Jodan Boys wint oefenwedstrijd van Smitshoek

30-01-2013 06:31

 

Jodan Boys nam het gisteren op sportpark Oosterwei op tegen zaterdag Hoofdklasser Smitshoek uit Barendrecht. Op een herfstachtig sportpark won de ploeg van Patrick Akerboom met 1-0, dankzij een doelpunt van Osvaldo de Pina op slag van rust.

Patrick Akerboom startte door de blessure van Kees Graafland met Mitchel Heerkens op de nummer 10 positie, vergezeld door Remco de Rijk. In het eerste kwartier van de wedstrijd had Jodan Boys een licht overwicht, maar op een paar kleine kansjes na van de thuisploeg, speelde het spel zich vooral op het middelveld af. Zo nu en dan had ook de wind op het sportpark een grote rol. Bij enkele hoge ballen bleef de bal soms stilhangen of waaide hij soms wat terug. Na een kwartier spelen leek Jodan Boys op voorsprong te komen. Gino Mulder gaf een mooie steekpass op Remco de Rijk, die binnen schoot. Hij stond echter net in buitenspelpositie, wat ook opgemerkt werd door de grensrechter.

Smitshoek heeft tot dan weinig echte kansen gecreeerd, maar na bijna een half uur spelen mag Jodan Boys van geluk spreken dat het niet op achterstand komt. Marvin Straver brengt nog redding op een schot van Smitshoek, maar kan de bal niet vastpakken. Mark Veerman kan hierna gelukkig net op tijd wegwerken. Smitshoek zit daarna in een iets betere flow, maar het lijkt een bloedeloze 0-0 te worden bij rust. Vlak voor het fluitsignaal om aan de thee te gaan krijgt Osvaldo de Pina een mooie pass vanaf links. Hij blijft koel en zet Jodan Boys op een verdiende 1-0. Niet veel later fluit de uitstekend fluitende scheidsrechter van den Heuvel af.

Na rust brengt Patrick Akerboom direct twee nieuwe spelers in het veld. Remco de Rijk en Mo Bellahcen blijven achter in de kleedkamer. Voor hen komen Maarten Cieremans en Tim Roggeveen in de plaats. Twee hoogst opmerkelijke wissels aangezien de ploeg nu met bijna alleen maar verdedigers en middenvelders in het veld staat. Toch blijft Jodan Boys de aanval inzetten met Ahmed Ali op links en Gino Mulder op rechts, vergezeld door Leroy Brank en Mitchel Heerkens in het midden. Na tien minuten spelen krijgt Gino Mulder nog een kansje op de 2-0, maar na een mooie passeerbeweging is zijn schot niet krachtig genoeg.

Niet veel later besluit Patrick Akerboom nog twee wissels in te brengen. Michael de Leeuw mag nog even een half uurtje onder de lat staan en ook Erwin van der Klis mag nog wat minuten maken. Marvin Straver en Gino Mulder gaan naar de kant.

In het restant van de wedstrijd probeerde Smitshoek nog de gelijkmaker af te dwingen, maar Michael de Leeuw en de Goudse achterhoede konden dit telkens tijdig voorkomen. Maar ook Jodan Boys komt af en toe nog gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Zo kopt Leroy Brank van dichtbij naast. Tien minuten voor tijd zorgt Michael de Leeuw er met een mooie redding voor dat het 1-0 blijt.

In de resterende minuten is er op de tribune vooral te genieten van het commentaar van trainer Raymond Frehe van Smitshoek. Hij heeft veel commentaar op de leiding en hier komen veel reacties van de tribune op. Gelukkig voor Frehe is dit niet de belangrijkste wedstrijd van het seizoen die hij af en toe voor ogen lijkt te hebben. Overigens zou hij dan vermoedelijk de laatste minuten niet meer langs de lijn gestaan hebben.

 

Jodan Boys wint dus met 1-0. Een nuttig oefenpotje in aanloop naar het competitieduel tegen Excelsior '31 komende zaterdag. Deze wedstrijd op sportpark de Koerbelt in Rijssen begint om 14:30.

 

 

Statistieken wedstrijd:

 

29-01-13: Jodan Boys           - Smitshoek             1- 0  ( 1- 0)
Doelpunten:  45 Osvaldo de Pina
Gele kaart:  -
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  50
Opsteling Jodan Boys: Marvin Straver (59' Michael de Leeuw) , Bram van Loon,

                      Jesse Kok, Mark Veerman, Ahmed Ali,
                      Osvaldo de Pina, Gino Mulder (59' Erwin van der Klis),
                      Leroy Brank, Remco de Rijk (46' Maarten Cieremans),
                      Mitchel Heerkens, Mo Bellahcen (46' Tim Roggeveen)