Jodan Boys loopt in de val bij fc 's-Gravenzande en verliest ruim!

26-10-2013 16:45

Jodan Boys is vandaag in de val gelopen bij fc 's-Gravenzande. De nieuwkomer in de Hoofdklasse, behaalde vorige week de eerste punten in de competitie en counterde vandaag naar een eenvoudige 4-0 winst tegen de ploeg van Patrick Akerboom. Jodan Boys, dat veel balbezit had en veelvuldig de aanval zocht, kon geen vuist maken tegen de debutant in de Hoofdklasse. Bij de snelle counters waren het Lopes de Brito en Yuri Westhoff, die het de Jodan Boys verdeidging lastig maakten, waarbij de verdediging af en toe een steek liet vallen.

 

Patrick Akerboom kon vandaag toch beschikken over Mo Bellahcen en Tim Roggeveen. Deze twee spelers waren gisteren nog twijfelgeval, maar waren toch inzetbaar. Verder stond Kees Graafland weer in de basis en vormde de voorhoede met Jeroen Borsboom Marvin van der Pluijm en Jan Willem Schep.

Al snel was er een eerste speldenprikje van Jodan Boys. Eerst werd Marvin van der Pluijm nog regelementair van de bal gezet en direct daarna moest de 's-Gravenzandse keeper, de Koning, in actie komen. Vervolgens kreeg de thuisploeg twee aardige kansen in de vijfde minuut, waaruit nog een corner voortkwam. Vervolgens schiet Jeroen Borsboom aan de andere kant voorlangs, waarna de thuisploeg weer voor het nodige gevaar zorgt. Michael de Leeuw kan echter voorkomen dat de thuisploeg al snel op voorsprong komt door het schot tot corner te verwerken.

Jodan Boys zoekt de aanval en even later is Leroy Brank dichtbij, maar zijn kopbal uit de vrije trap van Mo Bellahcen gaat een meter naast. Direct daarna gaat de thuisploeg er vandoor als Leroy Brank balverlies lijdt. Lopes de Brito en Westhoff gaan er vervolgens vandoor en als Mark Veerman dan de fout in gaat kunnen zij het samen uitspelen als zij op het doel van Michael de Leeuw afgaan. Westhoff geeft af op Lopes de Brito, die vervolgens de 1-0 maakt. Zo staat Jodan Boys na 12 minuten al op achterstand in 's-Gravenzande.

Jodan Boys probeert zich na de openingstreffer te herpakken en zoekt de aanval. Maar ook de thuisploeg blijft gevaarlijk en na enige minuten blijkt dat Jodan Boys het moeilijk heeft tegen fc 's-Gravenzander, wat opportunistisch speelt en veelvuldig het doel van de Leeuw probeert te zoeken. Halverwege de eerste helft kan Michael de Leeuw een hard schot tot corner verwerken. Vanuit de corner is de thuisploeg ook nog gevaarlijk, maar gelukkig voor Jodan Boys weten zij de voorsprong niet uit te bouwen. Ook Lopes de Brito is later nog gevaarlijk, maar door een goed block van Jesse Kok wordt ook deze bal verwerkt tot corner.

Toch probeert Jodan Boys veelvuldig de aanval te zoeken, waarbij alle spelers van fc 's-Gravenzande terug gaan naar de eigen helft. Zo ontstaan er dus af en toe gevaarlijke counters voor de thuisploeg. Dit gebeurt ook weer na bijna 40 minuten spelen, maar dit keer komt de bal gelukkig bij de Leeuw terecht. Even later is de thuisploeg dan toch succesvol als Marvin van der Pluijm op het middenveld balverlies lijdt en vervolgens Mo Bellahcen wordt uitgekapt door Roy Vermolen. Zijn voorzet wordt door Yuri Westhoff eenvoudig binnengekopt.

