Jodan Boys sterk na winterstop en wint ruim van IJsselmeervogels (0-3)

12-01-2013 19:16

Jodan Boys moest vandaag, nadat het zo'n 30 uur eerder in Nederland aankwam, al weer aantreden tegen één van de Topploegen in het Nederlandse amateurvoetbal. Jodan Boys verbleef dus 8 dagen op Lanzarote, waar de batterijen voor de tweede seizoenshelft werden opgeladen. Jodan Boys staat voor de loodzware klus om zich te handhaven in de Topklasse. Aanvankelijk leek dit niet al te moeilijk, maar na een zeer goede opening aan het begin van het seizoen, waarbij Jodan Boys zelfs twee weken op de tweede plaats verbleef en tot de achtste speelronde in het linker rijtje stond, moest het de winterstop in op plaats twaalf.

Jodan Boys wist de wedstrijd vandaag winnend af te sluiten dankzij doelpunten van Kees Graafland, Gino Mulder en Mo Bellahcen. Zo verloor IJsselmeervogels dus met 0-3 van Jodan Boys!

 

Patrick Akerboom startte vandaag met dezelfde opstelling als in de oefenwedstrijd tegen het Spaanse CD Tahiche, afgelopen maandag. Ahmed Ali nam dus wederom plaats op de bank, net als Osvaldo de Pina. Zijn collega Jan Zoutman mocht weer voor het eerst in een competitiewedstrijd op de bank plaatsnemen. Hij liep na de eerste wedstrijd in Gouda een schorsing op na het wegduwen van een grensrechter.

1332930

Jan Zoutman, trainer van IJsselmeervogels weer langs de lijn na zijn langdurige schorsing.

 

Beide teams startten in een gelijkopgaande openingsfase. IJsselmeervogels had een aantal gevaarlijke voorzetten en ook Jodan Boys kreeg een aantal kansen in de eerste minuten. Zo zette Gino Mulder een mooie aanval op na ongeveer twee minuten spelen. Hij zet voor op Kees Graafland, die naast kopt. Even later is het weer Jodan Boys wat de aanval zoekt. Ditmaal is het Kees Graafland die na een corner van IJsselmeervogels de aanval opzet. Hij zet voor op Mulder, maar die staat net buitenspel.

Na ruim tien minuten spelen moest Marvin Straver zijn kwaliteiten tonen. HIj zorgt ervoor dat Jodan Boys in de wedstrijd op 0-0 blijft na een goede poging van de vogels. Direct na deze aanval is de eerste tegenvaller voor Jodan Boys een fout. Mark Veerman loopt een hoofdwond op. Na vijf minuten blessurebehandeling verlaat hij het veld voor Ahmed Ali. Na deze tegenvaller krijgt IJsselmeervogels direct de kans om op 1-0 te komen. De inzet van Ramic wordt echter door Straver gestopt. Direct aan de andere kant is Jodan Boys weer gevaarlij. Mo Bellahcen zet voor op Gino Mulder in het strafschopgebied. Hij wordt neergelged, maar krijgt geen penalty.

1332950

Mark Verman ligt geblesseerd op de grasmat. Hij verlaat na een kwartier het veld.

 

Inmiddels is het bij de meeste wedstrijden rust en kan vermeld worden dat de directe concurrenten van Jodan Boys, DETO, Excelsior '31 en Scheveningen achter staan. Jodan Boys zou vandaag dus kunnen profiteren van de uitslagen bij de andere wedstrijden. Na ruim een half uur spelen in Spakenburg staat het nog steeds 0-0 en Jodan Boys doet zeker niet onder voor 'de rooien'.

Gino Mulder lijkt nog even een blessurebehandeling nodig te hebben, maar kan gewoon door. Mees van de Lagemaat hoeft niet eens binnen de lijnen te komen.

Vijf minuten later is het echter raak voor de Boys. Nadat er net buiten het strafschopgebied een overtreding wordt begaan, krijgt Jodan Boys een vrije trap. Leroy Brank gaat naar de bal, maar laat uiteindelijk Mo Bellahcen schieten. Hij weet de bal uiteindelijk, met een beetje hulp van de keeper op de kruising te krijgen, waarna de bal weer terug het veld in schiet. En wie staat daar.... Kees Graafland. Hij maakt de 0-1!

1332942

Jesse Kok en Mark Veerman werken hard om de aanval van IJsselmeervogels op tijd af te slaan.

