Wedstrijdverslag XerxesDZB - Jodan Boys

07-12-2013 19:56

Jodan Boys heeft wederom geen overwinning weten te behalen in een uitwedstrijd. Ditmaal zegevierde XerxesDZB over Jodan Boys met 2-0, dit terwijl Jodan Boys meer verdiende.

 

Patrick Akerboom begon vandaag met een redelijk vertrouwde opstelling. Alleen Kees Graafland stond niet in de basis, waardoor Jan Willem Schep in de basis stond.

Jodan Boys speelde een goede eerste helft, maar Xerxes kan halverwege de eerste helft op 1-0 komen als Leroy Brank na een luchtduel vlak voor de goal van de Leeuw hands maakt. Hij krijgt geel en er kan aangelegd gaan worden voor een penalty, die vervolgens gekeerd wordt door Michael de Leeuw, waarna een corner volgt. Ook Jodan Boys is even later gevaarlijk, maar bij een bal die door Brank terug gelegd wordt op Jeroen Borsboom mist hij de bal. Vlak voor rust krijgt Xerxes nog een goede kans via Navajas, maar zijn inzet gaat voorlangs. Hierdoor gaan beide ploegen met een 0-0 stand rusten. Jodan Boys had in de eerste helft het betere van het spel, maar kon voor weinig groot gevaar zorgen.

 

Na rust kwam XerxesDZB feller uit de kleedkamer. Dat felle wordt al snel zichtbaar als na iets meer dan vijf minuten na rust een opstootje langs de lijn ontstaat, waarbij zelfs trainer Cor Pot betrokken lijkt te zijn. De thuisploeg beloonde het felle spel na tien minuten bijna met een doelpunt. Een inzet van Navajas kan echter door Mo Bellahcen van de lijn gehaald worden.

Aan de andere kant verzuimt Marvin van der Pluijm Jodan Boys op voorsprong te zetten, waarna Xerxes even later nog een paar kansjes krijgt. De thuisploeg komt uiteindelijk twintig minuten voor tijd op voorsprong als Serginho van Axel-Dongen de 1-0 in de touwen werkt. Direct daarna besluit Patrick Akerboom de eerste wissels in te zetten. Borsboom en Schep gaan naar de kant en Graafland en de Rijk komen voor hen het veld in. Direct na de tweede wissel lijkt Jodan Boys een uitgelezen kans te krijgen om terug te komen in de wedstrijd. Na een overtreding krijgt nu ook Jodan Boys een penalty te nemen. Mitchel Heerkens neemt 'm goed, maar Jesper Hogendoorn kan zijn inzet keren. Mo Bellahcen schiet in de rebound op doel, maar zijn inzet gaat aan de verkeerde kant van de paal langs.

En als je dan zelf met man en macht probeert de 1-1 te maken, dan valt ie aan de andere kant. Xerxes komt op 2-0 door een doelpunt van Veiga Martins. Patrick Akerboom wisselt Mitchel Heerkens nog voor Roald Heerkens, maar ook dat mag niet meer baten. Jodan Boys verliest dus wederom in een uitwedstrijd.

 

Na het verlies staat Jodan Boys nog steeds op de negende plaats, maar ziet de ploegen onder zich dichterbij komen. Kloetinge en fc 's-Gravenzande wonnen beide. Bovenin verspeelden Zwaluwen en Hoek punten door beide te verliezen. Laatstgenoemde deed dit van RVVH, tegenstander van Jodan Boys volgende week.

 

Klik hier voor de uitslagen en de stand in de Hoofdklasse B, alsmede de statistieken, eerdere uitslagen en het restantprogramma van Jodan Boys.

 

Voor komende zaterdag staat de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma. Op sportpark Oosterwei komt RVVH op bezoek. Deze wedstrijd begint om 14:30.

 

Statistieken wedstrijd:

07-12-13: XerxesDZB            - Jodan Boys            2- 0  ( 0- 0)
Doelpunten:  71 Serginho van Axel-Dongen
             82 Joel da Veiga Martins
Gele kaart:     Ridney Cairo                23 Leroy Brank
                Anthony Bentem              51 Diego Liefden
                Felino Jardim
                Robert Pot

Rode kaart:  -
Toeschouw.:  300
                       Michael de Leeuw, Diego Liefden, Jesse Kok, Mark Veerman, 

                       Tim Roggeveen, Mo Bellahcen, Marvin van der Pluijm,
                       Leroy Brank, Jereon Borsboom (72' Kees Graafland),
                       Jan Willem Schep (76' Remco de Rijk),

                       Mitchel Heerkens (87' Roald Heerkens).