Wisselend resultaat zaterdag Topklassers in KNVB beker

23-08-2012 07:40

Gisteren kwamen de meeste zaterdag Topklassers in actie in de eerste ronde van de landelijke KNVB beker. Nadat IJsselmeervogels dinsdagavond het spits al afbeet in de wedstrijd tegen zondag Hoofklasse Argon (6-2 winst), kwam nu de rest van de zaterdag Topklassers in actie, alsmede de zondag Topklassers en de diverse halve finalisten van de districtbekers van vorig seizoen.

Van de 16 zaterdag Topklassers wisten uiteindelijk negen clubs zich te plaatsen voor de volgende ronde. Na IJsselmeervogels wonnen ook GVVV, Noordwijk, Capelle en Kozakken Boys overtuigend. Rijnsburgse Boys en fc Lisse hadden het iets moeilijker en Scheveningen had een verlenging nodig, waarin zelfs nog drie doelpunten vielen. Verder lieten Katwijk (3-2), sc Genemuiden (4-1), HHC Hardenberg (3-2), Spakenburg (0-4) en DETO Twenterand (3-2) het in de reguliere speeltijd al liggen. Verder sneuvelde Excelsior '31 (2-3) in de verlenging en waren Jodan Boys (1-1) en Barendrecht (3-3) met de penalty's niet succesvol.

Opvallend veel zaterdag Hoofdklassers gingen overigens door. RVVH, ONS Sneek, Kloetinge, Sparta Nijkerk, Staphorst, VVOG, XerxesDZB en Montfoort.

De tweede ronde van de KNVB beker wordt overigens op 25, 26 en 27 september gespeeld, dan zullen ook de betaald voetbalclubs instromen.