Jodan Boys verliest van Achilles Veen en zakt naar de achtste plaats.

09-11-2013 23:49

Jodan Boys heeft wederom geen punten weten te behalen in een uitwedstrijd. Net als tegen laagvlieger fc 's-Gravenzande (4-0), verloor Jodan Boys ditmaal (nipt) van Achilles Veen (2-1).

 

Op een winderig sportpark de Heuye in Veen begon Patrick Akerboom met Bram van Loon en Yassire Hamdani. Zij nemen de plaats in van Mo Bellahcen en Diego Liefden. Mitchel Heerkens krijgt wederom een basisplaats en vormt de voorhoede met Jeroen Borsboom en Kees Graafland.

Voor Jodan Boys is er een nieuwe kans in de tweede periode. Nadat Jodan Boys in de eerste periode op de vijfde plaats eindigde, gaat de ploeg van Patrick Akerboom de komende wedstrijden op zoek naar de eerste prijs die de ploeg minimaal wil halen, een periodetitel en nacompetitie. Toch zal het geen makkelijke midaag worden, zo blijkt wel als na iets meer dan drie minuten spelen de bal al in het net achter de Leeuw ligt. Na een fout achterin kan Jacob Jamroz voorzetten op Jeroen van Leijsen, die de snelle openingstreffer namens Achilles mag maken. Zo loopt Jodan Boys dus al vroeg in de wedstrijd tegen een tegengoal aan en moet het nu zelf al minimaal twee treffers maken om de punten mee naar Gouda te nemen. En dat dat nog een moeilijke opgave gaat worden, komt tien minuten later uit. Yassire Hamdani moet de bal van de lijn halen om de 2-0 te voorkomen.

Jodan Boys komt er in deze fase van de wedstrijd nog niet echt aan te pas. Het enige noemenswaardige is de gele kaart die Remco de Rijk krijgt. Het eerste gevaar komt uit een vrije trap van Mitchel Heerkens. Zijn schot gaat via de muur over de achterlijn, waarna Jodan Boys de corner slecht neemt.

Toch lijkt de druk na 25 minuten een beetje van de ketel. Jodan Boys komt weer wat meer op richting het vijandelijke doel. Toch moet Jodan Boys bij de aanval soms oppassen voor de snelle counter, maar de verdediging, waaronder Jesse Kok ruimt op. Bij Achilles is overigens na een half uur spelen de eerste speler al naar de kant gegaan met een blessure.

Jodan Boys kan in het restant van de eerste helft van de wedstrijd voor weinig groot gevaar zorgen en moet veelal oppassen voor de snelle uitvallen van de thuisploeg. Bram van Loon pakt vlak voor rust nog een gele kaart en op slag van rust zorgt Achilles nog voor het nodige gevaar voor het doel van de Leeuw, nadat Jodan Boys er niet uit kan komen via Jesse Kok en Yassire Hamdani.

Zo blijft het 1-0 bij rust en is de schade nog beperkt gebleven. Jodan Boys zal na rust het roer om moeten gooien om de punten mee te nemen naar Gouda.

 

Na rust zijn er geen wijzigingen in de ploeg van Patrick Akerboom. Jodan Boys probeert al direct druk te zetten richting het doel van de tegenstander en Achilles probeert met lange ballen de spitsen te bereiken. Toch kan Achilles Veen de voorsprong al weer snel uitbreiden. Na acht minuten spelen is het wederom Jeroen van Leijsen die de bal achter Michael de Leeuw kan leggen. Jodan Boys moet nu vol aan de bak om de 2-0 achterstand om te buigen. Inmiddels krijgt Jodan Boys wat kleine kansen, maar na het inbrengen van Jan WIllem Schep voor Remco de Rijk in de 64e minuut komt het echte gevaar.

Eerst probeert Schep het van grote afstand met een vrije trap. Deze poging gaat nog net naast het doel. Maar de derde poging voor Schep is dan toch raakt, 2-1! Jodan Boys komt weer een beetje terug en alles lijkt nog mogelijk.

Toch kan Jodan Boys geen doelpunt meer forceren. Jodan Boys probeert het nog wel in de eindfase en komt nog een paar keer in de buurt van het doel. Achilles Veen eindigde overigens nog met 10 man nadat Ulusan zijn tweede geel ontving.

 

Jodan Boys zakt door het verlies naar de achtste plaats op de ranglijst, net boven ASWH, dat vandaag verloor op eigen veld van RVVH. Verder wisten 's-Gravenzande en Hoek niet te scoren waardoor het 0-0 bleef. Zwaluwen is daardoor de nieuwe koploper met twee punten voorsprong op de Zeeuwen. 

 

Volgende week krijgt Jodan Boys Kloetinge op bezoek. Kloetinge speelde vandaag gelijk tegen SteDoCo (2-2) en staat op de tiende plaats in de Hoofdklasse B.

 

Klik hier voor de overige uitslagen en de stand in de Hoofdklasse B.

 

Statistieken wedstrijd:

09-11-13: Achilles Veen        - Jodan Boys            2- 1  ( 1- 0)
Doelpunten:   4 Jeroen van Leijsen          68 Jan Willem Schep
             54 Jeroen van Leijsen
Gele kaart:  20 Frank van Bergen            15 Remco de Rijk
                Jacob Jamroz                44 Bram van Loon
Rode kaart:  94 Enis Ulusan (2x geel)
Toeschouw.:  290

Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Yassire Hamdani,
                       Jesse Kok (76' Roald Heerkens), Tim Roggeveen,
                       Bram van Loon, Remco de Rijk (63' Jan Willem Schep),
                       Leroy Brank, Jeroen Borsboom, Kees Graafland
,
                       Mitchel Heerkens (72' Marvin van der Pluijm).