Jodan Boys laat winst in slotseconden uit de handen glippen

12-03-2016 16:45

Jodan Boys heeft vandaag in een leuke wedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Noordwijk. Nadat Jorn van Lunteren vlak voor rust een penalty zwak inschoot, kon van der Sar de bal pakken. Na rust werd Jodan Boys langzaam maar zeker beter en ging het nadrukkelijk op zoek naar een goal. Deze kwam er uiteindelijk ruim een kwartier voor tijd via Bellahcen, die van der Sar van dichtbij verschalkte. Diep in blessuretijd trok Brank eens aan de noodrem en kreeg zijn tweede geel. Jaap van Duijn schoot de vrije trap daarop raak.
 
Jodan Boys begon vandaag met een redelijk vertrouwde opstelling. Allen Bram van Loon en Enzo Huntink ontbraken wegens een schorsing. Voor hen in de plaats speelden Michel Verkaik en Fanny Waandels.
Jodan Boys probeert al snel druk te zetten op het doel van van der Sar, maar dat levert al in de eerste minuut een uitbraak van Noordwijk op. De verdediging van Jodan Boys weet de kans echter onschadelijk te maken ten koste van een corner. Ook volgt er nog een kopbal van Noordwijk, maar deze is te zacht en gaat naast.
Drukte voor het doel van van der Sar. Deze kans zal uiteindelijk niet resulteren in een doelpunt. (foto: Ron van der Linden)
 
Verder gaat het in de eerste tien minuten redelijk gelijk op. Beide ploegen lijken een beetje last te hebben van de massale aandacht. Pas in de twintigste minuut de eerste goede kans voor Noorwijk via van Duijn. Zijn schot gaat echter naast het doel van Straver nadat Noordwijk na een aanval van Jodan Boys profiteert van een counter.
Noordwijk is in het eerste half uur iets gevaarlijker, maar de verhoudingen liggen niet ver uit elkaar. Na bijna een half uur spelen is Noordwijk bijna gevaarlijk, maar een vrije trap van Splinter na een overtreding vlak voor het strafschopgebied wordt over geschoten. Ook vlak daarna een grote kans, maar als van Duijn niet zelf gaat en twijfelend afspeelt, kan Jodan Bosy uitverdedigen.
Vlak daarna volgt een vrije trap voor Mitchel Heerkens. Zijn voorzet komt hoog voor bij Waandels die uit een lastige hoek toch een schot kan leveren op doel. Van der Sar kan het schot pakken. Even later volgt de eerste gele kaart in de wedstrijd voor Leroy Brank als hij een overtreding op Dorothea begaat. Wederom volgt een snelle uitbraak van Jodan Boys, maar nadat el Azzouti een man omspeelt, raakt hij de bal kwijt.
Jodan Boys krijgt nu meer kansen en na een vermaning voor trainer van den IJssel is het Don Mimpen die met een afstandsschot een beetje gevaar kan stichten. Zijn schot wordt nog licht geraakt door een verdediger, maar van der Sar kan pakken.
Jorn van Lunteren gaat aanleggen voor de strafschop die gekeerd wordt door van der Sar. (foto: Ron van der Linden)
 
Jodan Boys gaat weer op zoek naar een treffer. Ditmaal is het Don Mimpen die in het strafschopgebied naar rechts loopt om een voorzet af te geven. Hij wordt echter onderuitgehaald waarna de bal op de stip gaat. Jorn van Lunteren mag gaan aanleggen voor de penalty, maar deze keer is de penalty te zwak ingeschoten en kan van der Sar de bal pakken. Inmiddels staan er bijna 45 minuten op de klok als ook Roald Heerkens namens Jodan Boys geel pakt en gaan beide ploegen even later rusten met een 0-0 stand.
 
