Weer verlies voor Jodan Boys (update)

21-09-2014 11:49

Jodan Boys heeft ook de derde competitiewedstrijd niet kunnen winnen. Gisteren verloor de ploeg van trainer van den IJssel op eigen veld van SDC Putten (1-2). Na drie wedstrijden staat de teller voor de Boys nog maar op 1 punt en staat daardoor op de dertiende plaats in de Hoofdklasse A. Slechts 1 punt boven DFS, wat gisteren de wedstrijd tegen Montfoort gestaakt zag worden bij een 0-0 stand.

 

Jodan Boys begon gisteren aardig aan de wedstrijd. Jeroen Borsboom kreeg al snel een kans, maar zijn inzet werd nog tot corner verwerkt. Jodan Boys zocht nadrukkelijk de aanval, maar de bezoekers wisten uit de eerste aanval al gelijk te scoren. Olivier Pilon zette de bezoekers op 0-1 in de zesde minuut. Ondanks de achterstand kreeg Jodan Boys toch wel de betere kansen in de eerste twintig minuten. Na iets meer dan tien minuten spelen had de thuisploeg misschien wel op gelijke hoogte moeten komen. Een vrije trap van Mitchel Heerkens gaat via een verdediger op de lat.

Jodan Boys zet druk, maar zonder resultaat. Soms levert dit ook gevaarlijke situaties aan de andere kant op. Zo kan Marvin Straver na zo'n twintig minuten spelen goed redding brengen, waardoor de stand op 0-1 blijft steken. Jeroen Borsboom kopt enkele minuten later nog net over het doel.

Vervolgens treffen beide ploegen nog eens de paal, waarbij van Lunteren dit via de keeper deed. Toch staat het nog steeds 0-1 als de laatste minuten van de eerste helft in gaan. Met nog drie minuten op de klok ziet Leroy Brank zijn inzet nog gekeerd worden door een verdediger van SDC, maar in de rebound schiet Jeroen Borsboom binnen. Lang kan Jodan Boys niet genieten van de gelijkmaker. In de blessuretijd, vlak voor het eindsignaal schiet Justin van Groen de bezoekers uit de vrije trap weer op voorsprong.

 

In de tweede helft probeert Jodan Boys direct weer voor gevaar te zorgen en zoek de aanval. Veel levert dit nog niet op, maar na bijna tien minuten spelen krijgt de thuisploeg in de omschakeling wel weer een goede kans. De inzet van Pilon gaat net naast.

Maar Jodan Boys krijgt daarna de beste kansen. Zo schiet Jeroen Borsboom op de paal en wordt daarna de bal van de lijn gehaald. Ook Jorn van Lunteren is nog dichtbij een treffer, maar het lukt hem niet om een voorzet binnen te glijden.

Verder komen er aan de kant van Jodan Boys nog een aantal wissels binnen de lijnen. Achmed el Azoutti, Jaouad el Yaagoubi en Mike Slottje komen binnen de lijnen voor Mitchel Heerkens, Remco de Rijk en Mark Veerman.

Verder zijn er weinig grote kansen meer te noteren tot de slotfase. Jodan Boys probeert het wel, maar het lukt gewoonweg niet. SDC Putten is in de omschakeling veelal gevaarlijk maar weet ook niet meer te scoren.

De laatste kans is voor Leroy Brank. Zijn inzet gaat helaas net over het doel, waardoor Jodan Boys voor de tweede keer in de competitie verliest. Hierdoor staat de ploeg van trainer van den IJssel al direct onderaan de ranglijst en zal het dus vol aan de bak moeten volgende week op bezoek in en bij Bennekom.

 

ODIN '59 is de nieuwe koploper. De ploeg uit Heemskerk won ook de derde wedstrijd en is daarmee de enige ploeg met 9 uit 3. SDC Putten staat na de winst op Jodan Boys tweede, gevolgd door fc Breukelen, dat knap won van SteDoCo. Volendam, dat onderaan stond, maakte met een 7-3 overwinning op NSC direct het negatieve doelsaldo goed en staat nu achtste met 3 punten en een doelsaldo van 8-8. Montfoort, Huizen (beide 2 punten), Jodan Boys en DFS staan onderaan de ranglijst. DFS, dat nu nog 0 punten heeft, moet de wedstrijd tegen Montfoort nog wel uitspelen. Deze werd gestaakt wegens een blessure bij de scheidsrechter.

 

Bekijk de samenvatting door op onderstaande statistieken te klikken.