 

Na deze voorsprong probeert IJsselmeervogels snel de aanval te zoeken om direct de gelijkmaker te forceren. Jodan Boys houdt het hoofd echter koel en verdedigd goed uit met onder andere Ali en Roggeveen. Met een beetje blessuretijd vanwege de behandeling van Veerman, zoek Jodan Boys nogmaals de aanval. Gino Mulder weet twee spelers van IJsselmeervogels te omzeilen en schiet binnen! 0-2.

Jodan Boys gaat dus met een comfortable 0-2 rusten

1333078

Kees Graafland schiet de 0-1 in de touwen nadat Bellahcen op de kruising schoot.

 

Na de hervatting komt er een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. IJsselmeervogels probeert direct voor gevaar te zorgen en dit lijkt te lukken. Bij een aantal gevaarlijke kansen weet de verdediging echter juist te handelen. Tim Roggeveen moet wel al snel een gele kaart incasseren, maar dat levert gelukkig nog geen schorsing op.

Jodan Boys weet goed stand te houden en na ruim een kwartier spelen krijgt het zelfs weer een aantal goede kansen. Zo is Leroy Brank gevaarlijk en lijkt het zelfs even of de scheidsrechter naar de stip wijst. Ook twee minuten later is Kees Graafland dicht bij een treffer. Hij legt aan voor een schot, wat net over het doel gaat. Zo staat Jodan Boys met twintig minuten op de klok nog steeds met 0-2 voor in Spakenburg en heeft het zelfs al een aantal goede kansen op de 0-3 gehad.

1332936

Vanaf de bank kijken de reserves toe hoe Jodan Boys de winst naar zich toetrekt.

 

Marvin Straver weet met nog iets minder dan een kwartier spelen wederom een gevaarlijke inzet van IJsselmeervogels te stoppen, waardoor de aansluitingstreffer gelukkig niet valt. Jodan Boys houdt het hoofd gelukkig koel en speelt de wedstrijd uit. Roald Heerkens mag nog even zes minuten het veld in komen in de plaats van Remco de Rijk. Vijf minuten later gaat Kees Graafland het veld per brancard af. Hij raakt geblesseerd na een overtreding. Osvaldo de Pina komt voor hem het veld in.

In de slotfase, waarin zes minuten blessuretijd wordt bijgeschreven dringt IJsselmeervogels nog aan, maar na vier minuten velt Jodan Boys definitief het oordeel over IJsselmeervogels als Gino Mulder de Boys op 0-3 zet! Marvin Straver moet even later nog wel even met een katachtige reflex de 1-3 voorkomen maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Jodan Boys weet dus terecht te stunten bij IJsselmeervogels en mag weer voorzichtig omhoog kijken.

1333179

Gino Mulder en international Ahmed Ali willen best even poseren na de overwinning.

 

Vandaag wisten Scheveningen, Spakenburg, Excelsior '31 en DETO Twenterand niet te winnen. Behalve Spakenburg, dat met 1-1 gelijkspeelde bij Barendrecht, verloren deze ploegen. Vooral DETO begon slecht na de winterstop. In Vriezeveen won Katwijk met maarliefst 1-8!. Jodan Boys stijgt door de overwinning weer een plaatsje en haalt directe concurrent Scheveningen in. Ook het doelsaldo van -7 is zo weer teruggedrongen tot -4. Volgende week gaat Jodan Boys op bezoek bij Kozakken Boys. Mocht Jodan Boys winnen en de nieuwe directe concurrenten Noordwijk en Capelle ook verzaken, dan is de weg naar boven ingeslagen.

 

Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de Topklasse.

 

12-01-13: IJsselmeervogels     - Jodan Boys            0- 3  ( 0- 2)   TV
Doelpunten:                                 38 Kees Graafland
                                            45+1 Gino Mulder

                                            90+4 Gino Mulder
Gele kaart:  Keving Huijsman                Tim Roggeveen
             Arnoud van Toor
             Jasmin Ramic
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  1500
Opsteling Jodan Boys: Marvin Straver, Maarten Cieremans, Jesse Kok,

                      Tim Roggeveen, Mark Veerman (16' Ahmed Ali), Bram van Loon,
                      Gino Mulder, Leroy Brank, Remco de Rijk (84' Roald Heerkens),
                      Kees Graafland (89' Osvaldo de Pina), Mo Bellahcen.