Wederom nipt verlies op eigen veld voor Jodan Boys

20-03-2016 10:46

Wederom is Jodan Boys op eigen veld verslagen met een minimaal verschil. Nadat ASWH twee weken geleden al zegevierde aan de Sportlaan (0-1), was het dit keer fc Rijnvogels dat met diezelfde score won. In een redelijk gelijkopgaande wedstrijd scoorden de bezoekers twintig minuten voor tijd. Jodan Boys kon niks meer terug doen, waardoor er voor de derde keer op rij in competitieverband niet gewonnen werd.

 

Trainer Dennis van den IJssel moest voor deze wedstrijd een aantal wijzigingen in het team doorvoeren. Zo waren Roald Heerkens, Bram van Loon en Leroy Brank geschorst voor deze wedstrijd. Hierdoor waren er basisplaatsen voor Michel Verkaik, Yassire Hamdani en Revelino Janga.

Jodan Boys en fc Rijnvogels waren in de eerste tien minuten gelijkwaardig aan elkaar. Beide ploegen kregen een aardige kans. Bij de eerste goede kans van de bezoekers had Marvin Straver de bal klemvast. Een paar minuten later wordt een schot van Ahmed el Azzouti geblokt. Het duurt vervolgens weer even voordat er weer een goede kans is. Halverwege de eerste helft moet Marvin Straver wederom in acite komen, maar heeft de bal klemvast. Even later is er nog een vrije trap van Mitchel Heerkens, maar dit wordt niet meer dan een afzwaaier.

Mitchel Beyersbergen pakt namens fc Rijnvogels de eerste gele kaart in de wedstrijd en even later is het rust met een 0-0 stand.

Alle zeilen worden achterin bijgezet. Waandels, van Lunteren en Heerkens helpen de verdediging een handje. (foto: Leo Radder)

 

Na rust komt Jodan Boys beter uit de kleedkamer en na vijf minuten spelen moet de Katwijkse keeper al redding brengen bij een vrije trap. De bezoekers proberen het even later nog van ruime afstand en uit een vrije trap, maar echt gevaar levert het niet op. Fc Rijnvogels krijgt weer iets meer grip op de wedstrijd en wordt na ruim een kwartier spelen in de tweede helft bijna geholpen door een foute terugspeelbal.

Dan komt aan Jodan Boys zijde de eerste wissel binnen de lijnen. Youri Looyestijn vervangt Mitchel Heerkens. Heerkens kampte deze week al met lichte hamstringklachten en ging voortijdig naar de kant.

Niet veel later komen de gasten dan plots op voorsprong. Als de bal in de klust voor de voeten van Mitchel Beyersbergen valt, twijfelt hij geen moment een schiet raak. Zo staat Jodan Boys dus met 0-1 achter en heeft het nog twintig minuten om dit recht te zetten, een lastige opgave. Trainer van den IJssel brengt vervolgens de volgende wissel in. Michel Verkaik verlaat het veld en voor hem in de plaats komt Wim de Jong.

Drie minuten na deze wissel al weer een wissel aan Jodan Boys zijde. Youri Looyestijn, nog amper een kwartier in het veld, moet er al weer af. Hij raakt geblesseerd en wordt vervangen door Jaouad el Yaacoubi.

Jaouad el Yaacoubi met Jorn van Lunteren voor zich op zoek naar het doel van Peter Messemaker. (foto: Leo Radder)

 

Jodan Boys probeert nog een goal te forceren, maar keer op keer wordt er gefloten wegens buitenspel. Pas in de slotfase krijgt Jodan Boys een grote kans, maar het schot van Waandels uit een voorzet van Huntink is niet zuiver genoeg.

Zo verliest Jodan Boys dus met 0-1 van fc Rijnvogels en moet het toezien dat ASWH een puntje uitloopt en ook Ter Leede weer een puntje dichterbij sluipt. De voorsprong van fc Rijnvogels (nr 3) bedraagt nu 9 punten en ook Spijkenisse loopt door de wist bij XerxesDZB 3 punten uit op Jodan Boys. Zo lijkt een toetje er aan het einde van dit seizoen niet meer in te zitten, tenzij anderen steken laten vallen.

Volgende week zaterdag is Jodan Boys vrij. De eerste competitiewedstrijd is op zaterdag 2 april in Woerden tegen Sportlust '46. Aankomende dinsdag neemt Jodan Boys het overigens thuis op tegen Topklasser Excelsior Maassluis in de derde ronde van de Voetbal Rijnmond Cup.

 

Klik hier voor de stand in de Hoofdklasse B, alsmede de statistieken van Jodan Boys en het restantprogramma.

 

19-03-16: Jodan Boys           - fc Rijnvogels         0- 1  ( 0- 0)
Doelpunten:                                70 Mitchel Beyersbergen
Gele kaart:                                43 Mitchel Beyersbergen
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  450
Scheidsrechter:        R. Wijma
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Don Mimpen, Michel Verkaik (73' Wim de Jong),
                       Revelino Janga, Yassire Hamdani, Enzo Huntink,
                       Fanny Waandels, Mo Bellahcen, Achmed el Azzouti,
                       Jorn van Lunteren,
                       Mitchel Heerkens (64' Youri Looyestijn, 76' Jaouad el Yaacoubi).