Jodan Boys wint nipt van Alphense Boys na 0-3 voorsprong.

13-08-2013 05:59

Jodan Boys heeft gisteren op de valreep weten te winnen van zondag eersteklasser Alphense Boys. Nadat Kees Graafland, Marvin van der Pluijm en Jeroen Borsboom Jodan Boys op een 0-3 voorsprong gezet hadden, trok Alphense Boys de stand in zeven minuten gelijk. Jeroen Borsboom gaf Jodan Boys in de laatste officiele minuut waar het toch wel recht op had, 3-4.

 

Jodan Boys was vandaag met een smalle selectie afgereisd naar Alphen aan den Rijn. Zo waren naast de basiself voor vandaag drie wisselspelers mee. Michael van Bilsen, Daniel Stals en Jeroen Borsboom namen plaats in de dug-out. Assistent trainer Frank den Oudsten en Wijnand Donk namen vandaag plaats op de bank. Patrick Akerboom was achtergebleven in Gouda om de training van de overige spelers te leiden.

Marvin van der Pluijm en Jorn van Lunteren stonden wederom in de basis, net als Roald Heerkens die, net als afgelopen zaterdag tegen Montfoort (2-0 winst), het nummer 2 shirt droeg. Broer Mitchel was er vandaag ook bij en begon ook in de basis.

De thuisploeg begint fel aan de wedstrijd en krijgt al binnen enkele minuten een goede kans. Nadat eerst al een aantal keren het strafschopgebied is opgezocht, volgt er in de vijfde minuut een schot op het doel van Michael de Leeuw. Mark Veerman is echter oplettend en zet een goed block, waarna het schot uit kansrijke positie over het doel gaat.

Ook Jodan Boys krijgt een kansje. De mee opgekomen Roald Heerkens kan aanleggen voor een schot op de rand van het strafschopgebied, maar zijn inzet is niet hard en gevaarlijk genoeg. Verder zochten beide ploegen in het eerste kwartier de aanval, maar werden beide rond de rand van het strafschopgebied gestopt. Toch moet gezegd worden dat Alphense Boys in het eerste kwartier wel het betere van het spel had, hoewel de eerste mooie vlotte combinaties van Jodan Boys zich af en toe al aandiende.

In de 18e minuut ontstaat dan de eerste echte grote kans voor Jodan Boys. Bij een aanval die tot in het strafschopgebied loopt, krijgt Marvin van der Pluijm de bal aangespeeld. Hij kan echter niet aanleggen voor een schot en legt af op Bellahcen, die op zijn beurt zijn inzet geblocked ziet worden. Ook de poging van Jorn van Lunteren uit de rebound heeft geen gewenst resultaat. De bal gaat naast.

Twee minuten later lukt het Jodan Boys dan wel. Nadat Kees Graafland eerder al een klein kansje kreeg, is het nu raak. Graafland krijgt de bal op de rechterhoek van het strafschopgebied aangespeeld en twijfelt niet. De bal gaat achter de Alphense keeper in de linkerhoek.

Na de openingstreffer is de rek er bij Alphense Boys een beetje uit en kan Jodan Boys het spel overnemen. Bram van Loon geeft enkele minuten na de openingstreffer een voorzet, die echter net te hard is en over het doel gaat. Nog geen minuut later is er echter wel een serieuze dreiging van Jodan Boys. Marvan van der Pluijm en Kees Graafland zijn uitgebroken en Graafland neemt de bal mee. Op het laatste moment stuitert de bal echter te ver vooruit, waardoor deze kans verloren gaat. Ook van der Pluijm probeert het even later nog met een schot op doel. Deze poging gaat echter net naast. Verdere zijn er van beide kanten nog een aantal kleine pogingen, waaronder een vrije trap van Mitchel Heerkens die net over gaat.

Na 30 minuten spelen gaat Jodan Boys voor het eerst wisselen. Kees Graafland en Jesse Kok verlaten het veld en Jeroen Borsboom en Daniel Stals komen het veld in.

Vlak na deze wissel krijgt de thuisploeg weer een goede kans via de counter. Mark Veerman is de Alphense aanvaller echter te snel af en schermt de bal voor hem af. Hierdoor kan Michael de Leeuw de bal eenvoudig oppakken. Maar ondanks deze kans blijft Jodan Boys de bovenliggende partij in het restant van de eerste helft. De grootste kans is nog voor Jorn van Lunteren, die met een afstandsschot bijna de keeper verschalkt. Hij kan de bal nog maar net controleren, voordat Jeroen Borsboom ermee aan de haal gaat. Jodan Boys combineert vlot en soms komt er zelfs applaus voor de mooie acties. Vooral vlak voor rust als een goede actie van Daniel Stals, Tim Roggeveen en ook Mo Bellahcen ervoor zorgt dat het publiek de handen op elkaar zet. Overigens was de lofzang voor Tim Roggeveen misschien iets teveel. Hij blunderde direct en gaf de bal eenvoudig af aan de tegenstander, wat uiteindelijk zonder gevolgen bleef. Zo ging Jodan Boys met een comfortabele 0-1 stand rusten.

