Jodan Boys genadeloos onderuit op eigen sportpark tegen hekkensluiter DETO

10-11-2012 19:46

Jodan Boys heeft vandaag op eigen sportpark een pijnlijke nederlaag moeten incasseren tegen hekkensluiter DETO Twenterand. Na een 0-0 ruststand liet Michael de Leeuw zich twee keer eenvoudig verschalken, waarna de zege de bezoekers niet meer onthouden kon worden. De ploeg van Patrick Akerboom wist na de 0-1, met Mitchel Heerkens in de basis geen momente meer aanspraak te maken op de gelijkmaker. Jodan Boys verloor kansloos en misschien wel terecht van de ploeg uit Vriezenveen.

Al vanaf het begin was het een matige wedstrijd van beide kanten. Behalve het feit dat Leroy Brank na ruim een minuut vanuit een corner ver naast kopte en ook DETO nog een corner kreeg in de eerste twintig minuten, viel er weinig te melden. Jodan Boys had wel overwicht en DETO kwam er nauwelijks echt uit.

Na 25 minuten spelen kreeg Jodan Boys wederom een corner en vlak daarna kopt Leroy Brank via de grond net naast. Niet veel later krijgt Brank weer een goede kans. Hij krijgt de bal in het strafschopgebied aangespeeld en kopt op doel. Misschien had hij beter de bal aan kunnen nemen en schieten, aangezien hier best tijde voor was. Ook uit de rebound kan Mitchel Heerkens niet scoren. Hij schiet vanaf links buiten het strafschopgebied hard in, maar de keeper van DETO weet te redden. Ook de mee opgekomen Kees Graafland kan niet voor de openingstreffer zorgen. Hij komt net te kort om voor een schot aan te leggen.

1237853

Leroy Brank in gevecht met Stef Lamberink.

 

Na een half uur spelen krijgt DETO opeens een reuzegrote kans. Bij een mislukte buitenspelval kan DETO op het doel van Michael de Leeuw afstormen. De Leeuw komt twijfelend uit en de speler van DETO probeert hem te verschalken. Deze inzet gaat gelukkig naast.

Jodan Boys zou nu toch wakker moeten zijn, maar het tegendeel is waar. Tot aan de rust zijn er nog een paar kleine kansen. Zo schiet Mo Bellahcen nog naast en op slag van rust krijgt Kees Graafland nog een kans. Zijn schot is echter te zacht om voor echt gevaar te zorgen. Jesse Kok kreeg de eerste gele kaart van scheidsrechter Huizinga, die overigens net als zijn collega twee weken geleden, veelvuldig floot.

 

Jodan Boys lijkt sterk uit de kleedkamer gekomen. Vlak na rust krijgen Mitchel Heerkens en Leroy Brank nog kansen om gevaarlijk te worden voor Jodan Boys. Helaas weten ook zij niet doeltreffend af te ronden. En zoals het vaak gaat in het voetbal; Als je ze zelf niet maakt, dan doet de tegenstander het wel. Na ruim vijf minuten spelen in de tweede helft legt Vincent Billanovic aan voor een afstandsschot. Hij ziet Michael de Leeuw te ver voor zijn goal staan en weet hem te verrassen. Zo komt de hekkensluiter op een 0-1 voorsprong, wat gezien de verhoudingen niet helemaal terecht is.

Vlak na de openingstreffer lijkt Jodan Boys toch te beseffen dat het nu aan de bak moet. Hoewel de Boy het wel proberen, lukt het meestal niet. Veel balverlies, overigens van beide kanten, en veelvuldig fluiten van scheidsrechter Huizinga zorgen ervoor dat het een rommelig geheel blijft. Remco de Rijk komt aan de rechterkant nog gevaarlijk op richting het doel, maar hij kan vanuit de korte hoek zijn voet niet goed tegen de bal zetten en schiet achter. Even later schiet de Rijk overigens beter op doel. Echter zijn inzet is een eenvoudige prooi voor de Vriezenveense sluitpost.

1237856

Leroy Brank kijkt toe hoe Mo Bellahcen in de mangel genomen wordt door twee spelers van DETO.

 

Na een uur spelen besluit Patrick Akerboom in te grijpen. Gino Mulder komt in het veld voor Mitchel Heerkens. Heerkens, die voor het eerst in de basis begon in de Topklasse, mocht gaan douchen. Direct na de wissel schiet Mo Bellahcen nog op doel. Hij schiet echter naast.

Jodan Boys lijkt geen vuist te kunnen maken tegen DETO. Patrick Akerboom probeert nog meer aanval in het spel te brengen met het inbrengen van Peter Graafland voor Ahmed Ali. Veel haalt dit niet uit. DETO weet met iets minder dan een kwartier op de klok de voorsprong nog verder uit te breiden. Bij een vrije trap vergist Michael de Leeuw zich. Hij ziet de bal rechts van zich passeren en het net raken.

Uiteindelijk wordt het nog erger voor Jodan Boys. Vlak na het inbrengen van Maarten Cieremans voor Jesse Kok, maakt DETO de 0-3. Ruud Bruns zet de Twentenaren op een geflatteerde overwinning

Wederom een wijze, maar dure les voor Jodan Boys. In de Topklasse is alles mogelijk! Onderschat de tegenstander niet en vooral niet als hij onder je staat!

 

Jodan Boys blijft na het verlies tegen DETO elfde, maar ziet de concurrenten uitlopen. Zo won Noordwijk verrassend van koploper GVVV met 2-0 en ook Excelsior '31 pakte een puntje (0-0) tegen Barendrecht. Scheveningen, Rijnsburgse Boys, Spakenburg en sc Genemuiden verloren wel. Hierdoor zijn de directe degradatieplaatsen en de play-off plaats niet dichterbij gekomen.

Klik hier voor de uitslagen en stand in de Topklasse.

 

Volgende week speelt Jodan Boys op sportpark Middelmors tegen Rijnsburgse Boys. Deze wedstrijd begint om 14:30.

 

Statistieken wedstrijd:

10-11-12: Jodan Boys           - DETO Twenterand       0- 3  ( 0- 0)
Doelpunten:                                 51 Vincent Billanovic
                                            77 Vincent Billanovic
                                            87 Ruud Bruns
Gele kaart:  Jesse Kok                      Semol Souhuwat
             Gino Mulder                    Augien Aslan
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  850
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Bram van Loon, Jesse Kok (85' Maarten Cieremans),
                       Mark Veerman, Ahmed Ali (66' Peter Graafland),
                       Mitchel Heerkens (60' Gino Mulder), Leroy Brank, Remco de Rijk,
                       Kees Graafland, Mo Bellahcen.