Wederom amateurclubs op landelijk niveau in het nauw

15-11-2012 07:56

Net als vorig jaar, zijn er ook dit jaar weer problemen bij amateurclubs die op landelijk niveau acteren. Nadat vorig jaar Young Boys failliet ging, dreigen nu twee zondag Topklassers in de problemen te komen.
Zondag Topklasser Hollandia heeft financiele problemen en had de gemeente Hoorn om hulp gevraagd. Inmiddels heeft de gemeenteraad een plan, waarbij de huidige erfpacht omgezet zou worden in een huurcontract, verworpen met grote meerderheid. Hierdoor lijken de kansen voor de club verkeken. Eerder is er al gekeken of er andere alternatieven zijn, mocht dit plan niet lukken, maar dit is uitgesloten. Vermoedelijk zullen de diverse schuldeisers na dit nieuws zich gaan beraden over het aanvragen van een faillissement voor de club.

 

Bij zondag Topklasser Chabab spelen soortgelijke problemen als bij Young Boys vorig seizoen. Net als de Haarlemmers, beschikken de Amsterdammers over een sportpark, dat niet geheel aan de eisen van de KNVB voldoet en is er een link met crimineel verworven geld. Enkele maanden geleden werd een geldschieter van Chabab opgepakt wegens drugstransporten. De club is nu bang dat de gemeente Amsterdam hierdoor geen medewerking meer wil verlenen aan het verbeteren van het sportpark Riekerhaven, met als gevolg dat de club voor het eind van het jaar geen goed plan voor verbetering bij de KNVB kan indienen. Hierdoor is de kans groot dat de KNVB zal besluiten de club per 1 januari 2013 uit de competitie te nemen.

Vooralsnog lijken er zich in de zaterdag Topklasse geen problemen voor te doen.