Weer geen doelpunten voor Jodan Boys, maar wel een punt

24-03-2013 08:19

Jodan Boys heeft gisteren op het eigen sportpark Oosterwei een punt weten te halen tegen regiogenoot Scheveningen. Op een guur en koud sportpark zagen ruim 600 toeschouwers geen doelpunten, maar wel een puntendeling.

 

Patrick Akerboom startte met Mitchel Heerkens weer in de basis, net als Tim Roggeveen, die vorige week al vroeg Ahmed Ali verving. Jeroen Borsboom en Osvaldo de Pina startten wederom op de bank.

1461026

Leroy Brank zat zijn voet op de bal zodat Wesley Goeman niet verder kan.

 

Jodan Boys begon al snel met een aanval. Bij een lange hoge voorzet, die niet goed wordt weggewerkt door de Scheveingse verdediging pakt Gino Mulder de bal op. Hij omspeelt twee verdedigers, maar de derde en keeper Beeldsnijder zijn iets teveel van het goede, waardoor laatstgenoemde de bal eenvoudig kan oppakken. Twee minuten later is het Scheveningen dat een kans krijgt. Het schot van Tim Peters kan echter eenvoudig door Marvin Straver gepakt worden. Verder zijn er in het eerste kwartier weinig kansen en is het voor de bezoekers nog niet echt genieten in de kou.

Na iets meer dan een kwartier spelen kan Ferry de Jong vanaf zo'n achttien meter uithalen, de bal gaat echter recht in de handen van Marvin Straver. Ook een vrije trap enkele minuten later nadat Leroy Brank Scheveinger Aldogan op de hak loopt, treft geen doel. Marcel Pronk schiet de bal over het doel van Straver.

Dan is er na ruim een half uur spelen een goede kans voor Gino Mulder. Bram van Loon geeft een lange voorzet op maat en Mulder kan alleen op het doel van Beeldsnijder af gaan. Beeldsnijder komt goed uit zijn doel en tikt de bal voor de voeten van Mulder weg. Mulder gaat nog wel naar de grond, maar scheidsrechter Jansen ziet er geen strafschop in.

1461031

Samir Beeldsnijder ligt Gino Mulder in de weg waardoor zijn kans verloren gaat. 

 

In het restant van de eerste helft zijn er voor beide kampen nog elk een kans. Bij Scheveningen gaat de bal hoog over en naast het doel van Straver en ook Mo Bellahcen schiet na een mooie aanname en draai hoog over het doel van Beeldsnijder. Zo gaan beide teams de kleedkamers opzoeken met een gelijke stand.

 

Na rust komt er een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. Overigens gaat de thuisploeg al direct op zoek naar een treffer. Bij de eerste goede kans uit een hoekschop van Mitchel Heerkesn na ruim een minuut spelen kopt Leroy Brank in de handen van de al vallende Samir Beeldsnijder. Ook Gino Mulder krijgt in de openingsfase een goede kans. Zijn schot van afstand is listig, maar Samir Beeldsnijder kan met het nodige grabbelwerk de bal stoppen. Na krap tien minuten spelen is Mulder weer gevaarlijk. Hij krijgt de bal van Jesse Kok met een lange pass aangespeeld en dringt het strafschopgebied binnen. Achtervolgd door Ferry de Jong gaat Mulder naar de grond. Scheidsrechter Jansen geeft Mulder uiteindelijk een gele kaart voor een schwalbe. Scheveningen mag hierbij van geluk spreken aangezien er toch licht contact was en de beslissing ook zomaar de andere kant op had kunnen gaan.

1460452

Mulder, met de meeste kansen namens Jodan Boys, hier op de huid gezeten door Ferry de Jong.

 

Ook Remco de Rijk schiet nog richting het doel van Beeldsnijder. Zijn schot is echter te dicht op de achterlijn waardoor de bal bijna onmogelijk het doel in had kunnen gaan. Beeldsnijder kan eenvoudig redden. Direct daarop krijgt Scheveningen weer eens een aardige kans. Giorgio Achterberg schiet op doel, maar Straver kan eenvoudig redden.

Na deze kans van Scheveningen voert Patrick Akerboom de eerste wissel door. Tim Roggeveen mag het veld verlaten en voor hem in de plaats komt Ahmed Ali het veld in.

Veel kansen zijn er na dit moment niet meer. Behalve een schot van Scheveningen, dat eenvoudig door Marvin Straver gepakt kan worden en twee andere wissels bij Jodan Boys is er weinig meer te melden. Osvaldo de Pina en Jeroen Borsboom zijn de invallers aan Jodan Boys zijde. Zij vervangen respectievelijk Mitchel Heerkens en Bram van Loon.

1461112

Ahmed Ali ziet hoe Mark Veerman Joel Tillema van de bal afhoudt.

 

 

Jodan Boys had misschien iets meer over kunnen houden aan de ontmoeting tegen Scheveningen, maar moet het doen met één punt. Iets waar niemand achteraf echt blij mee zal zijn aangezien de directe concurrenten van Jodan Boys goede zaken deden. Excelsior '31 won met 2-0 van Capelle en ook Spakenburg won weer, dit maal werd er in Lisse van de plaatselijke fc gewonnen met 1-2.

Klik hier voor alle uitslagen, het programma voor de komende weken en de stand in de Topklasse.

 

Volgende week komt Jodan Boys niet in actie. Komende dinsdag, zaterdag en maandag staan er inhaalwedstrijden gepland. Na volgende week zaterdag, als sc Genemuiden twee keer heeft ingehaald en Spakenburg en Excelsior '31 één keer weten we of Jodan Boys zich serieus zorgen moet gaan maken. Laten we hopen dat sc Genemuiden een goede beurt maakt tegen Spakenburg en Noordwijk wint bij Excelsior '31. Zo kan Jodan Boys de concurrentie namelijk nog even op afstand houden....

Zaterdag 6 april reist Jodan Boys af naar sportpark de Bongerd om het op te nemen tegen Barendrecht. Dan zullen Thomas Verheijdt en vermoedelijk ook Kees Graafland weer van de partij zijn!

 

23-03-13: Jodan Boys           - Jodan Boys            0- 0  ( 0- 0)  TV 
Doelpunten:  -
Gele kaart:                                 Gino Mulder
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  625
Opsteling Jodan Boys: Marvin Straver, Maarten Cieremans, Jesse Kok,

                      Mark Veerman, Tim Roggeveen (65' Ahmed Ali),
                      Bram van Loon (81' Jeroen B
orsboom), Gino Mulder, Leroy Brank,
                      Remco de Rijk, Mitchel Heerkens (72' Osvaldo de Pina),
                      Mo Bellahcen.