Grootste competitienederlaag Jodan Boys tegen Excelsior '31

02-02-2013 17:17

Jodan Boys heeft vandaag niet kunnen winnen bij degradatiekandidaat Excelsior '31 uit Rijssen. Nadat Tim Roggeveen Jodan Boys nog op voorsprong zette, werd het al snel gelijk. Vlak voor rust viel de 2-1 en na rust was Jodan Boys niet bij machte om het tij te keren. Uiteindelijk leed Jodan Boys de grootste nederlaag tot nu toe in de Topklasse, 5-1!

 

Patrick Akerboom begon vandaag met Tim Roggeveen in de basis in plaats van Ahmed Ali. Ook Bram van Lon start in de basis aangezien Gino Mulder meer naar voren schuift door de blessure van Kees Graafland.

Beide ploegen beginnen aftastend en er zijn in het eerste kwartier een paar kleine kansen voor beide teams. Al vrij snel is Excelsior '31 gevaarlijk voor het doel van Marvin Straver. De bal gaat echter voor het doel langs. Even later is er nog een vrije trap voor Jodan Boys, die uiteindelijk tot corner verwerkt wordt. Na een kwartier spelen ziet scheidsrechter Ruud van der Wielen dat Excelsior speler Mahmudov een verkeerde kleur slidingbroekje aan heeft. Hij moet het veld verlaten, waarna Jodan Boys even tegen 10 man speelt. Jodan Boys weet uiteindelijk te profiteren van de 11 tegen 10 situatie als Mo Bellahcen na ruim een kwartier een vrije trap mag nemen. Bellahcen geeft de bal voor en Tim Roggeveen weet van dichtbij binnen te schieten. 0-1!

1367093

Tim Roggeveen, met Marco Aydin achter zich, in actie. Hij zette Jodan Boys nog op voorsprong.

 

Lang kan Jodan Boys niet van de voorsprong genieten. Bij de eerste tegenaanval kan Marvin Straver nog redden en Jodan Boys krijgt nog een kansje via Bram van Loon, maar zijn kopbal gaat recht in de handen van keeper Kok. Direct vanuit de tegenaanval van Excelsior '31 kan Mark Veerman nog verdedigen ten koste van een corner. Vanuit deze corner weet Wilens uiteindelijk te profiteren als de verdediging van Jodan Boys niet goed ingrijpt en Marvin Straver ook niet helemaal vrijuit gaat.

Even later mag Jodan Boys overigens nog van geluk spreken als scheidsrechter van der Wielen een handsbal van Maarten Cieremans in het strafschopgebied over het hoofd ziet. Na de gelijkmaker komt de thuisploeg overigens beter voor de dag. Zo moet Marvin straver na bijna een half uur spelen de bal uit de hoek plukken op een schot van Aydin. Enkele minuten later gaat een vrije trap van de thuisploeg net naast het doel van Marvin Straver.

Jodan Boys probeert alle zeilen bij te zetten om orde op zaken te stellen. Het lijkt er echter op dat het een moeilijk karwei gaat worden. Zo zit Osvaldo de Pina niet goed in de wedstrijd en lijkt de snelle tegentreffer na de 1-0 toch een mentale tik. Mo Bellahcen geeft na ruim een half uur spelen nog een mooie voorzet af op Maarten Cieremans die voor de goal van Excelsior '31 staat, maar keeper Kok kan de bal voor zijn hoofd wegplukken. In de slotfase van de eerste helft zet Jodan Boys ook nog even de aanval in, maar veel haalt dit niet uit. Op slag van rust is Marvin Straver te laat en kan Denis Mahmudov profiteren, 2-1.

1367582

Verslagenheid bij de spelers van Jodan Boys als Excelsior '31 scoort.

 

Zo mogen beide ploegen zich opmaken voor de tweede helft en staat de thuisploeg redelijk comfortabel op 2-1. Jodan Boys zal in de tweede helft alles op alles moeten zetten om de drie punten mee te nemen naar Gouda.