 

Na rust had Michael de Leeuw plaats gemaakt voor Michael van Bilsen. Jodan Boys ging eigenlijk op dezelfde voet verder als in de eerste helft. Hoewel de thuisploeg nog een poging waagt in de eerste minuut na rust, schiet van Lunteren na drie minuten net naast. Niet veel later prijkt dan toch de 0-2 op het scorebord. Marvin van der Pluijm mist eerder nog een kans, maar daarna is het wel raak voor de van Capelle overgekomen speler. Inmiddels heeft Jodan Boys het spel geheel overgenomen en kan Alphense Boys alleen maar aanvallen afslaan. Soms gaat dit met de nodige paniek gepaard waardoor er wel eens iets fout gaat. Zo ook na iets meer dan tien minuten spelen in de tweede helft als de Alphense keeper de bal niet goed weg trapt bij een terugspeelbal. Jeroen Borsboom krijgt de bal zo voor zijn voeten en kan eenvoudig binnen schieten. 0-3.

Even later wordt er wederom gewisseld aan Jodan Boys zijde. Kees Graafland en Jesse Kok komen weer het veld in Mitchel Heerkens en Mark Veerman verlaten het veld.

Een kwartier voor tijd heeft ook Alphense Boys een aantal wisselspelers ingebracht. Na een goede aanval van de thuisploeg moet Michael van Bilsen in een één op één situatie redding bregen, iets wat hij ten koste van een blessure moet doen. Na een paar minuten staat de doelman echter weer onder de lat, maar Michael de Leeuw staat al weer paraat om in te vallen, iets wat hij vier minuten later ook zal doen.

Maar Alphense Boys lijkt na deze poging bloed geroken te hebben. Vanuit de corner die het gevolg was van de reddig, kopt Mo Zouzou de 1-3 binnen. Nog geen minuut later staat het al weer 2-3 als Shije Hu scoort namens de thuisploeg.

Inmiddels is de geblesseerde van Bilsen vervangen en staat Michael de Leeuw koud onder de lat als Moustafa Yachou de gelijkmaker in het doel werkt.

Jodan Boys is het spoor inmiddels geheel bijster en lijkt af te stevenen op een verlies. In de resterende acht minuten zal er voornamelijk tegengehouden moeten worden. Toch komt er nog een slotoffensief van Jodan Boys. Twee minuten voor tijd is Jodan Boys nog gevaarlijk. Marvin van der Pluijm kan net niet profiteren van een goede voorzet, maar kan nog afleggen op Borsboom. De bal is echter niet zuiver waardoor Borsboom niet direct kan profiteren en de kans verloren gaat. In de laatste officiele minuut wordt een schot van Jorn van Lunteren tot corner verwerkt, waarna Jeroen Borsboom vanuit de corner de 3-4 maakt. Alphense Boys zet nog aan, maar de tijd is gewoonweg te kort om nog op gelijke hoogte te komen. Ook Jodan Boys breekt af en toe nog snel uit, maar kan geen vijfde treffer meer maken.

 

Over het geheel van de wedstrijd zeker een verdiende overwinning, maar er is nog reden tot napraten. Zo waren de acht minuten van Alphense Boys toch wel een scenario wat je straks in de competitie niet wil meemaken. Tijdens dit soort momenten ging het ooit al eens mis (Swift, DETO) op eigen veld.

Verder maakten de meeste spelers vandaag een goede indruk op het veld. Roald Heerkens was af en toe een beetje slordig en ook Bram van Loon had soms nog wel wat mindere momenten. Tim Roggeveen was in de tweede helft minder aanwezig dan in de eerste helft, waarin hij beter acteerde, maar dit waren slechts kleine minpuntjes. Vooraf was de verwachting misschien ook wel niet dat Jodan Boys zo eenvoudig op een 0-3 voorsprong zou komen en dit tot een kwartier voor tijd vast zou houden. Alphense Boys is, ondanks dat zij terug gezet zijn naar de eerste klasse, een sterke ploeg. De recente overwinningen op Topklasser HBS (5-3) en competitiegenoot Nieuwkoop (7-0) zijn hier getuige van.

 

Voor komende zaterdag staat er een oefenwedstrijd tegen Leonidas (za) op het programma. De wedstrijd op sportpark Oosterwei begint om 14:30 en de toegang is gratis. Volgende week dinsdag is de laatste oefenwedstrijd uit de voorbereiding tegen zondag eersteklasser SJC uit Noordwijk. Deze wedstrijd op sportpark Oosterwei begint om 20:00 en ook hier is de toegang is gratis!

 

Statistieken wedstrijd:

13-08-13: Alphense Boys        - Jodan Boys            3- 4  ( 0- 1)
Doelpunten:  75 Mo Zouzou                   20 Kees Graafland
             76 Shije Hu                    51 Marvin van der Pluijm

             82 Moustafa Yachou             56 Jeroen Borsboom
                                            90 Jeroen Borsboom

Gele kaart:  -
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  325
Opsteling Jodan Boys: Michael de Leeuw (46' Michael van Bilsen/79' Michael de Leeuw),

                      Roald Heerkens, Jesse Kok (31' Daniel Stals),

                      Mark Veerman (60' Jesse Kok), Tim Roggeveen, Bram van Loon,
                      Jorn van Lunteren, Mitchel Heerkens (60' Kees Graafland),
                      Marvin van der Pluijm, Kees Graafland (31' Jeroen Borsboom),
                      Mo Bellahcen.