Na rust komt Jodan Boys ongewijzigd binnen de lijnen. Het eerste kansje in de tweede helft is voor de thuisploeg, maar meer dan een zacht rollertje kan Noordwijk niet opbrengen bij deze goede kans. In de eerste tien minuten van de tweede helft is Jodan Boys iets beter, maar Noordwijk sticht iets meer gevaar. Ook oud Jodan Boys speler Jeroen Borsboom krijgt de bal er bij een uitgelezen kans na dertien minuten spelen er niet in. Zijn schot wordt gekeerd. Een aantal minuten later krijgt Borsboom bijna een cadeautje als Jodan Boys verdedigd en de bal zo voor geeft aan Borsboom. Hij schiet echter hoog over. Aan de andere kant gaat el Azzouti goed door. Zijn voorzet gaat via een speler van Noordwijk net over de lat. Een corner volgt.
Een aardige kans voor Fanny Waandels, die uit een moeilijke hoek poogt van der Sar te verschalken. (foto: Ron van der Linden)
 
Jodan Boys blijft aandringen en is nadrukkelijk op zoek naar een treffer. En als ruim een kwartier voor tijd de bal dan in een vol strafschopgebied voor de voeten van Bellahcen komt, twijfels hij geen moment en schiet hard binnen. Zo laat hij record international van der Sar kansloos en staat Jodan Boys voor.
Even later wordt Mitchel Heerkens licht geblesseerd vervangen door Romario Dos Santos en Jodan Boys zet onverminderd voort. Noordwijk krijgt geen grote kansen meer in de komende minuten en nu moet Jodan Boys de voorsprong verdedigen en proberen voorzichtig uit te bouwen. Scoren lijkt er voor beide ploegen niet meer in te zitten. Wel wordt er nog gewisseld vlak voor tijd. Hamza Merach vervangt Fanny Waandels, die geblesseerd het veld verlaat.
In de slotfase denkt Noordwijk nog aan een penalty en de heftig protesterende Goncalves krijgt nog geel. Ook Denzel James krijgt nog geel wegens een overtreding, waardoor beide ploegen nu evenveel gele kaarten hebben.
Maar dan als we al diep in de blessuretijd tijd, moet Leroy Brank aan de noodrem trekken. Hij krijgt geel en weet dan al wat hem te doen staan. Voordat de scheidsrechter de prent gepakt heeft loopt hij al naar de kant. Vervolgens legt Jaap van Duijn aan voor de vrije trap en schiet 'm binnen.
Zo eindigt de wedstrijd in 1-1 een stand die gezien de verhoudigen wel gerechtvaardigd is. Maar toch zal Jodan Boys ontzettend balen. Eerst de penalty van van Lunteren die gepakt wordt en dan de winst die in de slotfase verspeeld wordt.
Mo Bellahcen krijgt na zijn goal tegen Noordwijk veel vragen van de pers. Hij is tenslotte de eerste speler die na Pedro,
Messi en Villa (verloren Championsleague finale fc Barcelona - Manchester United, 3-1) weer scoorde in een officieel
duel van van der Sar. (foto: Ron van der Linden)
 
Volgende week een belangrijke wedstrijd voor Jodan Boys tegen fc Rijnvogels. Dan kan het gat met de nummer 3, dat inmiddels weer wat is opgelopen terug gebracht worden. Jodan Boys staat nu zesde en ziet ASWH op doelsaldo passeren. Het gat met Spijkenisse, dat verloor van Quick Boys is nu twee punten. Fc Rijnvogels staat zes punten voor. Quick Boys loopt uit op Noordwijk. Het verschil bedraagt nu zes punten.
 
Bekijk hier meer foto's van de wedstrijd Noordwijk - Jodan Boys.
Bekijk hier de samenvatting van Noordwijk - Jodan Boys.
 
Statistieken wedstrijd:
12-03-16: Noordwijk            - Jodan Boys            1- 1  ( 0- 0)
Doelpunten:  95 Jaap van Duijn             73 Mo Bellahcen
Gele kaart:  89 Stefano Goncalves          33 Leroy Brank
             92 Denzil James               44 Roald Heerkens
Rode kaart:                                95 Leroy Brank (2x geel)
Toeschouw.:  700
Scheidsrechter:        M.A. de Bruijn
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Don Mimpen, Roald Heerkens,
                       Michel Verkaik, Yassire Hamdani, Leroy Brank,
                       Fanny Waandels (87' Hamza Merach), Mo Bellahcen,
                       Ahmed el Azzouti, Jorn van Lunteren,
                       Mitchel Heerkens (75' Romario Dos Santos).
Bijzonderheden:        Noordwijk had voor deze wedstrijd record international
                       Edwin van der Sar gestrikt om op de goal te staan.
                       41' Edwin van der Sar pakt de penalty van Jorn
                       van Lunteren.