 

Na de rust komt er een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen en het zet direct aan op de aanval. Zo schiet Mo Bellahcen al na ruim een minuut over het doel. Aan de andere kant kan de verdediging van Jodan Boys voorkomen dat Excelsior '31 gevaarlijk wordt. De corner wordt snel richting de voorhoede gespeeld, maar die kunnen niet profiteren. Ook GIno Mulder is even later dicht bij een doelpunt. Zijn schot gaat via een verdediger van Excelsior over de achterlijn, waardoor er een corner overblijft.

Toch blijft de thuisploeg, net als het grootste deel van de eerste helft de gevaarlijkste. Na een aantal grote kansen waarbij Marvin Straver goed redding kan brengen is het na bijna een kwartier spelen weer raak. Een goed opgezette aanval na balverlies van Mo Bellahcen op het middenveld, luidt de 3-1 in. Denis Mahmudov scoort op aangeven van Aydin en zet Excelsior '31 op een ruimere voorsprong.

Inmiddels lopen alle wissels, op Michael van Bilsen na, al warm om in te vallen. De eerste van deze vier die het veld mag gaan betreden is Roald Heerkens. Hij mag met nog ruim 25 minuten op de klok Remco de Rijk vervangen. Maar ook na deze wissel blijft het spelbeeld nog hetzelfde. Zo moet Marvin Straver een paar minuten na de wissel redding brengen op een goed schot van Uguz.

1367594

Denis Mahmudov had met drie treffers het grootste aandeel in het verlies voor Jodan Boys.

 

Het wordt nog erger als Osvaldo de Pina met nog een kwartier op de klok de bal slecht terug speelt op Straver. De bal wordt opgepikt door Excelsior '31 en Niek Davina kan Marvin Straver omspelen en scoren, 4-1. Uiteindelijk worden Osvaldo de Pina en Mo Bellahcen nog gewisseld voor Mitchel Heerkens en Adil Akanaoui, maar of dit iets zal veranderen is nog te betwijfelen. De coaching is niet goed en er worden veel fouten gemaakt bij de Boys.

In de blessuretijd velt Excelsior '31 definitief het oordeel over Jodan Boys. Denis Mahmudov maakt zijn derde treffer en zet de Rijssenaren op 5-1. Jodan Boys was kansloos tegen de degradatiekandidaat vanaf het moment dat de ploeg op 2-1 kwam. Volgende week staat Jodan Boys een moeilijke opgave te wachten. De ploeg van Patrick Akerboom reist dan af naar Werkendam om het op te nemen tegen Kozakken Boys. Ook zij hebben wat recht te zetten na vandaag. Kozakken Boys ging met 0-4 onderuit op de Zwaaier tegen fc Lisse. Scheveningen paseerde Jodan Boys weer op de ranglijst na een eenvoudige zege op hekkensluiter DETO Twenterand (4-0).

1367607

Patrick Akerboom en assistent Frank den Oudsten balen zichtbaar van het resultaat op het veld.

 

Klik hier voor de uitslagen, stand en het programma in de Topklasse.

 

Statistieken wedstrijd:

 

02-02-13: Excelsior '31        - Jodan Boys            5- 1  ( 2- 1)  TV
Doelpunten:  22 Robert Wilens               17 Tim Roggeveenn
             44 Denis Mahmudov
             64 Denis Mahmudov
             72 Niek Davina
             90+2 Denis Mahmudov

Gele kaart:  Amanuel Isa
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  550
Opsteling Jodan Boys: Marvin Straver, Cieremans, Kok, Veerman, Tim Roggeveen,

                      Bram van Loon, Gino Mulder, Leroy Brank,
                      Remco de Rijk (64' Roald Heerkens),
                      Osvaldo de Pina (73' Mitchel Heerkens), Mo Bellahcen (79' Adil Akanaoui).