Winterstop

22-12-2012 16:58

Inmiddels is de winterstop al weer een tijdje onderweg. Nadat de laatste thuiswedstrijd van Jodan Boys tegen Noordwijk op 1 december werd gespeeld, werden achtereenvolgens de wedstrijden tegen IJsselmeervogels en Zwaluwen afgelast en verplaatst. De wedstrijd tegen IJsselmeervogels is nu vastgesteld voor zaterdag 12 januari en de wedstrijd tegen Zwaluwen, voor de Voetbal Rotterdam Cup, staat nu voor dinsdag 22 januari op het programma.

Jodan Boys gaat zich opmaken voor een achtdaagse reis naar Lanzarote om daar het jaarlijkse trainingskamp af te werken. Bij dit trainingskamp zal Ahmed Ali, die met het Somalisch nationaal elftal meedeed aan het CECAFA Tusker toernooi, weer aansluiten bij de groep en ook Thomas Verheijdt lijkt weer voorzichtig te kunnen beginnen met wat trainingswerk. Hoewel hij nog een lange weg te gaan heeft kreeg hij onlangs goede berichten na een controle in het ziekenhuis. Hopelijk kan ook Diego Liefden na het trainingskamp weer ritme op gaan doen. Liefden kwam, net als Verheijdt, over van ADO Den Haag, maar kon wegens een knieblessure nog geen minuut spelen in Jodan Boys 1.

Jodan Boys kan op het trainingskamp de basis gaan leggen voor de tweede seizoenshelft in de Topklasse. Voor de Boys zal dit net als de eerste drie jaargangen in de Hoofdklasse een zware opgave worden, maar zeker niet onmogelijk. Jodan Boys zal in de resterende 14 wedstrijden ongeveer 21 punten moeten halen om zich veilig te spelen in de Topklasse. Gezien het feit dat Jodan Boys de afgelopen jaren altijd een betere tweede seizoenshelft draaide, verwachten we dat het dit jaar ook weer gaat lukken.