Na de 2-0 blijft 's-Gravenzande verdedigen om zo Jodan Boys uit de tent te lokken. Zo ook in de blessuretijd als Michael de Leeuw nog op een goede inzet moet redden, waarna al snel wordt afgefloten voor de rust. Jodan Boys kijkt zo tegen een 2-0 achterstand aan en de vraag is of de ploeg van Patrick Akerboom de achterstand nog kan ombuigen in een gelijkspel of winst. De thuisploeg speelt na de 1-0 voorsprong verdedigend goed en houdt de ruimten klein. Vervolgens sticht de ploeg gevaar vanuit de counter waarbij er veelal gevaarlijke situaties ontstaan.

 

Na rust brengt Patrick Akerboom direct de eerste wissel aan Jodan Boys zijde binnen de lijnen. Mitchel Heerkens komt het veld in voor Jan Willem Schep. Mitchel Heerkens heeft na twee minuten spelen de eerste kans van de tweede helft. Hij schiet de bal echter in de handen van keeper de Koning. Maar Jodan Boys komt nog verder op achterstand. Nadat Mark Veerman wederom mis zit, legt Lopes de Brito wederom af op Yuri Westhoff, die vrij kan inschieten, 3-0. Direct daarna probeert Jeroen Borsboom het nog eens, zijn inzet wordt echter gekeerd door de Koning. Vervolgens is het Leroy Brank die als eerste speler een gele kaart krijgt na een uur spelen.

Patrick Akerboom grijpt vervolgens in en haalt Marvin van der Pluijm naar de kant. Voor hem in de plaats komt Remco de Rijk. Vooral op het middenveld en achterin worden fouten gemaakt aan Jodan Boys zijde, waardoor de voorhoede weinig kansen kan creeeren. Jeroen Borsboom speelt goed, maar kan ondanks het harde werken, te weinig klaarspelen.

In de 65e minuut is Jodan Boys weer eens gevaarlijk als Kees Graafland zijn inzet tot corner verwerkt ziet worden. Uit de corner van Mitchel Heerkens werkt Graafland echter net over.

Jodan Boys blijft de aanval zoeken, zonder voor veel gevaar te zoeken. Daarbij zoekt 's-Gravenzande veelduldig de counter en dit blijft hetzelfde liedje tot de eindfase van de wedstrijd. Twaalf minuten voor tijd wordt het oordeel definitief geveld over Jodan Boys als van der Berg aflegt op Westhoff, die de 4-0 binnen tikt.

 

Hoek is na vandaag de nieuwe koploper. De Zeeuwse ploeg versloeg in Vlaardingen Deltasport met 0-5 en doordat Smitshoek verloor op eigen veld van RVVH (1-2), nemen zij de koppositie over. Ook Zwaluwen en SteDoCo staan in de top 3. Zij hebben evenveel punten als Hoek, maar een iets minder doelsaldo. ASWH speelde gelijk tegen Achilles Veen (1-1). Doordat er toch nog een aantal gunstige uitslagen waren staat Jodan Boys nog steeds op de zesde plaats.

Volgende week staat de volgende competitiewedstrijd van Jodan Boys op het programma. In de achtste speelronde ontvangt de ploeg van Patrick Akerboom op sportpark Oosterwei SteDoCo. Na het debacle van vandaag tegen fc 's-Gravenzande zal Jodan Boys deze wedstrijd moeten winnen om niet nog verder op achterstand te komen.

 

Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse B, alsmede de eerdere uitslagen, het restantprogramma en de statistieken van Jodan Boys in de Hoofdklasse B.

 

Statistieken wedstrijd:

26-10-13: fc 's-Gravenzande     - Jodan Boys            4- 0  ( 2- 0)
Doelpunten:  13 Domingos Lopes de Brito
             41 Yuri Westhoff
             57 Yuri Westhoff
             78 Yuri Westhoff
Gele kaart:                                 60 Leroy Brank.
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  525

Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Diego Liefden (73 Roald Heerkens),
                       Jesse Kok, Mark Veerman, Tim Roggeveen,
                       Mo Bellahcen, Marvin van der Pluijm (63' Remco de Rijk),
                       Leroy Brank
, Jan Willem Schep (46' Mitchel Heerkens),
                       Jeroen Borsboom, Kees Graafland.