Jodan Boys weet slechte competitiereeks niet te doorbreken.

18-01-2014 16:45

Jodan Boys heeft de slechte competitiereeks na de winterstop niet weten te stoppen. Eigenlijk werd het zelfs nog een stukje slechter dan het al was. Jodan Boys verloor met maarliefst 0-4 op het eigen sportpark. Na iets meer dan acht minuten spelen stond het al 0-2 na een snelle treffer van Daniel da Cruz en een eigen doelpunt van Jesse Kok. Nog voor rust werd het 0-3 en twee minuten voor tijd nog 0-4. Toch had Jodan Boys ook kansen, maar twee keer de paal door Mitchel Heerkens en Jeroen Borsboom tellen uiteindelijk niet mee in de stand..

 

Trainer Dennis van den IJssel kon vandaag niet beschikken over de geschorste Jan Willem Schep en begon vandaag nagenoeg met dezelfde opstelling als in de afgelopen dinsdag gewonnen oefenwedstrijd tegen zaterdag eersteklasser vv Pelikaan (4-0). Alleen Mo Bellahcen moest op het laatste moment afhaken. Hij raakte in de warming-up geblesseerd en werd vervangen door Mitchel Heerkens. Michael de Leeuw, Roald Heerkens, Marvin van der Pluijm en Jeroen Borsboom begonnen op de bank.

Jodan Boys begon al fel aan de wedstrijd en al na een minuut spelen kreeg het de eerste goede kans in de wedstrijd. Jorn van Lunteren kon echter met een gerichte poging de keeper niet verschalken.

Dan is er aan de andere kant gevaar als van Belle Daniel da Cruz vindt. Laat het nou uitgerekend de oud Jodan Boys speler zijn die Smitshoek met een kopbal op voorsprong zet.

Jodan Boys laat het hoofd niet hangen en drie minuten later is het wederom van Lunteren met een schot op doel. Deze keer gaat de bal echter recht in de handen van de keeper.

Na iets meer dan acht minuten spelen neemt Smithoek bij balverlies over en gaat het direct snel over op de aanval. Daniel da Cruz en Ricardo Merrelaar schieten naar voren en het is Leona die uiteindelijk een voorzet aflevert voor het doel van Marvin Straver. Straver kan echter niet voorkomen dat de bal weer in het doel vliegt, zeker niet omdat hij gepasseerd wordt door een kopbal van Jesse Kok. Dan gaan de hoofdjes toch een beetje hangen. Nog geen tien minuten gespeeld en al 0-2 achter....

Jodan Boys kan daarna de schade beperken. Smitshoek krijgt nog wel wat kansen, maar de achterhoede weet telkens op tijd in te grijpen. Jodan Boys is zelf nog zoekende en krijgt in de twintig minuten na de 0-2 weinig echte kansen op de aansluitingstreffer. Na iets meer dan 30 minuten spelen krijgt Kees Graafland een goede kans. Hij gaat nog onderuit in het strafschopgebied, maar krijgt geen penalty, wat overigens wel terecht is.

Toch kan Jodan Boys niet voorkomen dat de schade in de eerste helft nog groter wordt. Na bijna 35 minuten spelen wordt het zelfs 0-3. Leona krijgt de bal teruggelegd van een ploeggenoot en haalt verwoestend uit in de kruising.

Jodan Boys mag overigens nog blij zijn dat er voor rust niet 0-4 op het scorebord staat. Het doelpunt van Ricardo Merrelaar even later wordt afgekeurd wegens buitenspel. Zo gaat de ploeg van trainer van den IJssel met een 0-3 achterstand rusten en zal het alle zeilen bij moeten zetten om het wedstrijdbeeld te keren.

 

Na rust komt er direct een dubbele wissel. Jesse Kok en Remco de Rijk verlaten het veld en voor hen in de plaats komen Marvin van der Pluijm en Jeroen Borsboom. In de eerste tien minuten zijn er weinig grote kansen aan beide kanten. Daniel da Cruz is nog wel betrokken bij een gevaarlijke aanval na zeven minuten spelen in de tweede helft, maar uiteindelijk is het schot een makkelijke prooi voor Marvin Straver. Ook Jodan Boys gaat daarna direct over op de aanval, maar een uitgelezen kans wordt het niet de eindpass is uiteindelijk niet goed genoeg.

Jodan Boys probeert het wel, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Bram van Loon krijgt na ruim twintig minuten spelen in de tweede helft een gele kaart, waarna er toch wat kansen voor Jodan Boys komen. Met nog iets meer dan een kwartier spelen is Mitchel Heerkens dichtbij de 1-3, maar zijn schot gaat op de paal. Ook een minuut later is het gevaarlijk voor het doel van de gasten als Leroy Brank en Marvin van der Pluijm gevaarlijk voor het doel komen. Van der Pluijm schiet de bal uiteindelijk in het zijnet.

Vlak voor tijd wordt het dan toch nog wat erger als invaller Tom den Boer de 0-4 in het doel van Marvin Straver werkt. Jeroen Borsboom maakt daarna bijna de eretreffer, maar ook deze werd niet gegunt vandaag. De bal gaat op de paal.

 

Zo verliest Jodan Boys dus de eerste competitiewedstrijd na de winterstop met 0-4 en mag het zich nu toch wel enigzins zorgen gaan maken. De ploeg van trainer van den IJssel zakt wederom een plaats op de ranglijst en staat nu op doelsaldo onder Kloetinge op de elfde plaats. Een plaats die recht geeft op de nacompetitie, maar dan die om tegen degradatie te vechten.

Volgende week wacht wederom een zware wedstrijd. Dan gaat Jodan Boys op bezoek bij Zwaluwen uit Vlaardingen. Die ploeg won van Jodan Boys op sportpark Oosterwei met 3-0 en staat momenteel vijfde op de ranglijst.

 

18-01-14: Jodan Boys           - Smitshoek             0- 4  ( 0- 3)
Doelpunten:                                  3 Daniel da Cruz
                                             9 Jesse Kok (ed)
                                             35 Gilliomar Leona
                                             88 Tom den Boer
Gele kaart:  68 Bram van Loon                18 Vincent Monster

Rode kaart:  -
Toeschouw.:  -
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Diego Liefden (74' Roald Heerkens),

                       Jesse Kok (46' Marvin van der Pluijm), Mark Veerman,
                       Tim Roggeveen, Bram van Loon,
                       Remco de Rijk (46' Jeroen Borsboom), Leroy Brank,
                       Kees Graafland, Jorn van Lunteren, Mitchel Heerkens.