Jodan Boys sleept overwinning uit het vuur bij Heinenoord

26-09-2015 18:28

Jodan Boys heeft vandaag een 1-2 uitzege behaald op sv Heinenoord. Nadat de thuisploeg al snel op 1-0 voorsprong kwam door een doelpunt van Tom den Boer, werd het uiteindelijk 1-2. Achmed el Azzouti scoorde na rust twee keer en daarmee was de zege een feit.
 
Trainer van den IJssel kon vandaag niet beschikken over Michel Verkaik. Hij brak afgelopen week zijn hand brak. Mike van Oostrom is zijn vervanger. Ook Enzo Huntik is na een aantal wedstrijden schorsing weer aanwezig, waardoor Fanny Waandels op de bank begint.
 
Jodan Boys kreeg al snel een eerste goede kans in de wedstrijd. Na ruim zes minuten spelen geeft Huntink de bal voor op el Azzouit, maar hij staat buitenspel. Vrij snel daarna komt Heinenoord op voorsprong via Tom den Boer, 1-0.
Drie minuten na de 1-0 is Heinenoord weer gevaarlijk. Dit keer gaat het schot uit de vrije trap net over het doel van Marvin Straver.
Jodan Boys probeert snel de gelijkmaker te forceren, maar komt niet verder dan een aantal gevaarlijke corners na ruim een kwartier spelen, maar Heinenoord blijft de voorsprong goed verdedigen. Ook Jorn van Lunteren en Mitchel Heerkens zijn nog gevaarlijk met een afstandsschot, maar deze pogingen gaan naast.
Ruim vijf minuten later krijgt Jodan Boys de beste kans op de gelijkmaker. Enzo Huntink wipt een balletje over de keeper, maar deze gaat helaas ook over. Ook Heinenoord is nog even gevaarlijk. Het schot op doel is echter niet goed en gaat over.
Jodan Boys houdt in de eerste helft een licht overwicht, maar kan dit nog niet in een doelpunt uitdrukken. Hierdoor gaan de mannen aan de thee met een 1-0 achterstand.
 
Na rust brengt van den IJssel nog geen wissels. Er gebeurt ook vrij weinig in de eerste tien minuten van de tweede helft. Op een gele kaart van Mimpen na is er weinig het vermelden waard. Maar als er bijna een kwartier gespeeld is in de tweede helft is het toch raak voor Jodan Boys.  Achmed el Azzouti mag zijn tweede competitietreffer maken op aangeven van Roald Heerkens.
Bram van Loon is vijf minuten later de tweede Jodan Boys speler die een gele kaart krijgt.
Jodan Boys heeft net als voor rust een overwicht en weet dit twintig minuten voor tijd verder uit te buiten. Wederom is het el Azzouti doe raak schiet. Zo staat het dus 1-2 en moet Jodan Boys nu de voorsprong zien vast te houden.
Jodan Boys houdt uiteindelijk stand en de tweede gele kaart voor van Loon, een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd heeft daar ook geen invloed meer op.
Overigens eindigde Heinenoord uiteindelijk ook met tien spelers op het veld. Bosschaart kreeg in blessuretijd direct rood.
Jodan Boys staat nu zevende met zes punten uit vier wedstrijden. Ter Leede en Noordwijk gaan samen aan kop met twaalf punten. Haaglandia, Hoek (beiden 1 punt) en Deltasport en Sportlust (beide 0 punten) bezetten plaats 11 tot en met 14.
 
Volgende week neemt Jodan Boys het thuis op tegen Ter Leede, dat nu dus koploper is.
 
Statistieken
26-09-15: Heinenoord           - Jodan Boys         1- 2  ( 1- 0)
Doelpunten:   9 Tom den Boer               59 Achmed el Azzouti
                                           69 Achmed el Azzouti
Gele kaart:     Marvin Strik               51 Don Mimpen
                                           65 Bram van Loon
Rode kaart:  92 Pascal Bosschaart          89 Bram van Loon (2x geel)
Toeschouw.:  250
Scheidsrechter:        J. Thoonen
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver Don Mimpen, Roald Heerkens,
                       Bram van Loon, Mike van Oostrom (79' Yassire Hamdani),
                       Leroy Brank, Enzo Huntink, Mo Bellahcen,
                       Achmed el Azzouti, Jorn van Lunteren,
                       Mitchel Heerkens (83' Romario dos Santos).