstrijd doordat Dennis Greuter de bezoekers op 2-1 zet. Osvaldo de Pina kan zich even later weer niet beheersen en krijgt zelfs rood van scheidsrechter Gerrets, die zijn eerste wedstrijd in de Topklasse zaterdag floot. Op het eerste oog een beetje overdreven deze rode kaart, maar gezien de geschiedenis van de Pina, en niet wetende of er iets gezegd is, of er iets anders aan de hand was misschien wel begrijpelijk. Jodan Boys moet dus met tien man verder. Toch mag er gezegd worden dat de arbitrage af en toe verkeerde beslissingen neemt, in beider nadeel.

1410249

Osvaldo de Pina houdt de bal vast en geeft Dennis Greuter een duw in het gezicht. Hij krijgt rood.

 

Met nog ruim een kwartier op de klok lijkt het er op dat Jodan Boys vol aan de bak moet om de voorsprong te verdedigen. En dit lijkt niet geheel onterecht als Marvin Straver een goede kans van Lisse moet verijdelen. In tweede instantie is een andere aanvaller van de bezoekers niet snel genoeg om op tijd te draaien en uit te halen, waardoor Jodan Boys haar voorsprong blijft houden.

In de slotfase zet Jodan Boys alle zeilen bij en komt er nog een wissel. Remco de Rijk mag het veld verlaten voor Jeroen Borsboom. Borsboom versiert met een goed optreden direct een corner. Een schot van Tim Roggeveen even later kan door de keeper gestopt worden.

In de laatste minuten van de wedstrijd voorkomt Marvin Straver, met hulp van Maarten Cieremans, nog de gelijkmaker. Verder mag Diego Liefden nog zeven minuten meespelen, dankzij de vijf minuten extra tijd. Jodan Boys blijft overeind en zegeviert verdiend.

1410256

Edwin de Graaf, voormalig prof, verlaat teleurgesteld het veld. Wederom een 2-1 verlies.

 

Jodan Boys stijgt, dankzij het gelijkspel van Scheveningen (3-3 tegen sc Genemuiden), een plaatsje op de ranglijst. Verder komt Jodan Boys ook wat dichter bij de nummer 9 op de ranglijst, IJsselmeervogels. Zij wisten thuis niet te winnen van Excelsior '31 (0-0). Verder verloor hekkensluiter DETO wederom ruim. Dit keer was Spakenburg met 0-5 te sterk. Kozakken Boys had wel de meest verrassende uitslag van vandaag in de boeken gezet. Zij wonnen met 1-5 bij Barendrecht. Katwijk blijft na de winst op GVVV (1-2). HHC Hardenberg had wederom een slechte middag. Noorwijk zegevierde met 2-1 in eigen huis.

 

 

Volgende week wacht voor Jodan Boys een heel zware uitdaging. Dan gaan de Gouwenaren op bezoek bij Katwijk, dat momenteel met afstand koploper is in de Topklasse. Het is te hopen dat Jodan Boys de schade beperkt kan houden en laten we hopen op een stuntje...

 

Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de Topklasse.

 

Statistieken wedstrijd:

23-02-13: Jodan Boys           - fc Lisse              2- 1  ( 2- 0)  TV
Doelpunten:  21 Leroy Brank                 66 Dennis Greuter
             34 Leroy Brank
Gele kaart:  Mark Veerman                   Rik Vermeulen
             Remco de Rijk

Rode kaart:  Osvaldo de Pina
Toeschouw.:  775
Opsteling Jodan Boys: Marvin Straver, Maarten Cieremans, Jesse Kok, Mark Veerman,

                      Ahmed Ali, Bram van Loon (46' Mitchel Heerkens),
                      Mo Bellahcen (88' Diego Liefden), Leroy Brank,
                      Remco de Rijk (84' Jeroen Borsboom), Osvaldo de Pina, Tim Roggeveen.